Monday, August 8, 2011

sungkey d rumah nenek..

kelmarin berbuka d rumah nenek.. tiap taun bulan posa mesti berbuka d rumah nenek.. even nenek, aunties, uncle, cousin tak sambut ramadhan dan aidilfirti, kta org salu bawa skali dgn aunty n cousins.. diaorg pun salu beli utk anak2 kazen berbuka.. sudah menjadi kebiasaan.. tapi taun ini sgt berbeza sbb nenek dah takda lagi.. so terasa sgt dia takda.. hmmm... rindu nenek..



berborak sama aunty n adek saya dewi sementara menunggu waktu berbuka...

kueh fav nenek tiap tahun mesti beli.. celorot dan tongkol (hijau).. saja beli.. huhu

sajian utk berbuka.. hehe

with bahrain.. anak kazen.. suka bergamba dgn dia ni (5 tahun).. mcm2 style.. hehe



*sungkey : berbuka puasa





6 comments:

Anonymous said...

yerr.. bok jelas senyum nya.. ;)

-adzreenYp-

♥ Dea ♥ said...

hehe..mek pun sungkey umah nenek tadik.. :P

Hana Soffelia said...

Kuih yang dibalut dengan daun kelapa tu nama ape? mcm bez je. balut pun cntik je. btw, sungkey itu dialog ape? ^_^

Noni Safuani said...

peberet kmk..kuih bongkol/tongkol/mongkol..ntah sigek ney betol..tp nyum nyum..

eVa said...

adzreen yp : haha ya terlebih dah.. sudah kenyang hati senang maa hahah

dea : aie mena? bez ow sungkey ngn nenek.. suma bgumpul.. riuh.. hehe

hana soffelia : haa yang dbalut hijau tu, tongkol namanya.. mmg sedap manis sedikit.. ada kuah tuyang jd sedap... sungkey ni bahsa sarawak sini hehe..

eVa said...

noni safuani : hahaha.. duhal byk juak nak.. asal kol kol jak tek blakang.. hehe