Sunday, November 20, 2011

tanya sendiri


nak join contest eqbalzack.com Writing Contest [2]?? meh sini click SINI... sy takkan menang sbb pemikiran sy cetek utk isu2 gini tp tak salah sy join nak suarakan pasal isu ini kan.. suka nak memeriahkan contest ni..;)


"Lecturer-student relationship, anything wrong?"


menjadi satu sebutan sekiranya terjadi diantara pengajar mempunyai hubungan cinta dgn student di suatu kampus, skolah, tuisyen, kelas tambahan dan tadika.. eyh ada pulak tadika, budak2 lagi kecik oke.. kot cikgu tadika dgn bpk anak atau abg kepada adik.. eppp~ baik jgn .. eyh tuka topic..

eyh dulu sy pun pernah juga suka ataupun crush dekat sorang pengajar n pengajar pun mcm suka jugak.. ( tp tak pernah sampai nak jalin satu hubungan dgn pengajar sendiri  * rasa nampak tua sgt.pada masa tu jer,)
haaa tengok korang bc part ni korang dah rasa semacam kan... so anything wrong??? tanya sendiri

yelah dlm satu kelas ,pengajar nak layan dgn semua muka2 yang santek hodoh dgn pelbagai identiti dan perangai tersendiri.. hati boleh terusik.. kdg2 budak nak jadikan pengajar idola mereka.. sampai boleh jadi betuka perasaan.. so takda sebab kalau hubungan cinta boleh jadi.. sekalian pun ada jugak crush dgn pengajarkan.. korang manusia jugak.. cinta tidak mengenal usia, bangsa, agama, pekerjaan.. eyh? *tanya sendiri*.. hanya kerana title "pengajar' dan "student" mjd satu persoalan.. " eyh pesal budak tu pandai nak kat pengajar pulak? kat skolah tak blaja ker.." eyh pengajar ni mengatal pulak dgn budak2.. " eyh senang nanti budak tu dpt result bgs sbb dgn pengajar tu" "mesti nak amik kesempatan gini2 " dan mcm2 lagi lah.. sampai org boleh buat crita lebih2 pulak.. sebenarnya takda salah pun.. sama jugak mcm boz bercinta dgn org bawahan dia, komfom org ckp org bwhan dia tak payah keja lebih2 sbb bozz dia kan ada... yang mjadi masalah sebenar adalah title kerjaya tu sendiri.. sama ada boleh menghancurkan kerjaya itu sendiri or reputasi sbg seorg student.. automatic boleh jd hilang respect dekat budak tu dgn pengajar.. oke itu perkara biasa d pemikiran org2 kita.. tiada titiknoktah.


292 patah perkataan.

tag : UMI



No comments: