Wednesday, November 16, 2011

suaraku lunak tak merdu


sedang dewi asyik berlagu karaoke via utube, sy kat sblh dia tgh blogwalking.. tba2 dewi tanya,




(dialect srwk)
dewi : va, ktk penah g koke kah?
eva : * renung mata kat dewi * 10 KALI oke!!
dewi : *muka hairan* pa rupa mcm xpenah koke jak ow? best bah karaoke koh *kenjet2 merik muka hepy*
eva : dah sora ku nang x kacakkk!! mun sora ku kacak tek, nang tiap ari ku koke xperlu jiran sblh pasang lagu radio cd pa ndah..
dewi : tp sora mek nang x kck juak bh *muka sedih kit*
eva : aok lahh tp sora ktk kck gik dr kmk ( aie aok juak mdh sora adekku x kck hahah!)





(translate to bm)
dewi :  va, awak pernah pegi karaoke tak?
eva : * renung mata kat dewi * 10 KALI oke!!
dewi :  tp tgk mcm tak pernah pegi karaoke jer, best apa karaoake tau *muka happy*
eva :  dah mmg suara sy tak cantek, kalau suara sy cantek, tiap hari sy nak koke, takyahlah jiran sebelah pasang radio besar2 bagai
dewi :  tp suara sy pun tak cantek jugak * buat muka sedih pulak budak ni*
eva :  ye memang, tp suara awak lagi cantek dr sy  (eyh sy ckp ye pulak suara adekku tak cantek haha)




sbb tu skrg dah tak join dgn shichi n the geng pegi koke.. masok byr jer tp tak nak nyanyi.. gila mahal byr utk seorang.. rm22..  sah sy mmg tak pandai nyanyi. TITIK NOKTAH~



*** pesal entri ni mcm marah pulak ek.. heeee okebye ;p saja jer buat entri ntah aper2.. hee




8 comments:

nabila said...

AHHAHA. apa laa kak eva ni...
memang best kalau dapat mic.
tapi tak best bile kawan tutup telinga masa kita nyanyi. --'

EyqaLuvender said...

iqa ta pnah pgi karok pon wpon ade yg ajak...
sore ta sdp,seganler...

eVa said...

nabila : haha sy suka org tutup telinga.. biar sy nyanyi skati jer


eyqa : alaaa tipu.. cuba nyanyi jap.. sy nak dgr.. meh2 haha

iz : ahha.. bukan awak lah.. mmg sy tak pandai nyanyi pun.. sob sob.. suma perli eva tau kalau nak tau.. huhu..
eyh eyh pandai ckp srwk ek.. hehe.. bgs2! :D

AmirFX said...

Amoi! haha.. Kmk sekpat karoke juak.. Sekda bakat.. Bakat men bedmenten jak ada.. haha..

ayu jue said...

chomel~

L@dyKichiMachiko said...

mek suka karok..tp mek pun jak bleh dgr..hahahaha...karok k suka2 jak bleh la..

~va,sora sik cantek tapi sora sedapp.ehehehehehehehehehehehehehehe biasalah kita tek nak...direct translation bm sarawak - B.Malaysia~

My Life's Journey said...

Hahaha pandey juak ktk tok eva molah dialog hihi .. olo loo c pa eva, janji hati gembira hihi :)

Saiazuan said...

huhu jom koke..