Saturday, February 25, 2012

Red Bull's Monkey Run in Spring Mall, Kuching


Assalamualaikum.. hai semua.. pa crita hari sabtu ni? ada plan mana2 sehari2 ni? ;) hehehe.. hari ni happy sgt, my lil sis from KL dtg...  last minute dia dtg kuch sbb nak ambil brg.. but then dia free so kluar sekejap kita org 4 bradek.. sronok bila berjumpa.. tp masa tak cukup utk kami bersama.. tak puas tp xmengapa.. ada jodoh bertemu lagi... 





my lil bro, huzey.. rambut dah pendek dh.. dulu panjang.. haha


plan pergi spring.. lunch sama.. lps tu borak2 nonstop.. my lil sis dr KL critakan mcm mana dia kene interview kat sana.. baru dtg kl.. belum masok semggu trus dpt kerja.. Alhamdulillah.. sbb slps dia habis degree, dia apply job street sebyk 40 lebih post.. tp dpt call 2 post jer..  lps 1st interview, dpt 2nd interview lagi.. dia mmg tak sangka, tetapi masa nak 2nd interview.. dia dah down sgt2 sbb sorang yang dpt 2nd interview lebih byk pengalaman, lebih2 lagi org tu bekerja dgn petronas, very talktive person.. nonstop talking  about her job experiences with my sis .. gila saiko perempuan tu sampai my sis dah down giler.. dlm hati dia ckp " okelah job ni mmg engkau dapat punyer.. surrender dh aku.. no doubt"


post ni ada kaitan dgn oil n gas.. my sis ada jugak pengalaman bekerja tp xda kaitan dgn oil n gas.. just pernah bekerja dgn politik ckit..  pendek crita, bila masok jer bilik, dudok, trus annouce my sis dpt post tu... my sis tak sangka.. xsedar dia tepuk tgn sendiri depan boss company tu sbb excited.. boss tu gelak tgk.. but my sis trus tanya mcm dgn perempuan kat luar.. boss tu ckp dia pun dpt tp lain post.. so my sis akan berkerjasama jugak dgn perempuan tu... heheeh.. congrats my dear ;) muaxxx!!!


oke lepas borak2... jalan2 pusing mall,  ternampak mcm satu game, interesting game. fizikal game, then trus tanya kat huzey.. nak try tak? try jer lah.. just for fun.. dia pun turun pegi bawah.. sy amik bedio dr atas.. hehehehe..







menunggu turn.. sblm dia main, ada sorang tu tgh main tba2 terjatuh antara yang guling2 tu, kepala dia jatuh dulu dekat lantai.. mak aiii .. takuttt!! risau pulak dgn huzey.. lagipun dia ada asma..  harap tak jadi apa2.. hehe tgk bedio kat bawah.. klakar betul bila yang dia masok kat jaring.. gelak bukan main lagi sy tgk.. adek sy pulak ckp mcm kartun dia jatuh .. kekeke







hmmm.. baru perasan... terlupa amik gamba kita org berempat.. sy dan huzey jer.. borak punya borak lupa nak bgamba.. huhu



27 comments:

Zamani said...

Oh, ini rupenya yg jadi tumpuan kat spring hr tu.. Zam tgk dr jauh je masa tu, ingatkan apelah

Elih Japahar said...

Aik, kenak sik jumpa Eva tadik...ada juak kmek nangga org jatuh jaring tu hehe...

Rozana Razali said...

bestnya dengar cerita eva adik beradik. =)

Nanan said...

sama la muka ktk ngn huzey ya :)

Alieza Dayasari said...

waaaa.... mamat tu look cool.. the girl look so sweet... hehehehe

CHU MAJORFLAVA said...

hehe..huzey ngan ktk kdk kembar..

CHU MAJORFLAVA said...

neway!!congratz sarah.

Am said...

wow.. congrats to sara.. d kl dah knek oh.. =)

A'ishah Kamaludin said...

So sara keje KL la nanti eh? Wahh, boleh meet up ngn dia lah camni..

Yui Light said...

hahahahaha lucu ada jak xD

Yumida said...

muka sama! bulu kening ktk 2 ya mahal!

Masz Sidek said...

pat dlm jaring ya lucu sikit... hehehe...
kmk dah lamak sik g spring... huhuhu...

EyqaLuvender said...

sis,kem salam adik!
umo bape ye?hik3

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

wohoo best best best :D

aReLaN said...

cam best.tak pernah masuk benda2 camtu.hehehe

Uchi kay-f @hmad said...

huzeyyyyyyyyy..........evaaaaaaa!!!

*muke serupa? haruslah...

O CIKTEDDY said...

wah..berjaya adik kak eva..huhu
ehem2,best nye boleh main2..hehe

fathiahRAIHANA said...

wahh muka sama lah dua2 , hehe.


wahh game tu mcm dlm dream team aje! :D:D

Aisha Zaki said...

keta ya kacak...keta apa ka ituuu???kuikuikuikui!!

namasayatihah said...

owhh..eva..ur adik n u mmg look alike..comel..;D

ur sis dpt O&G??where??ntah2...satu company ngan saya..hee~

btw, me love ur dress..td browse kjp blog awk..hehe..nti dtg kl shop na..;)

tke care eva yg cantik di Kuching!!

[sutera kasih] said...

bestnya sng dpt keja...tp cnun byk keja bah ohh..ctok n srwk ada ssh ckethuhu

AmirFX said...

Tahniah untuk adik ktk Moi! Kurus jak upa Huzey nektok.. Muka ktk kin boolaaattt jak... haha..

My Life's Journey said...

wahhhh bestnya yunk ..kmk ctau ada benda best kat spring koh ..ne ndak gago jak .. bestnya ...ada bloger juak kat sia ..tapi c tertemu kitak ...

hihi kmk suka tangga pic kitak ...kacak ehhhh .. muka kitakorang adik beradik semuanya kacak2 koh .. best2 ada juak ..

Cliff Zehnder said...

va, mek gugok kat swing ya, sakit tulang eh gugok kat lantei hahaha

Jue said...

pas nanga huzey alu trus click komen...#cobaannnnn

YOUsoF said...

Huzey dah hebat drive sekarang ni eh? hehe



Cool la game macam tu.. Serius menarik minat!

aYLa said...

akak.. adik ktk kenak aaron aziz nya kt pix ktk 2 ya.. :)