Saturday, August 20, 2011

gigiku yang tidak rata



inilah sebab saya taknak senyum nampak gigi.. kawan saya ckp kenapa senyum tutup mulut jer.. "mcm nak control ayu lah tu".. saya mana ada nak control ayu.. kalau nak gelak ketawa tak payah cakap mmg tak sesuai dgn diriku ini.. terbahak2 tak ingat dunia haa.. adek saya pun salu buli ckp "jom meh bgamba nampak gigi" haaa nampak sgt nak perli saya.. tau gigi tu rata haha.. tapi takdalah nak kecik hati.. dah biasa dah.. mmg ada terpikir nak pasang braces tp org ckp sakit n susah nak jaga.. sbb tu tak nak buat.. ntahlah tggu hati terbuka dulu lah ..hehehe

haa lps tu.. adek saya ada google.. teringat aisha AF pakai tu INVISALIGN.. ingat tak diari akademi fantasia? aisha dgn sorang (lupa nama) kene sponsor.. dalam masa smggu gigi dah nampak rata.. tp sbenarnya ambil masa sebulan tapi costnak buat??? tau brapa? 15k!!! sorang 15K... uwaaa.. konfom tak dpt.. nak byr keta sebulan pun payah.. xpa.. asal ada gigi cukup.. sbb tu kdg2 kalau nak ketawa automatic tgn ni tutup mulut.. malu aaaa.. haha so sesapa jumpa saya mcm senyum control ayu , sbenarnya saya malu dan lowself -esteem hehe


16 comments:

kinn said...

dont cares what people said! ;)

ahmad endo said...

ceh...sik da beza gilak pun ribena...kacak jak kmk diat...hahaha

KiKiHanakO said...

heheh sweet lah gigit. ;) sikpa beb.. tunggu ktk berbuka hati nak merata gigi. gigi kmk sangat rata seperti gigi palsu. jgn ingat gigi rata sangat bagus.sebenarnya lebih cepat berjangkit bila gigi lain rosak. tapi alhamdulillah ggi mek sikla da burok teruk yang ada pun didalam. cuma nektok gigi depan mek menjarang sudah. arhh x suka.

(yahhh panjang da jak komen) ;P

L@dyKichiMachiko said...

owh,patutlah..tp sikpa,ya keunikan kita bah.kmk pun gigi pun sama juak.

~ktk org mirikah eva?~

Uchi kay-f @hmad said...

xpelah gigi xrate ke ape ke..itu sume fizikal je cik eva,saya gigi pun x ckup taw..opss..positif je asal boleh mkn dan rase kinyg memadai dah kan?..ngee

ps:-comel ape ketw sambil ttp dgn tgn..<--sopan santun tue..ciri2 gadis yg disukei..

Kai Kasim said...

xpyh rs rndh dirik.. sbb ya kelebihan ktk.. bkn kekurangan.. gigi ya la buat ktk unik n lain drpd org lain... hehehhe

Am said...

cuba cmtok..
ngeeee...... :D

guro jak
hihi

eVa said...

kin : haha will do! tq kin! ;)


amat : ahhaah.. ada beza lak.. mun ngga real bok nampak haha


kikihanako : hahaa sweet ndah lok..aie yakah.. xdalah juak nak.. asal ari2 jaga n k listerine.. aie mena kah.. boleh agak dentist bh.. mek takut ilak nak ato gigi.. haha


ladykichimachiko : hahaah.. yalah tek.. xpalah ho.. xnampak mudarat juak..

aok mek org miri.. hehe


kay-f : yup! betol ckp awak.. asalkan positif dah cukup.. hehe..

haha mmg lebih bsopan kalau ketawa tutup mulut.. mcm org korea haha


kai : hehe.. nang mek tok rasa rendah dirik.. tp yalah haha mena pdh ktk tp still gik malu juak hehe


am : ahahah!! bujat tak ya.. ;p

a'ishah kamaludin said...

eva, sweet je kite tgk eva senyum nmpk gigi.. x pyh tutup pun xpe.. ehehe

Noni Safuani said...

Gigi kmk pun bertimpak juak dolok, tp d paksa k braces time form 2 dolok..tp nang sakit time dentist nak ato gigi2 kmk..4 batang d cabut k nyuroh gigi lain d insut sama rata..apa yg penting, jaga bagus2, bertimpak tp healthy is better than lurus tp burok sia ctok..

eVa said...

aisha : haha.. alaaa sweet pulak dia ckp.. hehe

noni : wah awal ktk ato.. bestt.. kmk lambat nak ato.. huhu.. hehe mena pdh ktk noni.. yang ptg jaga mena2.. mok agak dentist juz k ngecek ya p malas hahaha

hani apandi said...

ehee.mun sbut part gigi nang byk org x ykin pd dri.kdak mek juak dolok, mun tetak automatik ttp mlt.sbb menurut dak umah kmk.kmk ada jungan sikit.tp netok mk x duli.dah mula ykin sikit laa.heee..

p/s : tok blog http://abgsyuk.blogspot.com/ jantung pisang tek.haha

eVa said...

hani : wahh bestt.. kmk suka ngga mun org mcm ada konfiden dirik eyh. mek mesti tpkr gne nya leh gya ow.. best da jak.. hehe

wah! blog abg syg darling ktk ya,hehe ada cgek gamba ktk kck!!!! nok dia dan merajok ya hahahah.. gamba ktk nang kck!

CHU MAJORFLAVA said...

sikpa ktk gya nampak cam miak kecik...kiut!!!

eVa said...

chu : aie tedah mek lok jd miak kecik haha.. xpa.. cute mek suka hahaha

Hanie_Dew said...

samala kita. tak nak sentum nampak gigi sebab gigi tak cantek!..huhuhu..takpe la..bersyukur sekurang kurangnya ada gigi.