Thursday, January 26, 2012

bicara hati


heeeee   sekarang ni hati saya berbunga-bunga macam org baru jatuh cinta.. bhahahahah~~..  sbb baru jer lepas tgk drama "Bicara Hati" kat youtube.. skali one go tengok episod 1 sampai 4.. sebenarnya dah tahu drama ni kluar kat tv, tp tak sempat nak tgk.. baru hari ini ada masa nak tengok.. then saya senyum gelak sorang2 tgk crita ni tadi.. adek laki sy hairan pesal gelak seorang diri dr tadi.. wehh crita ni best giler.. sbb permulaan crita memang klakar... kesian paksa kahwin kontrak huhu


sy byk gumpol novel penulis damya hanna.. suka bc novel dia.. 
tp sy terlupa mcm mana plot crita ni.. lama dah baca.. huhu

tp mesti ending dia sedih..  part tu sy paling malas nak tgk kalau dah sedih2.. sbb tak nak sakitkan hati sendiri  padahal hanya lakonan semata2.. penonton pulak terlebih2 emo tgk kan.. xper.. itu maksudnya drama tu berjaya menambat hati penonton mcm saya.. hehe..




mula2 dengar lagu ost bicara hati by lena (af9), sy tak berkenan, lps dh tengok sampai episod 4, pandai pulak suka dgr lagu tu.. bak kata org bila kita dah suka satu benda, semua benda yang berkait rapat pun kita suka.. tak gitu? ;D

okelah.. Saksikan Drama Bersiri Bicara Hati, setiap Selasa, 9 malam di Astro Prima.. 



17 comments:

Masz Sidek said...

kmk ada juak novel tok... nang best... dlm novel ending nya x sedih...
kmk mala jak sik sempat nak nangga drama tok...

nadia arrumaisha said...

best ke dear...saye blom tgk lagi wlupun adik dah download...blum berkesempatan...lepas neh feeling bicara hati plak....hihihi

AmirFX said...

Aaaaa... Mesti jiwang2 cerita tok nak Moi?

Aidilx said...

nice blog. blogger sarawak duhal. hehe! keep on blogging. TQ singgah ke blog kamek ariya. :)

Life Is Beautiful said...

saye pernah baca novel nie dulo2....tp skang dah x ingat la ending dia...skang dah byk btul drama kat tv ikut novel

hassy chan said...

ohh xtau plak novel nih da ad drama hehehe..

Original CikTeddy said...

wuhuu...cik kurang layan citer mcm ni..novel pon x brape gemar =)

Syahirah Suhaili said...

aieh mena ka ending nya sdeh?? haha..aie2..pahal? why? why? haha..kmk suka ngekot cta tok..haha..p xpenah maca novel nya..

aok,mek blaja bowling,p xterer la..haha..umah uncle ya nok dpan pullman ya..atas bukit..ada cgek umah besa ya,umah nyala ya..hehe

Teenager Housemaid said...

suka baca novel ni dulu..huhu
and saya pun minat damya hana

Bobo said...

wah boleh layan gak ni, skrg ni cte2 dr novel bak cendawan tumbuh,dlu xbyk pun cte dari novel diangkat buat filem or drama :)

Mishter Izwän said...

best ke cite nih . ade tak macam ombak rindu.?macam gemersik kalbu ke,

KizZ said...

Hee tak penah baca tapi kat umah ada...cantik gambar tu...comel..

Kalau berani jom join contest kedai Kiz, hadiah kompem gempak!
The OH!SEM tagline contest

Jue said...

dolok ku ada novel tok tp ada miak pinjam alu sik dpulangkan balit wuwu

miss-nabil said...

HAHA. ternampak kak eva post pasal cerita ni, terus teringat dekat kawan kita. dia TAK PERNAH miss tengok cerita ni. -____-' sanggup tengok ulang kali sebab dia kata cerita ni tak bosan. ayyoyoyo

EZAD AMIR said...

xde astro nk tgk..tv pn xde...ekekekeke

Hanie Dew said...

Aku ada novel ni.original cover yg ni la.kalau skrg mesti gambar pelakon skrg ni.

[sutera kasih] said...

best ka bicara hati ya? kmk pk sik best..kelak la ngga k ilang boring2 hehe