Tuesday, October 18, 2011

kreta ku bercerminkan akuarium



skali lagi dtahan oleh abg2 JPJ sebab cermin gelap.. huhu benci... byk nak crita... tp pendekkan jer.. kalau dpjgkan crita, makin emo pulak..  tadi dh settle semua.. minggu lps kena tahan... dpt surat cinta JPJ.. diarahkan pegi  ke pusat JPJ utk pemeriksaan cermin gelap.. kenapa lah JPJ tak bawa alat test tu skali.. suka sgt nak buang minyak kereta..

mula2 pegi pusat JPJ,sedang cermin kreta d test, failed! so berik masa 7 hari lagi utk tanggalkan semua tinted tu.. then dtg sana lagi cek.. so pagi tadi dah pegi cek dah... so sy pun tanya brapa kalau tinted lulus... * dah tau, tanya lagi ;p *

"" depan 30 % , tepi blakang 50%...""

 tetapi abg JPJ tu cakap.. sy tak boleh tinted ekot dia ckp tu.. cermin kreta sy hanya blh tinted tepi blakang 30% sahaja then depan 16 %... eyh mana ada jual tinted 16 percent.. so jwb abg JPJ tak perlu lah tinted depan.. sbb cermin original kreta sy ni dah ada tinted sikit.. so tak boleh nak tinted gelap lagi.. semua cermin kereta tak sama.. penin kepala sy dgr.. yelah2.. tak kesah.. taun depan nak tinted lagi.. bukan apa, sy tak suka kalau org dpt tgk dalam.. tak best..  mcm aquarium boleh tgk semua... dah tak mcm gangster n cool dah.. hmmmm..





sebelum d buka tinted... *sayang betul :'(* nasib baik murah jer.. rm20... 2 taun lpas kene rm40



adek sy huzey ni sukalahhhhhhh 


selepas d buka.. uwaaaaa.. terang nampak kat dalam... tak sronok langsong.. 


alhamdulillah tak dkenakan bayaran saman rm300.. tp kalau terlebih tarikh yang dberikan mmg kene saman... byk oke rm300.. boleh beli byk2 bj n shawl.. ehhehe.. 

tggu operasi JPJ selesai sampai ujung tahun ni,  taun depan baru boleh tinted balik.. dulu first tinted kene tangkap 70% bahahaha.. 2nd ni 55% jer.. huhu









12 comments:

Syazwan Che Deraman said...

hai pelajar memandu.

Noni Safuani said...

sigek lah kmk x puas ati pasal tinted tok..kenak dpn x leh owh? sepatutnya at least d tinted, for safety..misal lah anything happen n cermin depan pecah, if ada tinted nak kah selamat kita dr kenak kaca berderei nak? U_U

CHU MAJORFLAVA said...

aie..kdk zie ktk lam keta ya..

huhu..terpaksa k goggle lam keta ya lak.lak mek polah bubble..so nampak real kit kedak lam aquarium..ekeke..

Jue said...

Murah na juak tinted koh. Ku rs abg jpj ya mok ngorat ko hahaha

Lucu bc ayat ko 300 ya ley pakei meli byk shawl ngan baju hahaha

Eh huzey msg ku marek *perasan* hahaha

Weh cpat blagu. Malu2 indah. Bkn nmpk muka pun hahaha

AmirFX said...

Olaterdah.. Nektok ada tinted yang 30% gelap.. Harga pun murah juak.. KMk pun kadang2 angol juak nangga kerenah jak JPJ.. Kmk asa sidak ya banyak yang angol juak.. haha...

nurul azuani said...

bawak2 banyak bersabar..hikhik.. :) sama la kite :D

Redbloodsnow said...

ola tedahnyaaa. agak² mek pun tinted approved JPJ x ow. tp time dillah pasang dolok, cdak cino mdh approved. well...biasalah cdak ya nk melaku.

harap² mek x terserempak abg JPJ...hehe. tp mek diat ktk pun consider x gelap gilak la dear.

ya punnnnn cdak JPJ x lulus. panas lah mun gtok if drive time panas. aduiiii


P/s:
xpa yunk. +ve thinking.
pat muka jelitawan ktk
org tgk mun cemin jd
aquarium. hehehehehe

nia abdullah said...

hai eva!=)..tinted penting sbb x nk la mcm clear sgt org nmpk benda2 kat dlm kereta kite 2 kn?..as a protective also..=)..tpi eva,yg picture tunjuk info detail about your complete address n i/c no tu mcm bhaye je eva...risau nnti ade org slh gune..

btw,nice to know u by blogging here..=)

LydSunshine said...

Kena salahkan org yg selalu buat jenayah dlm keta la. Kalo tidak, takkan ada peraturan macam ni kan.

L@dyKichiMachiko said...

hmmmm...mun sik tinted depan sikla best! K safety juak sbnrnya bah.. Mek pun sik suka mun keta x bertinted, sigek...sikpat mok cover muka kita dr org (mun nk spy org la)..then mun sik tinted...rasa panas myucuk2 ke kulit. Huhhh....dak JPJ ya pun mun keta personal sik patut juak sik bertinted...ermmm...mcm la cdak ya betol sepnjg masa..

Hanie_Dew said...

ko tak kenyi mata jak kat abg jpj tu. mesti dia tak jadi saman.

kan..rm300 tu boel dpt baaaaaanyak shawl.

eVa said...

syazwan : haii pilot :P

noni : yalah tekkkk.. cdak x pkr bh.. hmmm.. xbest da jak eyh..

chu : hahaha.. kedak zie ndah. kekek..

ktk ya nang kreatif jak ya.. boleh jd autoshow lak hahaha

jue : aok murah.. ahah.. ishh abg jpj tauk kenja bh..

aie mena bh.. byk 300 ya hahah..

edeh.. mun huzey ada kol ktk.. mek org first tauk lok hahaha..

ishh cmok mek blagu.. xjd hahha



amirFX : hahaha yalah tek.. angol abis. tgga gne taun depan lak.. tinted 40 ehhehe..

nurul azuani : ehehe.. xper2.. nanti taun depan tinted lagi :P

redbloodsnow : hahaha.. xda ya eyhh... even mdh lulus leh cino ya.. jpj tetap pdh xlulus haha..

jgn eyh bertembung ngn cdak tym mcm tok.. bahyaaa..

hahahaha pande ktk zie.. adoh2.. prey!


nia abdulllah : hehehe.. sory2.. tak terfikir pulak alamat tu.. dah cover dah.. tp tu alamat lama.. dah tak dudok rumah tu lagi.. thx for remind me dear ;)

yup betul ckp awak.. susah kalau terang2 depan public.. huhu


ladykichimachiko : yalah tekkkkkkkkkk.. geram ati mek kak!cdak sama juak leh tinted tebal2.. ishh.. xpuas ati mek eyhhhh


hanie : hahaa.. xper.. mmg tak kene saman.. jpj suroh bukak tinted jak.. hjuhu..

haa hanie pun stuju gak boleh byk2 beli shawl heheeh