Monday, December 5, 2011

tukang masak ke cikgu tadika



fyzah : tahniah! nanti awak akan jadi tukang masak di tadika sri keria nanti.. sama2


                                     



eva : ha? naper pulak? sy nak mengajar lah.. sy mana pandai masak.. haha.. eyh betul ker ni?
 (*pandai masak oke, sajer ckp mcm tu sbb nak sgt jd cikgu hehe)
   

fyzah : yer! tadi kiterorg meeting.. so nama2 diberikan serta tugasan masing2.. nama awak ada dlm list jd tukang masa.. hehe gudluck



eva : haaaa? pelik betul.. haha.. xperlah.. rezeki..



 fyzah : awak tak suka ker? hehe



eva : bukan tak suka.. terkejut jer.. haha.. nak jd cikgu tp jadi tukang masak pulak.. course yg sy amik skrg berkaitan dgn cikgu tadika.. xperlah .. sy ON jer.. 


 fyzah : ON jerrr? hahahahaha.. kiter tipu jer tau.. ahhaha.. awak bukan jadi tukang masak pun.. jadi assistant dgn cikgu cina jer.. 



fyzah : hahahahahahahah!!! gelak besar.. sgt2 melucukannn.. 


haaa.. nak jadikan cerita.. 2 mggu yang lepas, sy dapat kol dr tadika sri keria suroh dtg utk interview. so  pergi then.. slps kene interview, boss tadika tu kata akan kol balik 3 hari kemudian.. tetapi.. dah semggu lebih xder kol.. so kira sy tak dpt lah keje kat sana.. tp slps smggu xder bunyi tba2 dpt kol dr tadika... sy dpt kerja!! tp jadi assistant dahulu.. nanti setaun mcm tu kalau cepat dpt jadi cikgu trus.. sy oke jer.. alhamdulillah.. tu cerita beberapa ari lps..

ni gamba2 twitter atas tu, baru tweett tadi, fyzah ckp sy jadi tukang masak pulak.. pasrah tp trima jer lah.. sbb ayah salu pesan, tak semestinya kita dpt kerja yang kta mahukan, ataupun ekot pa ya kta jurusan blaja.. jgn nak cerewat sgt.. so sbb tu sy kata ON jer.. fyzah bukan main gelak lagi kene kan sy.. ahahhha.. fyzah bg tahu ada sorang tu suroh kene kan sy.. rupa2 nyer sama kursus KAAK dgn sy dulu.. ahhahha.. oh dear.. i miss her so much..  byk geng lah nanti kat tadika sri keria.. weeee. sronok!!! tak sabar menjelang taun depan.. jd sy bekerja sambil blaja.. kerja isnin sampai jumaat, class hari ahad..



gamba ni bulan jun yang lps,  buat praktikal di sebuah tadika.. 











  my coursemate.. ada lagi yang lain, yang ni dah habis buat persembahan so ada yang dah balik dh..hmm i miss them so bad ;(




14 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah2..leh ganti chef wan ni..hehe..

ZYASH said...

Wah..cikgu tadika yang cantik kiut miut giti.. Mesti ramai anak murid nak ikiu balik nanti..hehehehe

Saiazuan said...

waaa 2 kerja dalam satu masa la ni, ckgu dan cook :D

Intan Wandalaara said...

hi..si cantik.. semoga awak dapat jadi follower kak lily yg ke 500 :)

adieque alizah said...

Lu kena beb..!! ahahaa.. lawak2.. :D

#slmt m'jd cikgu tadika.. hehee

AmirFX said...

Macam pernah dgr jak nama tadika ya.. Kat cney bah? Nway, selamat bekerja untuk Amoi.. Leh belanja makan d MekDi kelak.. hihi...

My Life's Journey said...

Wahhhhhhhhhhhhhhhh ... tukang masak yang cantik .. aduh2 ..mesti mata cikgu bujang cia blink2 tangga kitak lak eva hihi(gatai).


Cpa eva ..kitak mesti akan jadi cikgu juak 1 hari nanti .. wahhh nampak lebih peyayang kitak eva :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

alolo comelnya dia!

♥CIK SHA♥ said...

wahh..mesti dak2 kecik tu suke g tadika dapt cikgu comel macam eva..^_^

Abg Stalker said...

cmni pny cikgu kecik je..anak murid ajar cikgu.HAHHHAHA ;D

eVa said...

nuyui : ahhaah tak blh lawan tu.. hehe

zyash : ahha xderlah.. mmg xblh kalah kan budak2 comel tau hehe

saiazuan : jd cikgu jer lah.. haha tak dpt buat suma skali tu.. gaji kene triple haha

intan : ahaah hai kak lily pretty, nanti terjah blog yer.. ;)

adieque : hahhaa ;p trima kaseh ;)

amirFX : aieee kat tgh bulatang bandar cya bh.. tp dh mok pindah kat siol kandis.. so xjauh berkerja hahah..yahh insyaAllah haha

umie : ahhah mek jd cikgu jak syggg... xpat mek jd tukang masak lok haha.. rupa penyayang p mek suka buli ahhaha

cik wanie : haha comel mcm budak2 jer.. prasan haha

hero man : miss u too ;)

cik sha : haha nanti nak buli budak2 haha

iz : hahah jahat.. xper.. rasa comel pulak kan.. sama sebaya dgn budak.. ahhahah * tak malu ;p

Rtp Farra Arisha said...

these are your chances. so, you better hold these well! all the best, sis ;)

Redbloodsnow said...

EH CHOP! sapa mpuan yg k tudung pink kat last pic ya ow. cak da jak. she's look like u

ciK LyndaWawa said...

xpelu masuk masterchef eh...

eh..
kiut mbiak baju putih mbak puppet ya..=]