Monday, January 2, 2012

tak sabar utk esok hari


weee... tak sabar menunggu hari esok.. budak2 tadika level 3 (6 tahun) dah nak masok class.. kita org staff tadika mengambil masa 5 hari utk siapkan semua carta dan kemaskan segala persiapan utk mengajar budak2 tadika.. tadika ni baru pindah ujung taun lps.. sbb tu byk keja kene buat.. 

tahun baru ni eva baru jer dpt masok keja.. eva kerja jadi assistant cikgu dulu.. then pelan2 kayuh nak jadi cikgu.. blaja dulu mcm mana cara mengajar.. dulu eva pernah mengajar nursery.. tp tak sama dgn tadika.. sbb tadika lebih kepada akademik.. so mmg taksabarr~~~ ;D

*budak tadika level 3 turun class awal sehari dr budak2 lain.. level 1 dan level 2 masok class hari rabu.. tak tau naper suroh budak level 3 dtg awal.. ekot arahan boss jer.. :D


buat semua ni dr pukol 9 pagi sampai balik pukol 6 petang 5 hari berturut2.. ingat senang buat ni.. kene teliti.. 





dua org comel sblh ni cikgu tetap tadika.. eva kerja under cikgu anastasia yang pakai bj purple.. yang bj hitam dia adek kpd anastasia, cikgu tetap jugak mcm kakak dia..


 dia org berdua adek brader ni tak benti nak ketawa.. tp keja dia berdua mmg konsisten.. salute!


hidayah dan fyzah.. dulu pernah sama2 dgn hidayah amik kursus KAAK.. slps kursus tu dah abis, dia dulu dpt tawaran jd assistant cikgu kat tadika dr taun lps... fyzah pun sama gak dr taun lps.. fyzah ni adek ipar kepada kwn eva iaitu aisha.. so kita org bertiga jadi assistant teacher.. sronok keja tempat yg sama.. eehehehe..



haaaaaaaa!! ingat tak eva ada letak gamba yang eva lukis ni separuh siap dlm post wordless wednesday, bukan main korang gelak eh.. ahhahaha.. skrg sudah siap.. hehe.. tau lah tak cantek sgt nak lukis.. sekurang2nya nampak jelas itu adalah penyelam.. bukan kumbang yer.. hahaha.. 



*** bahahah mlm ni byk sgt buat entri.. selamat malam semua ;)





12 comments:

Uchi kay-f @hmad said...

"eiiiii beshnye tadika ni..nak register masuk bole tak? pastukan kitew bole ler amik gambar byk2 dgn teacher eva! hihihi..." <-----boboi say

from fan boboi maharaja lawak.......^-*


gunite teacher...

Uchi kay-f @hmad said...

senyum je tgk pix penyelam tue...lah si dia yg buat iyer...pandai melukis!

ZYASH said...

Ada borang kosong tak tadika ne?? Nak isi leh tak?? Teruja la kelas dia warna warni...

Original CikTeddy said...

ceria hbis!huhu

liza nora said...

bestlah dapat cikgu comel mcm eva,.. hehe

adieque alizah said...

wah.. comel ny tadika 2,,, cikgu2 semua pn comel2.. slmt b'tugas cikgu eva.. :D

AmirFX said...

Duhal gambar orang nyelam.. Ingtkan jongkong emas yang tenggelam.. haha.. Nway, selamat mengajar Amoi! hihi...

CHU MAJORFLAVA said...

wow!!kck lukisan ya.A-..haha..pahal A- mek berik...sikda melambangkan aik..iaitu wave aiek & buih.

e F a said...

yarabii best ada jak eva, kmk suka ngga kelas ya nang ceria, warna warni jak.. ada kosong gik sik?? mek mok juak keja sia.. :D

My Life's Journey said...

cantiknya bakal cikgu tadika ni ..tu ha yang pakai tudung itam dekat gan kunci kereta ..anak sape la tu ye?chak!!


umi doakan apa yang eva buat berjalan dengan lancar :)


selamat pagi cikgu!! 1x1=1 ..2x2=4 hihi

missnadira said...

besnye..warna warni..rasa nak masuk tadika balik..:P tadika je..sekolah xmau pegi..sebab tadika cikgu baik2..sekolah cikgu garang2..hahaha

Hanie_Dew said...

wah comel comel cikgu tadika. mesti budak lelaki ramai.hahahahahha...

banyak nya nak kene buat 'learning deco'. wahhh..surrender aku nak jadi cikgu tadika.hahah *macam la aku nak kan*