Wednesday, August 17, 2011

tempat tidur baru Ivy the black

kira dah masok 3 minggu Ivy pregnant.. ini first baby dia.. so rasanya pengalaman baru bg dia.. tp byk berubah betul sejak dia pregnant.. makan bertambah, berat bertambah, badan bertambah besar dan gendut, bertambah comel dan gebu dan bertambah manja dan terserlah keibuan haha..

tp kdg2 kesian tgk Ivy ni.. sbb Ivy ni salu hilang ntah kemana sejak pregnant.. tak tau kemana dia tido .. salu nya sbelum pregnant, dia berkongsi dgn katel saya.. mmg ada tempat utk dia jer.. skrg dah takda... cari sana sini ...rupa2 nya tido dlm toilet..









berbantalkan selipar jepon.. kesiannn


toilet ni jarang d pakai.. n lantai dia cepat kering.. toilet ni mmg sejok.. rasanya Ivy nak cari tempat sejok kot.. kesian Ivy...


**** nak cakap awal.. nanti ivy dah branak, taknak jual anak dia.. nak simpan hehe.. sayanglah nak jual.. kesian ivy.. takut dia sedih..





11 comments:

Kai Kasim said...

tedah ngga si Ivy...
Ivy mengingatkan kmk ngn karekter Saleem dalam crita Sabrina the teenage witch.. rancangan yg pnh famous dlok ^_^

hani apandi said...

ktk, mek asa nak nya tringin mok ada bilik tido dikpun.pake anak2 nya yang akan lahir.ya x mok share katil ngan ktk gk.hehe

eVa said...

kai kasim : tedah nak ow.. haha.. aok2 cita ya dolok.. itam juak.. hehe

eVa said...

hani : ahahah... kali juak ow.. p dah tersedia tempat nya lak lekak nya branak.. beli cage baru nok paling besar lak.. mok d jaga anaknya ya..

btw hani.. xpa.. betol lah ktk komen d ctok deng.. so nok cgek mek x publish.. xperlu sory deng.. hehe

nurul.iman said...

alololoo..tidur dalam toilet pula..

shandye. said...

rsanya semua kucing pregnant suka tempat yg redup dan sejuk kot.

my cocoa pun lately suka tidur bawah katil dan celah almari. dulu dia suka tidur kat tingkap.

sejak2 dia pregnant dia dh suka berubah tempat lepak. huhu...

zuneta said...

rasanya dia tido kat sana sbb sjuk...kucing2 zu pun, keje tido kat bilik air je skrg...kat luar pintu toilet pun jadi...sejuk kut..

eVa said...

nurul iman : hehe kesian kan

shandye :ow mcm tu ek.. bgslah.. tak lah saya risau sgt.. takut tak normal.. hehe

zuneta : alahai.. kucing pun pandai pilih tempat yer hehe

Redbloodsnow said...

aih eh si ivy ya. ngegeh. dey juak nya tek carik port baru utk nya tido..hehe. geram mek diat...hehehe

mama@eCha said...

aih aih chomel ivy...lamak sik ada memeawuuu kat umh mek...kmk mmg suke giler gan cat..tp dh x d benarkan pelihara Cat gk :(

eVa said...

redbloodsnow : hahah.. knk nya x.. xlamak jadi ibu.. jd queen nya kaktok haha

mama@echa : comel ow.. sian nya kaler itam.. haha.. aie mena kah.. ola tedah lok.. mesti sunyi xda pusak.. coz dh biasa nak ow