Thursday, September 15, 2011

petang zombie lepak dgn anaknya

sedang sy masak kurma ayam dan ikan asam pedas ( utk mkn malam, masak awal sbb nak amik adek pulang keja kol 5.. sampai rumah kol 7 mlm..) kat wet kitchen, spontan jer tgk diaorg ni rileks.. haa yang ni kucing sy yang dok kat luar.. sy panggil diaorg zombie.. sbb mata seakan2 pakai eyeliner.. snarnya ada lagi kucing yg lain adek si belang dgn ibu tiri hehe... mayb lepak kat kopi corner kot heheh.. ni pun spontan jer..






kesian yg sekor tu tak dpt nak berbantalkan perut mak dia utk tidor... comel! anak zombie ni blom ada nama.. tggu dah besar ckit dah tunjuk perangai kucing sbenar baru bg nama.. 



27 comments:

fyna said...

zombie? garangnye nama..hehehe yang putih tu comel gile!

Uchi kay-f @hmad said...

oh wahai cik kucing zombie sdg bersantai ka? hihihi

eh eva masak kurma ayam? mcm ne tu rupenya..pestaim dgr..;)

Uchi kay-f @hmad said...

oh iya sya sgt berhrp dpt jumpe eva face to face ..boleh kan?

Hanie_Dew said...

eee...comel baby kucing tu. tu mak tiri dia. boley...hahaha..

**vlog 2? uuuu~~~~~~nanti carik idea dulu. kang bosan lak tgk muke kitrg ni.

Syuk Ry said...

cumil tol kucing 2.. huhu..

shandye. said...

anak2 Zombie tu mesti ikut bapaknye kan cuz diorang kaler putih-putih...hehehehe...

Kathy Tuah said...

kenak mata anak pusak ya sebelah tang merah jak? kah mata kmk yg tsalah tangga..

eVa said...

fyna : haha mmg garang sbb ibu dia dulu penah makan anak dia.. sbb tu panggil zombie.. haha..

ha ah comel kan.. nanti besar lagi nakal


kay-f : haha malam ilek2 jer nak men game..

hahaa ek eleh.. bunyi mcm tak percaya sy pandai masak yer..haha

haha boleh2.. xda masalah.. skali dgn zie.. haa.. blogger lepaking hehe

hanie-dew : ahah.. itu mak kandung dier.. mak tiri xde dlm gamba.. nanti snap..

orite! menanti vlog 2!

syuk ry : cumil kan? hehe puteh lagi tu

shandye : ha ah.. haha.. mesti ekot bapak dia.. bpk anak zombie puteh siam..

kathy : hahah.. mak nya lom jilat matanya ya...

Muhammad Ferdaus Zulkifli said...

huihh...kucing dia....memang peminat kucing la nyh..:)

Muhammad Ferdaus Zulkifli said...

nway nak mengadu nyh..saya dari dulu tak pandai nak bersayangan dengan kucing..kalau dia lalu bawah meja and tersentuh kaki..perghh..leyh terangkat meja tuh...hahahha

eVa said...

muhd ferdaus : mmg minat giler...

ahahahhaahah!!! gelak betul sy bc.. kes geli lah ni.. senang nak usik guna kuch yer hahaha

L@dyKichiMachiko said...

alololoooo....tedah juak nok sekok ya eva.merajuk dgn maknya kah? cumil muka kesian jak upa..=)

edaolala said...

comeynyaaa heheh :) wahh nama dia zombie takotnyaa hihi kucing i ilang dah sedihnyaa :( rinduu,

asamasin said...

zombie tuh...ish2..pon beranak gak ek zombie tuh. .:D

aimie amalina said...

alolololo
cooomeeeeeeinyee
suke sg tgk kitten menyuussuu
heee

kamuu
maceh mai belog mimi tadii
follow siniii!

CHU MAJORFLAVA said...

miaw!!

peyansanstaro said...

cmelnya anak kucing tu..
nak boleh !

Pendamba Mawar said...

xtakut dia atack awak ke nanti bila dia da besar.hehehe..:P

Cik Jannah said...

haha. dia ncomel lah. mcm boy saya pun mata mcm tu jugak hehe

ct N honey said...

bestnya dia lepak

Jue said...

Wah pandei msk asam pedas. Mun aku pandei mkn jak aih hahaha

Tdah sorg ya tido kat besi jak. Kiut jak upa. Yg sorg ya syok la, ada 'kusyen' hihi

[sutera kasih] said...

kacak ehhh mata kucing yaa !!geram hehe

eVa said...

ladykichimachiko : hhaha aok kali.. tedah.. pusak jenis mengalah kali hehe

edaolala : ahhaah.. zombie mkn kucing.. hehe xdalah..

eyh yeker.. huhu.. jgn sedih2.. mana tau ada org jaga kucing awak..

asamasin : hahah ;p.. panggilan jer.. sbb ibu sekor tu penah mkn anak dia.. sbb tu panggil zombie hehe

aimie amalina : eheh.. comelkan.. nanti dah besar lagi comel dgn perangai skali.. hehe

hehe no problem dear.. like ur blog!

chu : meng meng hehe.. ( haa gya mek nunggah pusak mek.. nama cina k pusak haha..

peyansanstaro : haha.. takleh takleh.. kiter punyer ;p

cik jannah : yup comel! hehe.. boy awakk?? hehe

ct n honey : haha lepak sampai tertido..

jue : haha.. bulak tak xpernah masak..

haha aok eyh.. menang sekok ya pat tido berbantalkan perut mak nya hehe

sutera kasih : haha.. dah besar kin kacak kin tuija .. haha

Uchi kay-f @hmad said...

eh how about bella? blm amik lagi iya?

eVa said...

kay-f : blom lagi.. sbb tak dpt nak pisahkan.. diaorg berdua bercari nanti.. kesian pulak tgk hehe.. bagi masa dulu hee

Redbloodsnow said...

eee tang ngegeh jak nyau sekok yg bertenggek tido rah grill pintu ya. bujat liiii jak nya gya

alu teringat mek dgn rifqi mek. coz nya time tinonet gya..suka bertenggek gya² juak..hehe

eVa said...

redbloodsnow : haah aok eyh.. aie mena.. lucu merati olah cdak pusak ow