Wednesday, September 21, 2011

baby ivy after one week 4 days

skrg baby2 ivy sudah masok satu minggu 4 hari .. sy ada buat 2 entri pasal ivy  dan anak2 dia smggu yg lps " ivy pregnant, now sudah branak " dan " ivy n her 3 babies " .. so now ivy n anak2 dia dh ada katel baru .. lebih slamat.. sbb semalam anak ivy yang puteh gebu tu terjatuh dr cupboard.. adek sy dah belikan katel ni sblm ivy branak lagi..



gamba ni sehari slps branak, ivy pindahkan anak2 dia kat almari sy.. terpaksa kluarkan semua bj2 gantung.. takut bau pulak kan.. nampak kain tepi tu, kira mcm penghadang bg mengelakkan anak ivy terkeluar tapi tak boleh pakai dah.. tak nak bagi anak dia jatuh lagi.. kesian ivy risau kat anak dia..



gebu n montel



tadaaaa~~~ cantek kan.. besar lagi.. 




anak suka ibu pun suka



heee.. geramm.. comel giler.. 





18 comments:

shazmir said...

hahah..comelnya cat tuh..

cun..!!
xyz4mir.blogspot.com

L@dyKichiMachiko said...

montelnyaaaaaaaa...
pusak pun ada katil juak dah knek tok owh. Mantapppp la ivy tok..(^^,)

milasharmila said...

cute eyh!!! geram...!!! lamak dh pusak mek xda beranak.. coz yg tggl juz pusak laki.. hik2..

Kathy Tuah said...

cute! kmk ada sikok jak pusak T_T

CHU MAJORFLAVA said...

cute!!mauk!!kedak pusak hutan.

Redbloodsnow said...

eeeeeeeeeeee! super kck lah eva oiii. jeles mek diat. sa nak beli utk nyau mek jak. tp ya lah tek...umah kecik. xda tmpt nk engkah benda alah ya..hehe

Uchi kay-f @hmad said...

wah..beshlah dpt umah baru si ivy dan ank2nye..

psst:-dah stand by name ke blm utk 3 babies tue?

Hanie_Dew said...

adedeh comel nye anak ivy. katil dia pon comel. teringin nak bela kucing tapi takut xde masa nak jaga,belai belai. nanti la..

**kitorang jarang jumpe. bekepit kat blog la. semgu sekali baru dapat jumpa. cam kekasih. opss.. we're not lesbi hokey.

eVa said...

shazmir : comel giler sampai nak gigit!

ladykichimachiko : montel ow.. ivy salu agak cdak bh.. haha.. first class kak.. haha

milasharmila : ahhah patutlah.. inang pusak mpuan gak hehe

kathy : aie mena? bes bh inang pusak.. x sunyik ilak hehe

chu : aok chu.. pelik jak design kulit nya ow.. menakutkan kan jak rupa nya chu.. gne ndak rupa nya lak.. huu

redbloosnow : ahhah.. polah dikpun jak.. mesti kck gik.. ekot kreativit bh.. haaa nok ada sisa2 xpake molah doorgift boleh polah k pusak juak.. kck gik.. hehe

kay-f : bestkan! nyenyak diaorg anak branak tido haha..

blom lagi.. tggu dah besar ckit.. nak tgk perangai seko seko baru dpt bg nama hehe

hanie : ow yeke.. mmg hanie jenis bz kan.. hoho..

alaaa takkanlah sy pikir mcm tu gak.. sy pun ada kawan rapat mcm awak ngn jue.. tp dia kat miri.. kalau sy balik sana mmg bkepit jugak.. tp bukan les ye haha..

Uchi kay-f @hmad said...

oic,sya suke yg puteh tue? ape kata bagi name die "cici" if betinalah..klu jantan..cico"..

eVa said...

kay-f : haha tak tau lagi.. nak bg nama footballer kot.. kene tanya adek jugak.

Jue said...

wah siap da new home gik. kiut ada juak. mun aku ada anak kucing kdak ya, dah ku picit2 haha. guro jak!

dolok2 da bela kucing, gemuk aih. mun ku balit skolah, nya suka ku baring ats bdnnya jd bantal hohoho..nya yg rela bah hahahaha

Uchi kay-f @hmad said...

oooo..name drogba satu.....!!!chelsea footballer kan..

Redbloodsnow said...

yaka ka, va. haaa mun gya...tak polah k mek ah. pat mek engkah nyau mek yg dh tua tembatuk dlmnya...miahahahaha

btw, mek bok perasan pic last ya. geram nak mati leput mek dia nyau tgh-tgh ya aieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

ngegeh nak mati leput nya gyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. haaa meroyan mayat mek diat. HAHA

[sutera kasih] said...

kiut ehhh pusak yaa...geram2 !!!

eVa said...

jue : hahaha first class k ivy bh.. hehe.. yahh geram ow sampey nak picit.. cute ilak...

yohh.. hahah.. alu jd bantal.. pemek perut pusak ya haha

kay-f : haha.. lom tgk jantina lagi..

redbloodsnow : haishh kmk ndah polah k ktk.. mek tok ada lembab kit bab kreativiti.. suka men beli jak ekkeke..

yahh baru prasa duhal.. ahahha.. cuteee ow.. aie meroyan ndah lok.. ahhaha prey zie tok eyhh.. AHHAHA

sutera kasih : geram gik klak bila dh besar.. berolah cdak tok lak.. haha

[sutera kasih] said...

@Eva:
my cousin sinun ada pusak siam..ya robbi nang besar..kiut gik ya..gaok2..baruk beranak juak ria..hehe..

eVa said...

sutera kasih : pusak siam kacak kak.. suka ngga mata cdak, unik! aok yalah tek.. nang sehat walafiat haha