Sunday, November 20, 2011

maher zain's concert in kuching was awesome!

alhamdulillah.. tak tau nak ckp apa selepas tgk konsert maher zain sabtu lps.. excited giler.. sy dan nazzie kluar jer dr hall stadium nonstop popet popet pasal concert maher zain.. mcm tak percaya pulak dpt pegi tgk concert dr negara arab.. lagi2 islamic music.. dulu asyik layan jer lagu org puteh.. kekekeke..

dr rumah turun pukol 6.30 ptg, text dgn nazzie nak makan dulu sblm pegi concert.. tiba2 hujan lebat sgt.. rushing pegi piza hut, order chicken cabonara then snap.. punya excited amik gamba then nazzie letak dlm fb dia.. shichi trus jeles, ckp tak nak mkn sebulan2 sbb tak pegi konsert hahaha.. alaaa syg shichi, sy siap snap byk2 muka maher zain serta ambil video lagi.. just for u shichi hehehe..

walaupun seat tak penuh tp nampak ramaii sgt yg dtg.. tak sangka pulak ramai sebegini.. sbb kira mahal jugak tau tiket maher zain.. nak beli tiket utk budak pun sekian.. patut letak rega separuh utk budak2.. tp xper.. mmg puas hati!

DJ faz dr radio cats.fm mjd mc mlm tu.. start concert pukol 8.30.. ifran makki mula2 yg buat persembahan.. first sy dgr suara dia, mcm  pernah dgr.. sy bisik kat nazzie " prasan tak suara irfan ni mcm MJ? nazzie" sapa MJ? " Micheal Jackson sayanggggg.." haha.. lps ifran nyanyi 2 buah lagu tba2 dia crita ckit yang byk org ckp suara lebih kurang mcm Micheal Jackson hah! itu dia.. betul jugak telinga sy dgr.. then irfan nak bawa lagu MJ "ur not alone" sorak bukan main lagi.. mmg sama lah suara dia.. layan jugak dia nyanyikan lagu ur not alone.. selepas irfan makki punya turn perform, sorang lagi sahabat maher zain, Mesut Kurtis.. gila merdu suara dia.. nazzie bisik , "cuba tgk mulut org arab, tak yah buka mulut besar2 nak control suara.. tetap merdu..

lama jugak diaorg dua ni nyanyi.. tak sabar nak tggu maher zain punya turn.. cun 9.30 malam baru lah maher zain muncul atas pentas.. smua menjerit mcm tgk konset rock pulak.. haha.. fuhh.. dgr sora dia sgt lunak merdu.. suara mcm dalam album jugak.. giler best.. suma org tggu maher zain bawa lagu the rest of my life.. tp dia tak bawa dlm english.. dlm bahasa melayu.. first tym pulak sy dgr.. mmg suara dia~~ tak tau nak ckp.. hati cairr~~ tp ada jugak dia terlupa lirik haha.. yelah bahasa melayu main hafal jer, kalau kat bahagian chorus mmg dia ingat.. tp tak kisah dia terlupa lirik, nampak comel jer bahaha...  setiap kali dia bg senyuman konfom perempuan2 kat sana cair hati tgk termasuk sy.. hehehe... satu sy suka tgk stiap kali dia org nak persembahkan satu lagu mesti dia ucap bismillah.. tau jer kalau arab sebut bismilah sejuk jer dgr.. hee okelah byk sgt membebel.. so enjoy the pictures oke! ;)








 irfan makki,



Mesut Kurtis



Maher Zain,





 **thumbs up!


 balik balik! lupa nakcuri poster blakang tuu.. heee


sempat jumpa dgn adek ni. elyda mazlin.  baru lps SPM abg dia buat kejutan belikan dia tiket konsert maher zain.. best nyer ada abang yg baik hati.. hehe


nanti esok buat sy buat entri letak video maher zain menyanyi oke..giler sedap sora.. ni skrg tgh upload dlm Vmeo.. esok baru dpt kot.. lamerrr sgttt..





4 comments:

Phat said...

wah best nye....

jom ucap tahniah jom

http://phatthegreat.blogspot.com/2011/11/tahniah-pingat-emas-milik-malaysia.html

AmirFX said...

Best juak dapat pergi ke konsert ya.. Chubby juak badan Maher Zain nektok... Mmg salu melantak nasi ayam penyet... haha...

mrs. daydeck said...

wah jeles mek aieee nangga kitak org pg konsert maher zain.. huhu.. btw, kacak kitak pake serba hitam. nampak ayu dear....

CHU MAJORFLAVA said...

KTK 2 KDK ARTIS juak.=D