Saturday, October 1, 2011

kurus mudah sakit


hari ini kene demam 2 kali, tghari skali, ptg skali.. ntah naper tba2 demam.. sedangkan xde pulak batuk atau selesema.. sampai nak muntah.. last2 muntah jugak.. baru sedap ckit rasa badan.. but still satu bdn ni rasa lenguh semacam.. kot terlalu letih sgt semenjak 2 menjak.. ( haha) kebetulan mak kol tadi, mcm tau jer sy dtg sakit.. bla bla bla ~~~~ dgn mak on the phone,  dah nak abis perbualan, berderai air mata bila mak pesan takecare.. yelah.. sakit2 mak takda.. trasa betul.. kene jaga sendiri.. uwaaaa.. rindu mak..



kwn sy, shichi n geng lain nak ajak tgk wyg sama mlm ni.. tp keadaan gini tak mengizinkan.. xper lain kali ek.. 





shichi      : tak cukup rest lah tu
              : kurus sgt sbb tu lah..
              : cuba makan byk ckit
              : sbb tu lah sakit * tak mkn byk*

sy           : hahhhaaha * gelak keadaan dgn sendiri*
              : a'a mmg tak cukup rest
              : susah sgt jadi kurus mcm ni..




susah betul kurus gini.. tak naik2 badan.. ada naik pun lambat.. tp bila turun cepat betul.. sbb tu xda semangat nak mkn byk2.. penat2 jer..


* menunggu adek sy takeway KFC.. cola + wedges + french fries = ni makanan utk org sakit atau makanan bagi lebih sakit lagi.. ;p





21 comments:

Ika Abdullah said...

adoii.. mkn gik kayepsi time sakit2. hee. tp layan ba. hahaha :p

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

awk x ikut loghat sarawak entri kali ni. :)fasih jgk eh.

Awk ske mkn ringan2 mcm ni,mcm mn bdn nk naik.Org yg gemuk sbb mknn ringan tu bkn apa,bdn dia x merembeskn toksin,sgl jns kimia dr mknn segera ni.bdn awk tu mkn mknn ringan byk mn pun still mcm tu jgk.tp klu terlebih mkn,bole dtgkn penyakit.org kurus pun bole kne skt tau.

Awk tu sulong,byk tggjwb nk jaga adik2 lg.kelas pun da nk mula.jaga kesihatan baik2.Awk mgkn terlalu penat,bdn awk x dpt nk tampung jumlah tenaga yg awk keluarkn.Jd awk kne bykkn rht.Perkara remeh temeh xpyh dilayan.Bkn setakat prg massage je bole kurgkn lenguh2 awk,tp depends on ur actvty,ur social life,mknn,dan juga emosi.

Last,semoga awk kembali energetic dan ceria mcm selalu. :) jgn fkr pkra mudah terlalu complicated.

AmirFX said...

Take good rest n have healthy food.. KFC ya ok jak.. Mun tak sikmok antar ngn kmk sitok jak... haha..

eVa said...

ika : bahahaha.. nang juak bh ika.. bila minum cola alu fresh bdan tek ek.. p tgga esok jak lah.. hahaha

iz : hehehe.. ntah pandai pulak tulis takda loghat srwk.. hehe

heheeh.. makanan org malas jer tu.. penat sbb tu makan pun tak berapa..

hihih..biasalah anak sulong.. nak jaga diripun kdg2 luper.. tp mmg salu cuba nak ingatkan diri.. dah tua kot.. haha

orite.. trima kaseh iz!


amir : tQ amir!.. ahhaha.. trok eyh.. bgs mek ngabis cepat2. haha

kristalbiru said...

makan untuk sehat.. GWS.. :)

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

Sy kesian dgn awk..awk jaga adik2,tp dri awk x terjaga.Cari la seseorg yg bole menjaga awk.Mgkn bkn sy,sbb sy cuma seorg sahabat :)Seseorg tu bole menjaga awk.kita bkn bdk2 lg,masing2 da 24,25,26.fkr masa dpn.sy doakn jodoh yg baik utk awk. :)

[sutera kasih] said...

kmk lom tido deng hehe :P

yeahhh..susah juak org kurus tok ohh.tp mun dh gemok pun susah juak deng. jadi gine gaya kita tok ka? ktk mok berisik, kmk mok kurus..yahhh..

apa2pun, ckp pun sik guna ohh..hehe. take care dear, tggu kmk dtg, kmk ngaja ktk tips2 utk nait berat bdn haha abisla ktk :P

p/s: syiohhh..frust juak ka? sik hal, entri2 ya bkn tips cinta..entri2 ya tips pengubat utk org putus cinta..entri kmk dolok ya time pts cinta hahaha :P

ktk baca entri nok tajok renungan utk kamu dan aku..ya nang superbeb..terus terkesan di hati..sik bulak !! :)

aimie amalina said...

aiyaaaak
makan kehepsi?
aiyoooo
hehehe..jage kesihatan molek2 ye deaa
makan makanan khasiat sikit taw =]
kurus sgt eh? beli suppliment utk weight gain pon okeh
yg pntg kene seimbg makan taw
get well soon =]

Saiazuan said...

bnyk mkn mknan brkhasiat, dan jgn tinggal sayur :D

My Life's Journey said...

Eva cyg .. cian ktk ..hari ya hanie sakit , hari tok ktk pulak .. ktk mesti banyakkan rehat a ..minum air banyak .. jgn berkumbuk gilak a.. lak panas c keluar kelak ..

Cda hal mun ktk kurus eva, rame orang kinek tok berlumbak2 ..and maraton mau jadi kurus mcm ktk ..jgn sedih atas kekurusan ktk a :). Ayat .. semacam jak hahaha.

Ktk take care a .. kfc ya, mun cdapat habis ..bagi jak kmk kat stok ar hahahahahhaha :).. c sampe 2 minit ..habis di telan kmk hahaha.


Rehat a dear :)

eVa said...

kristalbiru : hehehe.. makan yang sedap2 baru oke.. :p

iz : eheh.. oke insyaAllah

sutera kasih : yoh nang aher tak tido mlm tek..

bluetooth jak lemak2 kta jak yan hahaha ;p

hahaah duhal.. still mek cmok bc dolok.. seyesly hati tok jadi batu lesong dah.. d ketok2 xpecah2 juak..

oke entri ya mek coba bc k

aimie : eheheh. sedap giler mkn kepc hehe lagi2 wedges tu.. tp ckit jer mkn.. tak habis pun.. huhuhu

hehe supliment byk kat rumah tp slalu lupa nak amik.. heee

tq aimie ;)

eVa said...

saiazuan : eheheh.. sayur mmg tak tinggal.. mayb antibody dah tak aktif kot..

umi : ow tedah alu semua sakit ehehe..yalah mek minum aek byk.. p mkn kurang p mek lapaaaa.. susah eyh.. mek takut mek muntah balit.. fobia.. mek paling benci muntah..

ahahah suma tebalit ow.. mok kurus mok berisik.. haha

oke2. tq so much umi! muaxx!! aieee alu nya mok juak hahaha

CHU MAJORFLAVA said...

AUK MENAR KATA IZ..dah sik bunyi sarawakian..mek terpaksa polish juak ew..get well soon dear!

eVa said...

chu : ahhahahha!! alu capital letter lok hahah.. tq dear.. dah mok sehat dikit dah.. tok pun entri pun tba2 jak pande kakar smnjg mena.. klak2 pande slack juak chu. hehe

Redbloodsnow said...

yup...its true kot, dear. mcm mek lok....time berat mek below 45kg...nang selalu sakit mek.

but nektok bila berat mek dah 50kg ke atas...alhamdulillah/. sakit pun berkurangan.

eVa said...

redbloodsnow : wahh! mesti mtk tip tok eyhh.. lelah kurus mcm tok jak zie huhu

Hanie_Dew said...

alahai kurus susah gemuk pun susah kan. aku ni cepat naik lamabt turun. bila makan tak hengat dunia pastu kene puasa nak balance kan balik.

masih demam lagi. jue pun. sakit tekak lagi tu.

eVa said...

hanie : eheheh.. suma ada problem baik kurus n gemuk. alahai manusia hehe

kesian jue.. bagi dia makan madu..

Jue said...

kurus susah gemuk pun susah dear..aku dah 2 hr tok sikpat mkn sbb tonsil ku ada nanah cam ya

ko take care ah..get well soon!

**rs bslh sik g blog ko 2-3 hr tok ><~

Uchi kay-f @hmad said...

emm takecare eva!

btw tak setuju statement urg kurus sllu sakit......

eVa said...

jue : yohhh.. tedah ktk.. byk2 minum aek eyh.. mek salu pesan hanie soh ktk mkn madu..

hehe.. tq dear.. ktk sama juak k.. get well soon..

aie xpa2 deng.. mek tauk ktk akan dtg juakk..

kay-f : orite tq!

hehe.. xper2.. setuju ckit jer k hehe