Saturday, January 14, 2012

apa masalah?









apa masalah setiap kali nak follow kluar 2 benda ni? hmmm.. dr semalam mcm ni..

cth : My OnLine DiaRy.. "uses Google Friend Connect to power our site's community" <---- adakah maksud dia sbb kene pakai acc google ker kalau nak follow? sblm ni xpernah pun.. tolong saya..


lps tu kdg2 bila bukak blog sy ni, tba2 semua wording betuka font yang pelik.. mcm bahsa thailand crita hantu haha.. apa masalah aa?

*** hanya mampu meninggalkan jejak komen..





UPDATE :


baru jer post entri ni brapa minit sorang blogger dh bg tips, trima kaseh AKUAMIR, berjaya jugak tips tu..







tapi dia ckp kalau pakai cara tu, tak boleh lebih 300 lebih nak follow.. haishh.. xperlah.. mayb line tak brapa oke kot.. xper tak follow, yg penting rajin2 terjah blog.. follow following tak penting sgt..







17 comments:

CHU MAJORFLAVA said...

auk..mek pun sama..tenet angol kali.babo kdk manusia juak.hehe..line tpon pun cam ada masalah juak.

eva said...

chu : aie ktk sama juak kah dear.. kali juak oww.. mek pkr gya juak.. tp lamak bh kedak tok.. eran juak mek.. ya mek alu polah entri hehehe

akuamir said...

cube follow care lain..
1st pergi kat blog orang,, copy link dye..
2nd-->> pergi dashboard..
3rd-->> tgok kat list blog yang awak follow
4rd-->> tgok bawah skali klo ade butang 'add',, click
5th-->> paste url blog tuh.. tekan follow..

selamat mencubaa... klo tak tau nak test url sape,, cube url blog sayaa.. hehe

akuamir said...

tahniah,, tanx follow ku :D,, tapi ku dah ta bole nak follow blog orang,, sebab maximum 300 je kan? sayangnye..

eVa said...

akuamir : eyhh ada mcm tu pulak eh..

Abg Stalker said...

cuba clear kn cache n cookies. :)selalu gak kne mcm tu.

Anonymous said...

abg stalker : ye ker.. ermm oke2..

Hanie Dew said...

tak pernah pulak kada masalah cenggini. bagus la kalau tips tu bekesan. betul tu folo mem-folo tak penting. kalau folo tak baca apa gunanya.

My Life's Journey said...

Cian kitak dear .. harap internet lak ok la ..

Uchi kay-f @hmad said...

RT Abg Stalker said...
cuba clear kn cache n cookies. :)selalu gak kne mcm tu...

RT Hanie Dew said...
tak pernah pulak kada masalah cenggini. bagus la kalau tips tu bekesan. betul tu folo mem-folo tak penting. kalau folo tak baca apa gunanya...

hihihi..hrp2 dah okeh masalah eva dan sudah ketemui solusi......

slmt hari sabtu..happy nice day..dearrr! hihihi..opss ^-*

Syahirah Suhaili said...

eyh..kmk penah kenak benda tok..kmk juz log out ang try log in balit jak..emm..eyh,btw,ariya pahal blog ktk xda?

p/s: kacak header :D

AmirFX said...

Aok.. ADa limit nektok.. 300 follower jak dapat.. Jadi kmk suggest ktk polah bloglist.. Sama juak konsep cuma ktk boleh tgk sidak pun update kat blog.. Sik perlu k dashboard gik...

Original CikTeddy said...

emm..cik xde plak mslh mcm ni..ntah la kak eva :)

adieque alizah said...

hahaa.. sy ada msk blog eva ari tu, t'kejut gak tgk tulisan ya.. byk kotak2.. lps refresh sekali bru oke.. heehee.. line x ok kot tym tu..:D

aimie amalina said...

asenye kan eva
kalau kuar yg 1st punye tu,
yg google ape ke jadah sume tu, kite dh polo die sebelom ni

agaknyela, sebab selalu jadi kat kite, bile cek balik, penye kite dh polo die
hehehehee

A'ishah Kamaludin said...

eva, myb eva dah lebih had 300 tu kot. Aishah pernah tulis kat sini,

thehehslady.blogspot.com/2012/01/10-fakta-tentang-i-follow-you-then-you.html

[sutera kasih] said...

kmk salu knk...tp dh esok lusa, ok dh..gogel pening kali hehe