Friday, October 21, 2011

lomobooth esok sabtu d waterfront kuching



esok skali lagi lomobooth ataupun pameran lomo diadakan di waterfront kuching.. bermula dr pukul 2 petang sampai 11 malam.. pelbagai program djalankan seperti silat, karaoke, dan mcm2.. dijemput semua dtg k.. sapa2 nak tgk the real camera lomo dtg jer.. nak tanya pasal lomo, film lomo, sejarah lomo, mcm mana nak main lomo n tgk hasil gamba lomo, nak pegang camera lomo pun boleh.. sila2 datang k.. nak lepak skali pun boleh.. malam pukul 8 nanti esok ada pelbagai persembahan dr JKKN iaitu Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara.. lomobooth sentiasa buka sampai penutupan program...





contoh lomobooth d waterfront


pelbagai toy camera dan vintage camera d tayangkan


penjualan bj pun ada.



baru jer tadi baju komuniti lomo kuching iaitu Analog Garage aka Lomohunter kuching dikluarkan... hey hafiz awal dah merasmikan..


haaa.. shichi pulak dah pakai tadi.. ni nak dtg ke rumah nak amik bj jugak.. 


*** skrg kta org dah tuka nama group yang dulu nyer Lomohunter kuching. . tp skrg tuka nama baru Analog Garage..



























singgah blog Shichi Saeit, sbb dia dan abg dia, Wandy Saeit punya owner group Lomohunter Kuching... ( tp blog wandy jarang d update, tp korang blh tgk entri2 dia tentang sejarah lomo dan mcm2 ttg lomo.. bgs utk newbie mcm sy..

























otai2 lomohunter... byk sbenarnya otai.. tp xda gamba.. korang akan jumpa diaorg d lomobooth nanti



20 comments:

Life Is Beautiful said...

menarik nih...tapi sayang saya kat semenanjung..:(

♛ Dea Arematt ♛ said...

knk xplh kt unimas??pesta konvo nktk... hehe

fiezah91 said...

wah macam best jak. hehe

eVa said...

life is beautiful : hehe xper2.. mana tau ada dtg sini kebetulan ada buat lomobooth lagi.. ;)


dea : cun ilak masa.. nang tiap bulan minggu 3 booth ya d adakan.. hehe.. aok esok konvo nak ow ktk konvo juak kah?

♛ Dea Arematt ♛ said...

eheh... lom gik koh.. hehe..:P

eVa said...

fiezah91 ; juh jum.. datang esokkk hehe


dea : duhal lom xpa2.. xlamak gik abis ow.. hehe

shichisaeit said...

bnyk jwk gmba kmk tek va

eVa said...

shichi : ahahha mesti!

Uchi kay-f @hmad said...

like 2-2 baju tue..pndi yg design!

AmirFX said...

Aaa.. Kmk d Unimas time ya deng... Bulan depan jak kmk agak ktk d sia... Nway, model gambar first ya kacak.. Bulat jak pipinya dari tepi lok... hahaa...

eVa said...

kay-f : hehe.. pndi tu apa?


amirFX : paduhal.. patutlah bz mengalahkan menteri ow.. haha
haha.. kck juak cover mdh bulat pipi.. pdh nya sy nampak gemok cya nak ahha

Redbloodsnow said...

cool li jak baju lomo eh. syg mek bukan lomo peoples. mun sik ka...heee heee :D

AmirFX said...

Haha.. Tang tauk2 jak ktk.. Kelak kmk madah gemuk alu terjun sungei serawak kelak.. hahaa... P nang nampak chubby lah.. Best k picit... Opssss... Ada kenak aro k parang kelak.. haha..

eVa said...

zie : ala sayang.. org bukan lomo pun blh meli juak sehhh... hehe


amirFX : ahahaha x alu nak nerjun tegal ya tek.. ampus nyawa haha.. aieee.. xda isik p nak d picit ndah.. kmk potoshop pp mek jd chubby ya.. hahah

AmirFX said...

Haha... Sik mek picitnya... Tengok jak aaa... haha..

eVa said...

amirFX : haaaaaa tgk jak cya.. xda org melarang juak hahaha

shichisaeit said...

aja kmk main lomo lok heheh

eVa said...

shichi : ahha ngegeh

Zhu Maylin said...

kak eva, gamba nak ada org k baju lengan ijo ya mcm kazen kmk jak. hehe..anip namanya..nya men lomo juak..

eVa said...

ezaaty : bj ijo?? neeeeee??