Thursday, December 1, 2011

ombak rindu movie menitiskan air mata penonton

quick express entri jer ni.. baru balik dr menonton wyg, Ombak Rindu dgn shichi dan kak bee... sememang tidak menghampakan.. walaupun byk slot dlm novel tak dpt nak muat dlm movie pendek,xper.. mmg berbaloi dan puas hati.. watak2 yang dilakonkan oleh 4 pelakon, aaron aziz, maya karin, lisa surihani dan bront palare, mantap!.. sedih dan pilu sgt tgk crita ni.. xnak crita plot dia, tgk sendiri ek..   utk mcm sy yang tak bc novel pun, sy puas hati.. shichi dan kak bee mmg teruja nak tgk crita ni sbb dia org setia bc novel Ombak Rindu 10 tahun yg lps.. diaorg berdua kat blakang menangis teresak2 sampai shichi habiskan satu pek tisu.. hehe.. sy dok depan jer, nak dudok sama sebaris,seat dah nak full.. kalau dok sebaris dgn dua beradik ni, mmg menangis jugak.. sapa2 bawa gf ker, bini ker, janganlah usik kalau diaorg menangis, bagi diaorg feel sedikit.. hehe mcm sblh couple tadi kene usik pakwe dia.. konsentrasi terganggu aaa.. hee

sebelum crita ni kluar kat pawagam, ramai sgt ckp pelakon sorang ini tak sesuai dgn watak itu dan ini, mcm shichi ckp hari tu, tak setuju sgt aaron aziz pegang watak haris, tp bila dah habis tgk tadi, dia menangis... hahaha.. okelah cukup korang tgk tau..

tapi jgn mengharap sgt, pandangan org tak sama.. ;D

ranking : 6/10





hehehehehe




 tgk muka shichi, baru lps menangis tgk crita tu.. sy dpt tahan lagi.. tp last scene mmg tak dpt tahan.. nitis jugak air mata bila tgk aaron aziz menangis..hee


 then abg yazid dtg amik bawa pegi MCD.. sampai kita org balik masih lagi ckp ttg Ombak Rindu.. nak tgk lagi lah hehe































15 comments:

Eera Shera said...

nak tengok gak hehe

yela novelnye pun dah sedih

Ieja said...

6/10 je..heee
nak g tgk jugak :)

eVa said...

eera shera : mmg sedih.. tgk tau nanti.. hehe

ieja : ehhe.. itu rank international.. kira besar tu.. hehe lebih half ckit.. hehe.. crita mmg best, sedih giler.. mesti tgk tau..

AmirFX said...

Amoi! Sik mok tengok ehhh.. Pa cam semua sedih2 nangga.. Kelak abis sekotak tisu leh kmk sorang kelak.. haha..

My Life's Journey said...

Wahhhh best2 mcm tok ..ingin juak mau tangga ..kmk pernah baca novel ya tapi kmk dah lupak2 dah jalan cita hihi

Hanie_Dew said...

siyesly muke sinchi bengkak sbb nangis. sib baik eyeliner waterproof. hahhahahahaha...

Redbloodsnow said...

eeee bestttttttttttt ktk dh diat. FYI, mek peminat tegar novel ombak rindu koh. nya byk sequel novel ya. kdk twightlight saga juak eh...bersequel² hehe

mest mesti diat cita tok. nak diat whether sama hebat dgn novel ka x :D

Ayu Na said...

cantik..suka tgk :)

Hans said...

apa2pun filem nih menarik dan menghiburkan walaupun melodrama
:-)

http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/12/review-filem-ombak-rindu.html

Alieza Dayasari said...

awak bg 6/10
saya bg 3.7/5
awak baca tak novel dia...?
ringkasnya.. sedih juga kan crita ni..
lagu2 citer ni asyik diulang2 jer kat lap top sy.. hihihi...

maduz said...

pahal 6/10 jak? ada bnda xdpuas ati oleh eva tok kowh... hahaa...

eVa said...

HAHAHAHA~ kalau d tgkkan persepuluh kira besar letak 6.. sbb 10 tu ranking antarabangsa... termasok movie org puteh.. hadoiii..

cikpjaz said...

wah, untungnya org dh tgk.... :((

e F a said...

cerita tok nang best, tpi kmk rasa plot nya ada yg sik cukup kuat. cerita tok wlupun sedih, ada juak part lucu nyuruh org tetak.
yg pasti, air mata gugok juak lok. huhuhu

shichisaeit said...

weeiii!! aku nangis sbb mnghayati sangat2 novel ombak rindu..

sorry Eva.. aron ajis tetap x dapat pgg watak Hariz...
kesian ngan izzah jak..
maya karin yg berjaya mbak watak ya... hehe

tp x sama mcm dlm novel.. nasib soundtrack kacak abiss...