Friday, October 7, 2011

nak kopi?














siapa pagi2 bila bgn trus teringat kopi sblm teringat boyfren or gurlfren.. sah korang curang bahaha... mmg sah giler korang hardcore dgn kopi.. kalau sayalah, nak sgt jadi pengemar kopi.. disebabkan sy ada alah dgn kopi so lebih baik sy elak.. kalau degil jugak nak minum kopi, sediakan ubat pil migrain.. huhu.. pernah hari tu org hidang kopi, so taknak mengecilkan hati tuan rumah.. minum jugak.. dalam masa 2minit slps minum, BANG! kene attack migrain sebelah kepala.. berdenyut2 otak.. menyesal tak sudah..











 


setiap kali tgk org minum kopi, jeles tgk.. sy tak dpt nak merasai kenikmatan kopi.. cukuplah dgn aroma kopi dier.. fuhh.. menusuk jiwa..  byk khasiat sy bc ttg kopi ni, dikatakan dpt mengurangkan risiko kanser d seluruh badan.. dan kalau kita hirup aroma kopi jer dpt mengubah aktiviti gen dalam otak.. wow.. yang tu satu kumpulan saintis buat kajian.. patutlah slalu kalau tak nak tido, minum kopi.. kopi bagi mata tak tido.. ni mmg terbukti.. hebat sunggup kopi..  skrg kat kedai mcm2 brand kopi ada.. takyah lah sy ckp kat sini.. korang semua tau kan.. hehe

dan satu artikel sy bc, kopi boleh meningkatkan keberkesanan ubat tahan sakit, terutamanya ubat migrain.. ekk.. kes sy mmg tak boleh minum kopi.. giler kalau minum mau pecah ni otak.. sistem bdn sy tak sesuai kot.. oklah setakat ni jer nak crita psal kopi.. byk lagi khasiat.. bak kata JUE just google it.. :D







12 comments:

Yui Light said...

Dolok kmk sik suka kopi, kmk suka teh. Now kmk suka duak2...especially nok home made punya style. Fuhhhh! >w<

p.s Ya lah, sik bbyk gambar kmk engkah...byk gambar pun ada yg blur2 and kmk sik puas hati coz sik kacak. hahahah! Susah aie mun dah ada study photography tok semua gambar nok di-up mesti nok kacak2 di mata jak..memilih! ggrrrrr

Abg Stalker said...

Migrain sy x de la seteruk awk smpai x bole minum kopi..Sy bole,cuma setengah segelas kecil je la. :)mmg nikmat,sdp gle.lg2 klu ptg minum kopi cicah biskut.

Miziey said...

migrain mnum kopi? woa~ so sad..

♛ Dea ♛ said...

mek gila nescafe 3 in 1... :P.. walopun brapa banyk owg mdh xbagus, tp, xsah mun xminum hari2..:P

Redbloodsnow said...

trus teringat kopi sblm teringat boyfren <<---- KAMEK LAH YA! hahahaha. shhhh...boh pdh dgn dillah k.. HAHA

Taufan Bin Ribut said...

kalau migrain mmg tak leh minum kafin ni..hehehehe..rindu nak datang sini =(

My Life's Journey said...

Hihi sama la kita eva, kmk c suka kopi sebab palak kmk mudah sakit hihihi ..tapi gula batu kopiko suka pulak ..tapi c dapat banyak hihi ..


Ayat permulaan entri tok kmk suka hihi .. lawak ..pandey ktk buat lawak hihihi :)

My Life's Journey said...

Hihi sama la kita eva, kmk c suka kopi sebab palak kmk mudah sakit hihihi ..tapi gula batu kopiko suka pulak ..tapi c dapat banyak hihi ..


Ayat permulaan entri tok kmk suka hihi .. lawak ..pandey ktk buat lawak hihihi :)

Uchi kay-f @hmad said...

eva try num kopi kacip fatimah

Hanie_Dew said...

hari aku tak lengkap kalau tak minum kopi secawan. celik mata je dah craving nak minum kopi. tulang pun jadi kurang kalsium.

wahai kawan2 nak tmbah satu info ni. caffein akan m'hakis kalsium. jdi balance kan p'ambilan caffein dgn bahan mengandungi kalsium. tak semestinya susu, ikan bilis pun ada kalsium.

mesti korang xnak tulang reput sblum waktunya kan

Jue said...

just google it!!
aku suka coffee, latte etc

pas lunch ka dinner ka mesti mok mnum ><~

eVa said...

yui : teh mek mok deng.. huhu xbest da jak xpat merasa kopi..

oww patutlah..mek tauk ktk jenis perfectionist.. waseh.. org seni gitu.. gud2! i like!

iz : ow ye ker .. untung dpt minum setgh.. sy xleh sisip pun ndah kene.. huhu..

miziey : aok yalah tek huhu

dea : yahh.. nyaman da jak.. aok da juak mek dgr koh.. xleh salu ilak..

redbloodsnow : ahahahah!!! prey! haaa hahaha

taufan : huhu lama awak tak dtg sini.. rindu jugak nak bc blog awak..

umi : aie mena.. give me 10! haha

hahahaha.. spontan jak ya.. p mcm jaek jak mdh gya.. kekekeek

kay-f : mmg tak dpt jugak..

hanie : eyh ye ker hanie?? wow! first time dgr nih.. thx for d info.. yelah.. kene balance jugak..

jue : ahahh!! latte nyaman dgr mek.. skali jak minum alu xpat gik haha