Tuesday, October 18, 2011

kanak2 perempuan, 2 tahun dlanggar tanpa dihiraukan










semalam dkejutkan dalam berita tv3.. tak sangka pulak begini jadinya.. sedihh.. d beijing china, kanak2 perempuan berumur 2 tahun dilanggar 2 buah kenderaan, sebuah van dan sebuah lori tp tak dihiraukan pulak org lalu kat situ.. 19 org yang lalu kat situ langsung tak ambil endah.. yaAllah.. mmg tak sangka..

then masa balik dr hantar adek pegi keja pagi tadi.. dgr radio hot fm ada cerita pasal kes ni.. dikatakan kenaper org yg lalu tak amik peduli masa kejadian tu, sbb dlm undang2 negara kat sana, sesiapa yg selamatkan budak tu, dan sekiranya budak tu mati, org yang selamatkan budak tu akan disabit bersalah dalam mahkamah.. huh??? tak tau sejauh mana kebenaran undang2 kat sana.. sedih..







12 comments:

My Life's Journey said...

Dimanakah perikemanusiaan pada zaman kini ..uuuu cian nye huhuhu ..hrmm

Yui Light said...

Hari ya kat youtube video tok kenak remove oleh cdak youtube. Copyright matters kali...tapi ada yg sempat download and tengok. Di upload balit kali....huhuuu

Amni said...

yoh! ya nang gila la.. apakah sidak ya.. kmk ada dengar, tapi kmk sik berani nak nangga malam tadik berita ya.. sia sitok orang merepak.. hohi

CHU MAJORFLAVA said...

aie..pelik da jak..ya bok udang bukan undang2..sikda otak.

Salwa said...

Sedih.manusia akhir zaman. Boleh pula undang-undang begitu. :(

Ani Inherown said...

kmk alu sakit ulu hati bila nangga video tok waktu berita mlm tadik.:(

AmirFX said...

Geram kmk nangga orang yang first nangga nemiak ya geley2 kat jeraya.. Nang pengempang la nandah cemya jak..

zahidahwahid said...

ya allah...sabar jak lah....ada indah cam ya...


*singgah dari sarawak blogger....^_^

eVa said...

umi : huhuh ;(

yui : mena? trok ilak kali.. leh burok nama negera juak nak..

amni : yobihh.. mlm tadik mek ngn adek mek nang xcyk jak ngga koh

chu : yalah tekk.. ya kata sorang twitter kwn mek.. china perudangkan duit jak bh.. huhu

salwa : hmmm.. sedih gak :(

ani inherown : adoh2.. knknya x bg.. toddler ya bah ani.. hmm

amirFX : yalah tek.. nang xda sa kesian alu.. ishhhh.. eran ilak2..

zahidah : huhuhu.. yalah tekk... tq dtg singgah ;)

Jue said...

Aku sikda nanga sbb sik sampei hati. Ada org mdh sbb law cnun sik galakkan org luar berik bantuan sbb risau bole mdtgkan maut mun slh gaya tolong, alu bole kna saman. Ada kes pnah jd ya org cnun mls mok lalek.

Redbloodsnow said...

mek baru tek setkan story tok as autopublish entry jam 11:30am kelak. bapak gila keji org passby ya.

yg paling x boleh tahan tahap kekejian adalah pemndu lori ya. adakah patut di lenyek nya agik miak ya.

tedah miak ya. mun nya x kenak lenyek leh lori ya ncepat di anta ke sepital...kompom nya x in critical condition.

bodo cdak china ya. paloi. agak² lah juak nk bersifat "jaga tepi kain" sendirik ya.


eeee emo mek, va. alu karang SPM komen mek :D

eVa said...

jue : nang juak bh.. hmmm.. jgn diam cya eyh.. cnun hidup utk duit jak eyhh.. ada juak negara mcm ya ow.. adoh2..

redbloodsnow : AOKK!! dlenyek nya jak koh.. nya tauk bh nya langgar miak ya.. nya x duli.. adoh2. hati apa org mcm ya bh.. hati batu kah.. langsong xda asa kesian kah.. ado2h.. sedih abis ziee