Saturday, July 16, 2011

7 perkara yang belum anda tahu ttg saya (tag)


yeay!! first time dpt tag n dpt BEAUTIFUL BLOGGER award dr blogger.. bestt!!! hehe.. thx to DEA yang tag n award.. ada juga Dea teringat blog saya... hehehe.. TQ SO MUCH! ;) tp perlu buat dulu tugasan utk dpt award haha.. tugasan adalah 7 PERKARA YANG BELUM ANDA TAHU TENTANG DIRI KITA heheh.. mcm little secret ckit.. oke2.. coba nak kongsi...


1. PALING MALAS CUCI RAMBUT...
hehehehehe.. geli kan dgn statement ni.. mcm pengotor saya ni.. adakah sbb saya bertudung?.. oh! tidak sama sekali.. kalau tak bertudung pun sama jugak.. sebab utamanya adalah, saya takut nak mandi air sejok.. rumah tak ada air filter panas.. almaklum dudok rumah sewa.. taknaklah tebok dinding rumah org.. tapi takdalah berbulan2 tak cuci.. cuma malas sikit.. sbb tu kdg2 kalau nak mandik rambut, mandi kat sinki jer.. yelah badan tak kena air sejok.. ;D suka cuci rambut kat kedai kalau malas sgt nak cuci sendiri.. rm10 saja d matang.. hee

2. SUKA WINDOW SHOPPING N SHOPPING SORANG2
kenapa sorang? sbb kalau saya sorang2 bermakna saya dalam keadaan stress, ataupun tak nak org kacau,(kira mcm terapi utk saya) or mayb masa tu saya nak survey lama2.. so tak nak nyusah kwn pulak nak menunggu lama... tapi jgn terasa sy tak bawa kwn pulak.. ada time jer..

3. SUKA SPEED KETIKA MEMANDU
yup.. saya jenis org yang bermain dgn masa.. saya suka kepong masa.. tak pandai nak bawa slow melainkan kalau bawa org2 tua or budak2.. kalau sebaya or geng gila2 oke.. diaorg lagi suka.. but depends.. slalunya time saya sorang driving bawa laju2..

4. PENGGELI GELI-GELI LEBIH DR MAT
haha.. saya seorg yang geli sgt2 dgn benda2 yang merayap2... serious geli.. tgk jer terus goosebump seluruh bdn n terlompat2 nak menangis.. lagi2 ulat mulong2.. adoh2.. pernah skali saya pegi ke pasar minggu sayor.. tgh saya tgk2 sayor terjumpa ulat mulong hidup2 penoh dalam bakol trus saya lompat dan menjerit sorang... huhu mmg tak boleh, nak menangis (congek)

5. MALU HENDAK SENYUM NAMPAK GIGI
haa yang ni, kalau geng keras atau family saja tahu menahu ni.. gigi tak rata bak iklan gigi colgate.. org slalu hairan tgk gamba saya, kenapa suma gamba senyum mcm tu jer.. kalau ada nampak buka mulut pun, pastikan photoshop dulu gigi depan yang ke belakang tu.. hehe haish malu nya.. sbb tu kdg2 kalau ketawa cover mulut sikit hehehe.. nak pakai braces? 2 3 kali nak pikir sebab sakit lepas tu lama nak pakai.. makan pun tak boleh sebarang.. huhu

6. SUKA MAKAN UTK SENDIRI SAHAJA
haaa bab makan ni.. mmg cerewet sikit.. eyh tak.. byk .. hehe.. dah badan saya ni kurus mcm lidi ni, mmg usaha nak tambah berat badan.. tapi tak kemana.. so maksudnya, kalau saya beli satu makanan tu, mmg tak dpt kalau org nak ambil cikit.. pantang.. p kalau dgn kwn tu sopan cikit.. hehe.. p kalau dgn adek2 mmg tak boleh, beli sendiri..

7. SUKA SGT BARANG KALER PUTEH N TUDUNG KALER HITAM
puteh sbb nampak limited, bersih n suci, dan bila pakai pakaian yang berwarna puteh tak nampak kurus sgt ( tapi kena rajin bersihkan n jaga betol2) dan hitam pulak paling senang nak dpakai dgn apa suma bj, tak perlu penin nak crk kaler venture2 melainkan event2.. n hitam itu sexy! i like! mcm kereta.. classs!

so saya pun nak tag sara n chu.. polah aa hehe.. boh lupak amik award skali k.. both of u deserve it.. wee

11 comments:

Sarah Abdurlahim Zehnder said...

kacak bilit :P

eVa said...

sara :haha.. mek amik muka mek cya jak.. p mek k itam suma.. bilit ktk ya tumpang skali k ahhaha

Dea said...

ow duhal... hehe...

eVa said...

dea : heheheh aok ;D

CHU MAJORFLAVA said...

haha..makceh dear.owritez!!

eVa said...

chu : hehe.. urwcom ;)

hani apandi said...

kurus kedak lidi? mek nanga okay jak.hehe.beratlah berat ktk? apapun, ktk tetap cantik :)

eVa said...

hani apandi : mena aie.. mek salu nunggah kedak kaki alien.. haa betapa kurus nya kaki mek.. haha.. berat mek nektok turun mendadak 43kg jd 41.. huhu.. hehe xdalah nways tQ hani ;)

hani apandi said...

haha.mek asa ktk sama kes ngan kmk.adik mek madah kaki mek kaki bangau.tp mek mdah, kaki mek kaki org korea.haha.sbb sidak SNSD kurus2 tinggi! btw, sarah beradik ktk ka? kmk layap nanga gamba ktk org jd model kat blog nya.hehe.cantek! :)

eVa said...

eyh mena juak.. kta patut bg kaki kta kedak SNSD!! haahhaah.. yup! sara adek mek.. ow paduhal.. haha.. k men2 jak ya.. xda model mena haha.. nways tQ hani ;)

AmirFX said...

Sik la kurus ney ktk ya.. Mok salu makan2 jak gik k nambah berat badan..