Monday, December 19, 2011

jom scan blog anda berat atau tidak



selamat pagi semua... dah breakfast? dah mandi? kalau belum nanti buat.. haha  sy nak share sesuatu hehe

hari tu tgh BW, eva terterjah satu blog Nadz Fisol, tertarik dgn entri dia.. "Laju Ke Blog Korang Load?" dia kongsikan satu site utk scan blog korang.. best! sbb sy pun nak tahu jugak blog sy ni berat ke tak.. nak minta kwn tlg bukak blog pun, smua laptop tak sama.. ada yang kata lambat ada pulak yang kata laju.. maybe kelajuan internet tak sama.. so jom cuba.. klik situ----->> Pingdom Tools

























so kira oke kan.. tak berat sgt.. kalau nak kurang kan lagi widget tu, nanti terasa kosong pulak blog ni.. so agak2 jer lah.. ermmm ada  yang tak brapa paham sgt atas tu.. tp tgk peratus mcm oke.. hehe.. anda bagaimana?




15 comments:

Siti Nur Aisyah said...

nice nice nice:)

Original CikTeddy said...

nk test jugak la..


cik dh umukan pmenang braisntorming corner tu..maaf ye x mnang tp cik dh msukkan link kamu dlm bloglist..jgn lupe msukkan cik dlm bloglist tau!huhu neway,keep in touch ek!

eVa said...

siti nur aisha : sgt nice.. jom cuba hehe


cikteddy : eyh tak mengapa.. sy xkesah.. janji sy enjoy dpt masok contest.. ;) buat lagi tau.. best sgt!..suker! ;)

My Life's Journey said...

Eva ... kmk datang tok .. kmk dah timbang da .. berat cikit jak .. tapi bena kata kitak .. widget ya bt berat ..tapi mun c engkah c juak kacak huhu :(

AmirFX said...

Load page blog ktk ok jak.. KMk asa nektok bergantung juak dengan line tenet... Mun dah timenya bagus nang laju jak...

eVa said...

umie : aok yalah.. tp xpat nak kosong abis juak.. sedang2 jak umie.. asal kta ada pembaca tetap nak ow.. mcm kmk eyh.. hehe


amirFX : aokk mena ya apek.. ahhah.. kdg2 mek takut mun berat ilak.. suk kedirik jak bukak blog dikpun, org len tek manas nak nggu blog bukak hahahaha

wanabee said...

salam ,
wah ..nice ..thank you sharing ..
nak cuba lah ..hehe
anyway..jom singgah .

khairul akmal bin azman said...

blog kay ringan jew..
coz x pasang iklan..hehe..

konde said...

wah best nih

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

wanabee said...

hihi..wana dah try .. blog wana pun tak berat sangat .. ^_^

terimakasih..suka entri ni

L@dyKichiMachiko said...

kaktok mek cek blog kmk..

~blog ktk sgt ok loadingnya..mun line kuat/laju..berdesuuuupppppppp trus ada..~

Uchi kay-f @hmad said...

ade satu widget yg sya gune yg buat blog sya jadi slow loading..onleaf.com

btw tqvm for share it taw eva!

missnadira said...

wah.ini best.thankyou for sharing eva!:P

qlah said...

WAH.. BOLEH TRY NIH . HIHI . BTW , NICE SHARING EVA ;D

Jue said...

aku rs blog mekorg ringan yerrrrrrrr
**mls mok coba sbnrnya sbb tgh molah report kak ya curi2 g komen blog org haha