Tuesday, May 31, 2011

blog mhina islam..

salu gak dgr.. sana sini suma heboh.. saya pun masih blur, kurang jelas.. dia org ckp yang makcik tu hina islam dan mcm2.. lps tu tjumpa blog, tunjuk link.. bila clik.. link tu dah tutup ataupun delete.. so tak sempat.. belom lama lps tu kwn fb bg link.. kwn tu ckp geram sgt n marah2 ngn makcik tu.. sy pun bukak post tu.. teringin jugak.. tp sblum buka, hati saya bisik tak payah nak baca sgt.. sbb tak nak hati ni terkesan apa yang makcik post kat blog tu.. bahya.. sbb benda ni berlaku bukan skali.. dah byk kali sampai kat utube.. sy mmg tak nak ambil tahu sgt.. sbb sudah d pesan.. benda2 tu jgn dlayan sgt.. kita, kalau heboh2 sgt makin mnjadi lah dia nak hina.. sbb itu mmg tujuan dia.. org makin suka nak tgk blog dia.. dia pun cari bahan2 crita bagi panas ckit.. so suma pun nak heboh kan blog makcik serata tempat.. tp sebenarnya.. mcm mana pulak tanggapan org bukan islam.. bukan dia org nak tgk blog tu.. tp kta.. kta marah ckp yang tu yang ni.. tp dlm tanggapan mereka.. " marah tak guna gak... cuba tgk org islam skrg mcm mana.. "


kalau boleh dr blog yg saya bc tadi kta buat laporan dan sewaktunya.. sbb kta tahu pegangan kita n yakin kta dgn islam.. sedih juga benda ni berlaku.. saya pun marah n geram jugak ngn makcik tu.. doakan saja hidayah utk makcik tu.. kasihan sgt.. kta tak tahu dia tu islam kah bukan islam.. tp Allah nampak semua.. kdg2 benda tu jadi mencerminkan kita.. sejaoh mana islam sekarang.. sy pun bukan nya baik sgt atau sempurna sgt.. byk jugak dosa tp sentiasa minta mohon keampunan dgn Allah.. kdg2 sy cakap pun fikir utk sendiri.. huhu.. hanya sekadar pendpt saya sahaja.. tidak bermaksud utk mengenakan sapa2.. tp org yang bc ni pun boleh tak suka tau.. lain org lain rasa hati dan pemikiran. masing2 ada pendpt sendiri .. xpa.. hak pembaca dan hak menyampaikan... *tasbih kifarah*..



* kalau makcik tu baca post ni pun mesti dia suka.. sbb suma ckp pasal dia.. femes betul kan makcik tu.. tahniah makcik.

2 comments:

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

hrp kerajaan dpt bt sesuatu.ni da kira menghina islam.sy da bukak blog dia.mmg menyirap la.ckp x berasas lgsg.

eVa said...

iz : huhuhu.. sedih betul benda mcm ni blh berlaku