Thursday, December 1, 2011

sematan kuching with analog garage

hari senin cuti yang lps, kitaorg g sematan.. first time ke sana.. sronok! tak sangka tempat dia best sgt.. ingatkan tempat terpencil jer dgn 2-3 pondok mcm tu.. so not bad.. boleh bawa sefamily atau rakan2 ke sana.. enjoy the pics!



bergumpol di bimmers, kemudian berangkat sama.. 3 buah kereta jer.. 



yeay! abg yazid bwk keta dan sebelah kak bee..  terasa macam ada abg dan kakak.. sronok.. tringin sgt.. alhamdulillah dpt rasa pun oke..


dan sy rilek kat blakang jer.. hehe.. boleh tido.. perjalanan ke sana mengambil masa satu jam setgh ke 2 jam kalau bwk slow.. diaorg, 2 kreta depan dino dan baax bukan reti nak bwk slow.. nak cepat sgt sampai..



palm beach resort, sematan


 bayar bayar~


 beginilah rupa tempat dia.. 



sy dan kak bee.. comel jer kak bee.. sy sendiri tak paham nak bgamba asyik tunjuk gigi.. kalau gigi rata xperlah jugak.. hmmm..  len kali tak nak buat..  


sy tlg shichi buat sandwich.. sedap! budak2 laki tgh bermain gitar sambil menyanyi, ntah papa2 lagu sampai pecah jer sora.. xper.. janji hati senang, sandwich tak lama lagi dia org nak baham..



weee pantai! salah satu tempat kegemaran saya, pantai.. jeles tgk dino main skim.. tp sy pun ada main jugak.. lamak tak main.. 2-3 kali sudah.. tak dpt byk kali.. sbb tak bw bj spare.. huhu






haaa.. tgk budak2 ni.. mentang2 sy bw camera, diaorg mtk snap... xper.. diaog bercuti dr pegang dslr, so diaorg pun jugak kene amik gamba.. kesian.. tp pose failed! haha


lps tu mandi kat kolam.. bestttt!!! sy pandai berenang tapi tak pandai timbul.. tenggelam jer.. tak boleh sgt nak berenang sbb kaki sy mudah kene cramp.. bahya.. pernah dulu nak lemas..


cantek tempat dia... kat sini chalet.. tp xtau brapa satu semalam.. 


gamba ni  dr hasil lomo, holga.. thx to decibel pixies,, dia ada dtg skali join tp main lomo jer lps diaorg balik..



lps mandi apa semua, saat yang ditunggu oleh saya, mengayuh basikal!!! lama tak main basikal.. mula2 main blur sekejap, tak tau mana nak tuka gear semua tu.. kadang2 nak kayuh keras semacam.. lupa nak tuka gear.. tp bila dah pandai, lumba sepuas2 dgr diaorg.. kayuh sampai ke pekan.. ambil masa lama jugak nak pusin pekan, 40 minit!  esok hari sakit muscle.. uwaaaa


sy letak satu bedio yang sy rakam hari tu.. diaorg tgh menyanyi lagu creep by radiohead.. haaa habis lah sy letak kat blog.. bahahahah..






13 comments:

shichisaeit said...

creep by radiohead...p anco oleh radiokario n me hahaha

My Life's Journey said...

Wahhhhhhhhhhhhh bestnya tengok kitak eva ..best nya tangga persahabatan tok hihi :)

AmirFX said...

Meriah ada jak.. hihi.. YEayyyy! Dapat juak kmk tengok ktk gambar nampak gigi.. hehe... Kiut bah..

AmirFX said...

Bukan kiut.. P nampak manis...

Yui Light said...

Wheeeeehuuu best aieeeee.... T^T

Abg Stalker said...

senyum nampak gigi?AHAHHA..#pengsan~

Syahirah Suhaili said...

waa..kacak da sematan ow..patut kmk mala dgr org ska g nginap d palm beach sematan ya..kacak~ :D

Redbloodsnow said...

kat sematan nangggg best koh eva. bertambah gik best bila gi ramey² kdk ya :)

CHU MAJORFLAVA said...

haha..lucu cdak bertomoi..mun da kamek tek lu mek juak join mbak lagu creep.

ZYASH said...

Best'y rilex2 di panati, lame tak mandi pantai..

ekabukanmakcikkau. said...

ihhh bestnya dan jelesnyewwwww

Hanie_Dew said...

ooo...bestnya bercuti relaxkan otak..

nak cuti jugak!!!!..haaa..walaupun aku sabahan rumah 20 lankah je dari pantai tp aku tak beraoa suka pantai sbb panas. cepat kenak sunburnn..eeee..

Abg Stalker said...

lupa nk ckp..


awak nampak muda bila senyum nampak gigi!! :B hahahaha