Monday, June 6, 2011

love and hate being bz

i love when im bz...bila dah mula bz aku mula start excited dan suka perasaan sibuk menyibuk dgn hal sendiri.. semua benda aku buat.. so independent woman.. tak payah fikir benda2 lain macam boring nak buat apa benda2 yang sama tiap2 ari.. ni skrg dah byk tugasan asgmnt dan kursus praktikal so amat teruja dan merasakan diri ini hebat dan rasa lebih sibuk mengalahkanmenteri dunia.. ;p walaupun penat tapi masa cepat berlalu..

tetapi i hate when im bz.. bila dah terlalu sibuk atau terlalu mengejar masa kerna takut kerja tak sempat disiapkan atau atau tidak perfect.. byk yang terganggu.. dalam tak sedar, aku terskip meal, lunch dinner.. bila perut dah bdangdut baru teringat nak mkn.. bila dah tak makan ekot masa mula lah mcm2 dtg sakit terutama skali kepala mula penin, oksigen kurang, air kurang.. terpaksa telan pil ( benci!) tapi terpaksa.. mcm mana nak buat kerja kalau kene sakit mcm tu.. bila sakit, selera makan hilang, moody meroyan pulang dtg, tido pun susah, nak buat asmngt nak menangis sbb otak tak dpt jalan..lack of idea... datanglah tensen kepala aku ni...

wahhhhhhhhhhhhhh.. mcm berat sgt sakit ini.. walaupun mcm2 dugaan dtg, solat jgn lupa.. kadang2 bila benti kejap 5 minit nak solat baru dpt tenang kejap fikiran dunia tolak ketepi...yelah kta solat Allah pandang.. . alhamdulillah 5 kali sehari solat.. cukup tu.. rasanya kurang tensen.. amin... okelah nak tido dah.. esok
kursus lagi.. hohohho.. selamat malam dunia ;)

4 comments:

ASaDa RyutaRo said...

memang bz sungguh la sampai makan pun terlupa. boleh terskip. huhu.. selamat membizi. :D

CHU MAJORFLAVA said...

MEK PUN SAMA JUAK KDK KTK DEAR

CHU MAJORFLAVA said...

btw ator ktk setting-comments-show word verivication-pasya click no

eVa said...

asada : haha bz mengalahkan menteri heheh ;p

chu : yalah chu.. ne x kta tok nang mantain jak kurus ow haha

oke2.. mek ato.. mek xtauk gne rupa ktk org komen ctok hehe.. thx!