Monday, September 12, 2011

ivy n her 3 babies

hari ni baru nak post gamba anak2 ivy.. sbb hari jemat lps ada buat entri " ivy pregnant, now sudah branak "  skrg pun dah sesuai snap anak2 dia.. comel!!! tak sabar nak tgk dia org besar nanti.. tak tau samada bulu dia lebat mcm mama ivy ke tak.. hehe


hari jemat hari pertama dia branak (pagi), malam pulak dia lemah longlai, langsung tak bermaya, asyik2 muntah.. badan sejok sgt.. ini membuatkan saya risau naper bdn tba2 sejok.. kesian sgt2 masa tu.. ivy pun tido dgn sy.. dia baring jer terus lelap mata.. sedih sgt tgk dia.. ;(


ini gamba hari pertama slps branak.. dia branak 5 ekor tp 3 jer hidup..



hari kedua dia dah pindah tempat.. dlm almari saya pulak.. terpaksa sy kluarkan bj2 gantung.. nanti bau pulak..




ivy tgh lapar.. nak makan... skrg ni bagi dia mkn dalam tin.. tak nak dry food lagi dah.. xpa.. sanggup kuar dwit byk2 belikan tin utk dia jer.. sbulan jer k.. slps sebulan makan dryfood royal canin k ivy.. ;)





 hari ini snap.. nampak tak anak dia tiga2 tu.. ntah dr mana dtg kaler putih sekok tu.. haha.. tp dua ekok belang.. ekot bapak dia spesis half Bengal.. nampak corak bulu dia berlainan ckit.. tu yang buat sy tak sabar bila dah besar nanti..



 beginilah rupa kucing spesis bengal.. corak bulu yg sgt menarik.. tp yang gamba bawah ni sy amik dr google... yang ni ori rasanya.. bpk kepada anak ivy half bengal jer..


 gamba ivy sblm mengandung lagi... comel jer





*** makin hari bertambah sayang dgn ivy sbb kesian tgk dia masa branak hari tu.. jadi mak bidan hehe

*** rindu bella ;(




12 comments:

Uchi kay-f @hmad said...

emm eva ade masa nnti carilah kotak utk tmpt privacy ank2 si ivy tue taw!

eh knp rindu bella?

asamasin said...

kucing:meow
blogger:mee goreng.. :D

CHU MAJORFLAVA said...

kacak bulunya..kedak pusak hutan

shandye. said...

yg kaler putih tu sure comel ble besar nnt...

=)

ct N honey said...

lepas ni jadi bby sitter pula

Redbloodsnow said...

yobiiiiii,,..cute ehhh. byk juak anak nya sekali beranak ow.mcm Olin mek nk, so far nya dah beranak 2 kali la. kedua² batch beranak nya hanya 2 ekor anak jak.

pasya kesemua gik ya laki.hehehe. but now, mek dh mandulkan olin dh. tedah diat nya mala bunting...hikss

Jue said...

kiut oh time cdak ya gik kecik
bapa byk pusak ko ada dear?

eVa said...

kay-f : itulah.. nanti biar dia dgn anak2 dia dulu..

bella maseh kat rumah kwn sy.. nak cuba jodohkan kwn sy punya kucing hehe

asamasin : hahaha.. mee grg pulak..

chu : aok yalah tek chu.. mek pelik juak ngga haha

shandye : kan kan.. mesti bulu tebal ekot mak dier..

ct n honey : ahah.. mesti2.. kene jaga betul2

redbloodsnow : aok first time branak alu 5 p 3 jak idup.. xpa.. lak branak gik nya.. hehe.. paduhal.. jenis xbyk anak kali..

aie tedah lok haha.. xpa2.. kepak juak nya mala buntin ow.. mesti anak2 nya dah besar n cute!

jue : aok nang kiut gik bby.. geram.. 2 ekok dlm rumah.. 5 ekok luar rumah.. hehe

Uchi kay-f @hmad said...

oic baru sya tingat,tinggal dgn BJ kan..emm

btw eva..SUPRISEEE..opss tunggu ari khamis, ti tgk blog sya okeh..hihihi

eVa said...

kay -f : haaaa.. kat BJ.. lama beno dia org ni haha..

ha? suprise? wahh oke2!! sy tggu hehe

mrs. daydeck said...

cutenya!! mok sekok?! hehe.. JK :D

eVa said...

mrs daydeck : haha.. cmok pisah cdak ngn mak nya eyh hehe