Saturday, August 27, 2011

malam 7 lekor

skrg dah 7 malam lekor kan? after magrib tadi dah habis berbuka dgn family, sedang kemas2 dapor, terdgr sekumpulan anjing kat luar growling memanjang.. bunyi sgt menakutkan ( saya ni pulak lemah semangat) .. kat kuching jarang dgr bunyi anjing growling.. tp rumah kat sini (miri) dlm kawasan cina so byk anjing berkeliaran,, bgs jugak ada anjing berkeliaran supaya dpt tahu kat mana hantu berkeliaran ehheheeh.

fakta : anjing growling ada beberapa sebab.. salah satunya adalah, kalau dia growling, sbenarnya ingin memberitahu sesuatu ataupun memberi isyarat.. anjing merasa kurang selesa apa yang dlihat atau rasa..




sbenarnya saya tak brapa sgt tahu menahu ttg 7 lekor, apa yg saya dgr dr mulut org, roh2 dtg balik pegi tgk keluarga.. lps tu ada jugak org dah mula bz nak buat persiapan raya.. pasang pelita d sekelilig rumah, pasang langsir, tebuk dinding nak letak gamba ( mak bpk sy tgh gantung gamba :D) kira mcm makin meriah dgn hari2 terakhir ramadhan.. tp seeloknya makin kerap kita buat ibadat.. hehe.. insyaAllah..








*** tapi dah semggu hungry ghost...

11 comments:

butik pengantin said...

7 likur or 7 lekor.

Uchi kay-f @hmad said...

oh mlm 7 lekor ade citer disbaliknye iye..

*byk psg pelita eVa kt kg?

eVa said...

butik pengantin : dua2 boleh.. 7 lekor dr sebutan bahasa srwk

eVa said...

kay -f: haha itu dgr dr mulut org jer..

blom pasang lagi hehe

aque said...

saye suke malam2 last 7 likur ni..
sebab banyak lampu pelite owg hias kat rumah2.. suke tengok...
hehehehe

IeDa said...

selamat hari raya! hehe

CHU MAJORFLAVA said...

mek mok keropok lekor eva..hehe...=p

alif haris said...

keropok lekor 7 ??

eVa said...

aque : hehe kan kan.. sronok jer tgk rumah org dkelilingi pelita.. tak sabar nak raya..

ieda : slamat hari raya ieda ;)

chu : hahaha typo ;p

alif : hahaha. :p sory2.. tersalah hehe

KiKiHanakO said...

Dear,slamat hari raya.

eh.kmk pakei xda pun pakei wordpress. mun ktk mau, just right klik kat gamba nak d upload ktk ya. ada nya kah xlarge,large,small ada jak. kelak ktk cuba k. hehe

eVa said...

kikihanako : huhu.. mek dah cuba.. blogspot mek xpat.. coz kmk pun jenis lamak.. ktk pun blogspot baru.. sama kedak adek mek dpt k pic besar.. huhu..