Thursday, February 9, 2012

Pencinta Cokelat



siapa pencinta coklat di sini? saya salah seorang yg mmg gilakan coklat.. suka sangat makan coklat sampai 2 bar boleh habiskan dalam sehari.. tetapi lps tu kena serang migrain terok sgt.. so perlu kawal nafsu nak makan coklat.. nasib baik coklat mahal kan.. uwaaa... tak besttt.. hari ini, mood tak oke sgt.. bukan maksud nya emo.. cuma macam letih dan lemah.. tak happy.. tak ceria seperti hari-hari biasa..




dah jadi kebiasaan kalau sy mcm tak happy semacam, mesti nak cari coklat..  semua tahu yang bau coklat ni boleh kembalikan mood dan blh merilekskan minda apatah lagi menikmatinya...hee ;D jadi ptg tadi pergi dapor, cari dalam peti sejok, takda pulak.. sbb beberapa hari yg lps ada tinggal satu bar.. sapa pulak yg habiskan ... :( nak pergi beli, malas nak kluar rumah lagi.. leceh nya driving... huhuhu.. sapa nak jadi driver? ;D


oke jenis coklat yg sy suka.. FERRERO ROCHER!! bukan sebab brand ataupun rupanya yang comel...  sbb ada kacang di dlm coklat tu.. bila semua masok dlm mulut, gigit skali.. *crunch! umpppppp trasa mcm nak nyanyi mcm opera dalam teater pulak.. tak terkata rasa gabungan coklat dgn kacang.. fuhh layannnn~~ apa2 coklat mesti nak ada kacang.. baru feel heee ;)




** esok mesti beli, cari yang murah jer.. janji dpt makan coklat yang ada kacang!! ;D






24 comments:

EyanaNoorAzlan said...

samalh,mun kmk makan coklat trus naik mgrainn..huhu..aiee, ktk dtg ctoklah..hari2 makan coklat..hihi..

Uchi kay-f @hmad said...

klu lah dekat kuching sarawak pasti sepaket cokelat sudah sampai di depan pintu..!!!

eva..moge baek2 saje..

EyqaLuvender said...

samala kte!sep.sep!
hehe
iqa suke cadbury..yg ade cashew nuts or almond...crunchy ble gget.
ala,rase nak mkn coklat la plak...tp mls nk kuar,sis eva pnye psl la ni wat entry coklat...huhu

Fa-zlyn said...

saya pun suka makan chocolate jgk. orang cakap kalau kte stress atau sedih, banyak coklat banyak2. nanti okey betul ker?

eva said...

eyana : yohh.. cnun byk coklat nak ow.. adoheyy.. best da jakk.. hehe


kay-f : lama awak tak komen sini.. hoho.. post byk2 coklat depan pintu hahaha.. oke sama awak jugak.. take care!


eyqa : sep sep! haha itulah pasal.. sy buat entri pun tp belum lagi nak beli.. xper.. sama lah kita hahaha


fa-zlyn : betul2.. kbykan ckp mcm tu, dan sy pun bila makn coklat, dpt rileks ckit hehe..

HeNRieTTa JoSe said...

Rietta pown suka choc...tp suka pure choc...xsuka yg ada wafer...tp kitkat chunky layan jerks...hehehe.....

Psss....memang sayang sgt kasut tu...

Princess Nusy said...

waaaah..bestnye..ske coklat jugak...nak2 kalu stress...mmg rasa nk mkn sampai habes..hehe..jaga ksihatan baek2..=)

Atiqah ♥ said...

Tiqa suke coklat snickers and cadbury blackforest. Sumpah Best! XD

AmirFX said...

KMk suka juak makan cekelet p sekpat banyak takut kenak migrain juak... Cekelet ferrerrorocherrr nang sedaps... Nyum2.. :D

era_zierah said...

sangat giler dengan coklat .. tapi takut lak bila ramai kata makan coklat blh mnggemukkan .. :(

Kathy Tuah said...

kmk pun suka coklat yg ada kacang..mun xda kacang x best sebab tang rasa coklat jak..*eh, nang juak coklat pun nak? apa2lah owh, jnji ktl faham ^^

Teenager Housemaid said...

auww...gimme 5..
i lovee ferrero rocher too..teehee!~

Masz Sidek said...

hehe... kmk segal ada magrainlah kmk kurang makan coklat... mun makan pun takat rasa... ya pun magrain tang nyerang... kadang2 cium bau kopi pun nyuruh palak mek sakit... huhu

akuamir said...

waooo,, nie yang suruh akuamir bawakkan kete soh pi beli cokolat nie ye eva// haha

Nyna said...

ferrero rocher!!my fav:)

[sutera kasih] said...

ada member kmk hantu cokelat juak...badannya nang kedak cokelat juak haha

Zie Madini said...

chocolate??? Yuckkkss!! mek sik suka. hehehe. mek mun terrrpaksa makan coklat nk, yunk. kmpom merinsak jak muka mek...kenak ka ow.

kiranya mek tok chocolate hater :P

cart kartika said...

wow! coklat! i loike~
ika tag awk eva.. jum join skali

http://cartiecacloset.blogspot.com/2012/02/contest-i-love-you-by-rizwan-ewan.html

adam said...

First impression tengok header...

Like Heliza... almost lak tu

fathiahRAIHANA said...

samalah^^
ni pun hantu cokelat jugakkkk, hihi.
pantang nampak, pantang jumpak!

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

peminat cokelat rupanya..hehe

Hanie Dew said...

Hohoho kita sama.ada sampai satu masa tu aku mcm nak jd charlie n the chocolate factory.hehehe.aku suka toblerone dark chocolate.kalau pegi langkawi heavn tu coklat murah.

Anonymous said...

Anda tentu bisa melihat antusiasme Anda dalam pekerjaan yang Anda tulis. Dunia berharap untuk penulis bersemangat bahkan lebih seperti Anda yang tidak takut untuk mengatakan bagaimana mereka percaya. Selalu mengikuti kata hati Anda.

Anonymous said...

Aku benar-benar akan mencintai bagi Anda untuk tamu posting di blog Anda sendiri