Thursday, September 29, 2011

watermark design by chu darling

semalam dpt tag dr chu darling, suruh claim kat blog dia BLACK BOW DIARIES dapat watermark dr hasilan dia.. love much the design chu syg!!! tq so much! muahh!

 hari tu 3 hari lps, sy msg minta dia buatkan watermark utk sy.. sbb dia dah buatkan sy blog header.. santek sgt2!!.. so dia tau apa citarasa sy.. n of coz sy mmg hardcore dia punya design.. dia slalu buat design bj utk lomohunter n photohunter, dr situ sy kenal cik molek ayu ni hehehe.. 








ini dia watermark design by chu.. dia buat dua skali.. makseh byk2 chu.. cute!!!



haa.. masa sy baru buat blog baru ni, chu buat suprise ( entri dia yg lepas) , dia buatkan blog header utk blog sy.. terkejut betul sbb cantek sgt.. tu yang buat sy semangat nak blogging balik hehe..   dia buat 2 skali.. seyesly dua2 sy nak.. tp kene pilih satu jer.. hehe so sy pilih yang nampak ceria.. sbb tak nak blog nampak sedih.. hehe ... sy masih simpan header ni.. letak kat bawah blog.. hehe..

















*** chu, makseh byk2 chu.. mek nang suka ilak2!!.. ;)


** sapa2 nak tempah utk dia design pegi kat blog chu oke.. ------->>> Black Bow Diaries

** lupa satu, sy tak tau mcm mana nak letak watermark atas gamba.. pandai jer minta chu buat tp tak pandai nak pakai watermark.. hee chu ckp pakai photoshop, masalahnya sy takda photoshop.. so chu rekomen tanya dgn Zie ( PrincessRedBloodsnow)... zie, ktk pake gne bah? hehehe




17 comments:

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

eva klu gn watermark amik la yg ada gmbr kucing tu.comel..:) yg mata tu cun jgk cuma ada 1 mata je,u know wht i meant rite?hasil kje chu kreatif.nk skodeng blog dia la.

YuiLight said...

Waisehhh....dpt design from cdak designer lomohunter n photohunter. Perghhhh kelasssssss gittew!

Yeah yeah! Makseh byk2 jwak >w< suk nya eh! hahahahha! Aok ada regatta kat marudi, 1 n 2 hb oct tok...heee
Kan syg na jwak mok resign. Biar lah lok...hahaha xD

eVa said...

iz : ha ahhh lahh.. betul ckp awak.. tak perasan pulak.. mayb chu pun tak perasan jugak mcm sy.. mayb sbb dia tgk gamba display pic yang nampak mata saya jer kat sblh kanan atas tu.. xper2.. nanti sy amik kucing tu.. tp mmg sy suka design chu.. hehe

yui : hahah!! yalah tek.. untung pat kwn ngn nya.. kedak ktk juak yui pandey sketch.. byk kwn mek nok berbakat2 tok.. kmk jak x hhaaha..

heheh mesti lah suk deng.. dah tgn mek tok xpande nak sketch.. ngarap request.. tedah juak kmk hehe.. aie xlamak gik eh.. amik gamba byk2 yui.. ktk amik kck aie..

haha.. aok eyh biarlok.. hehe

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

its ok..bt simpanan xpe.cantik ;)sy pun tgh request header kt chu.nk tempah la.x pndai bt header sdri..smlm ada org kata header sy mcm Barney..nmpk separuh je. T_T

eVa said...

iz : ye ker.. xsabar pulak nak tgk nanti. hehe..

ye ker.. haha.. xper.. setiap blog ada kelainan.. xper org ckp apa pun.. tp org akan ingat jugak.. hehe

Jue said...

Chu muqlis kah? Sorry dear sikpat bukak link ya mun bukak lelah ku mok g blog ko balit sbb browse makei hp tok ada lceh skit. Mun ipong snang wuwu

Anyway kck header. Ku suka. Misteri jak upa aih. Abg stalker mnat ko tauk sik.hehe

CHU MAJORFLAVA said...

GOSIP ow...patut mek meransak tek..kedak dajal kha maksud iz??hehe..blaja lar photoshop..best gik!!

CHU MAJORFLAVA said...

neway np dear..glad ktk suka..auk mek prefer ktk guna pusak ya..coz ktk suka gilak ngan pusak.

Redbloodsnow said...

mek pakey photoscape. hehehe. ktk download photoscape pun software ah. dlm blog mek ada link download. click kat URL tok --> http://princessredbloodsnow.blogspot.com/2009/02/photoscape-software-download.html


Pasya to cara² engkah watermark dlm gamba using photoscape --> http://princessredbloodsnow.blogspot.com/2010/10/tutorial-making-watermark-on-your.html


good luck dear :)

Redbloodsnow said...

eh..baru mek realized. tutorial cara engkah watermark rah pic yg mek berik tdk...link ya utk cara masokkan watermark tulisan.

mun dah ada watermark bergamba kdk ktk ya...all u hv to do, ktk just click add picture then pilih gambar watermark ktk...err phm x apa yg mek pdh tok? hahaha. cam berserabut jak ayat mek ya :D

AmirFX said...

waaa.. Kacak.. Ada kmk skodeng blognya tek.. Nang kacak la design nya...

hani apandi said...

kak va, ambik w/mark nak ada pic meow ya ! ya cute gik.hehe

[sutera kasih] said...

gunala photoscape dear paling senang :)

eVa said...

jue : chu majorflavor.. sory nya tutup blog nya sementra waktu lok.. lak ktk try bukak nya gik.. aok yalah.. mek suka misteri juak hehe..


hahahaa. aok tauk mekkkkk.. mek buat x tauk jak hahahah.. minat jak ya.. xdapa bh..

chu : hahahah.. mek asa ya d pdh iz ya mata dajal kali.. haha.. xdapalah.. asal mek suka apa d design ktk deng.. aiyoo photoshop mun mcm ktk jenis kreaftif oke chu.. kmk tok ada penyakit M. hehe

oke2.. mek akan pake nok pusak ya.. cute da jak.. tq again chu ;)

redbloodsnow : haaaaaaaa.. paham mek zie.. tq so much.. lak try.. nggu mok install lok.. hehe

amirfx : aok nang kck.. nya graphic desginer juak bh..

hani : aok2 yalah tek.. kmk amik meow2 ya lak hehe

sutera kasih : yeah! sy akan mencuba pake photoscape.. nggu nak install jak gik.. hehe..

[sutera kasih] said...

@eva:
photoscape la software paling senang hehe..kmk butakkk photoshop aieee T__T

eVa said...

sutera kasih : aok2.. mek baruk install.. kaktok nak coba pake watermark.. xcited gn endak rupa.. adohey mek sama juak.. mek penah mok coba alu penin..

Adam Malaysian Idol said...

aih ... kacak da jak .... honestly, jeles mek koh ... kamek mok nempah juak ... giney ka?