Friday, February 10, 2012

Saksikan Analog Garage dalam Rancangan Sitok Kamek di Channel 180


Saksikan Analog Garage dlm rancangan Sitok Kamek di Astro channel 180 pada hari Ahad jam 6 petang..


ambil gamba dr shichi,  ketua kelab lomo Analog Garage Kuching, Wandy (pakai bj merah), antara org2 kuat dlm Analog Garage shichi dan dino



shichi ada bbm saya hari itu, hari jumaat pagi ni dia ikut abang dia, Wandy pergi interview TV1.. sronok dan bangga bila Analog Garage masok TV.. hee.. nak tauk apa Analog Garage ni.. merupakan satu kelab komuniti di kuching, iaitu kelab lomo... sejenis kelab yang sapa2 berminat bermain lomo..lomo adalah sejenis kamera yg menggunakan filem.. so kira kelab lomo ni kira lebih aktif d kuching.. slalu mcm2 aktiviti analog garage buat seperti outting bermain ambil gamba lomo, belajar mcm mana main kamera lomo.. apa2 ttg lomo..sapa2 pun boleh join ;)


Analog Garage ni nama baru , dulu pakai nama LOMOHUNTER KUCHING tetapi dah ditukarkan kepada Analog Garage pd akhir tahun lps..








contoh2 camera lomo, kebykan kepunyaan wandy.. dia slalu beli dan gumpol.. sy cuma ada 2 jer, itupun dah rosak.. so LC-A+ or LC-WIDE masih dalam wishlist.. mahal tau.. duit belum tahap menggunung lagi huhu... pergi ke blog shichi, sbb dia lebih byk tahu tentang lomo, sbb dr shichi, saya dpt tahu sikit2 ttg lomo.. hehe tp tak sehebat abg dia, wandy dan shichi..


LC-A+




gamba ni, sy belum join lagi, belum kenal diaorg dan belum kenal apa itu lomo.. skrg dah nak masok 3 tahun join lomo.. harap sy lebih aktif seperti dulu





klik ----> SINI utk contoh salah satu camera lomo dan hasil gamba. no editing
klik -----> SINI 1,  SINI 2 utk FISH EYE lomo





30 comments:

[sutera kasih] said...

wahhhh hebatla sidak...
bolehh tempah utk my wedding sik?
syiohhhhhh haha

Zie Madini said...

wahhhh kin fames lah 2 bradik ya kelak... keluar dlm TV yuuuu...jgn J! hehehehe.

btw eva, KTK SUPER WOWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW!

haaaa pjg nak mek sebut wow ya. coz ya tandanya mek super suka dgn penampilan ktk dlm pic ya...hehehehe.


P/s:
since muka kta 2 hampir sama
so mek nk try lah k shawl kdk ktk ya.
hehehe...ney tauk jd kck kdk ktk wak.
lalalalalala

Yumida said...

kiut la ktk...yeah...tingkat kn aktiviti n potograpi

AmirFX said...

Amoi! Takrang maseh bukak booth di waterfront ka? Mala jak tyk p sik pergi.. hihi.. Tunggu ada masa free kmk g sia kelak...

aReLaN said...

menarik2.hohoh...eva tak kuar tv skali ke ahad petang tu??tetiba masuk sini nampak lain lak rupa blog.lawa header.

Azuan said...

Oo.. gitu..
Tp cuma satu jer.. why u so sweet? :)

EyqaLuvender said...

rasanya iqa pnah dpt info psl grup ni dlm 1 rancangan tv...tp lupe plak ble...
owh,pttnye sis eva kena msk tv sklai,boley jd retissss...hik3

O CIKTEDDY said...

wah..bestnya!

miss-nabil said...

oh myyyyy god. sangat best !!!!!!!! :O jelesyyyyyy.... T.T

eh kak eva, nnti kak eva ada masuk tv jugak tak ?? hihi

EyanaNoorAzlan said...

superB besttttt !!!
tahniah eva & de club ^^

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

cool community :D

eva said...

yan : hahaha tempah jak. pdh awal ngn kmk.. lak mek arrange hahhah


zie : haha alu femes ow.. bgs2.. org srwk boleh hehe!

yahhh.. wowww ndah lokkk.. suma k itam ya eyh.. ktk k merah gak.. mesti gojes abis!!!!

hahahahha!!! ktk kck gik syg.. makin berseri muka ktk.. jeles muka ktk puteh n licin!


yumida : yeahh! maju fotograpi utk negara heheh.. thx dear!


amirFX : apek!! tym tok lom gik.. mayb dalam bulan 3.. lak da madah.. ktk mesti dtg agak mek orgggggg!! haha


arelan : eyy xlah kluar tv.. sy belum tau sgt tentang lomo.. hehe..


azuan : sbb sy byk makan gula2 kot hahahaha


eyqa : ye ker? haa ada hari tu.. hehe.. tp sy tak tgk lah eyqa... terlepas huhu..

eyh tak nak lah malu.. tak tau nak ckp apa.. belum expert lagi pasal lomo hahahaha


cik teddy : sgt best hehehe


miss nabil : hehehe jgn jeles.. men lah skali lomo. mesti sronok!.. alaaa xder lah kluar tv.. kwn saya jer.. sbb dia org expert tentang lomo..


eyana : yeah!! tQ eyana ;) :)


saiazuan : hehehe.. tq2!!

Azuan said...

Erkkk... Gula2 ke atau cokelat? :)

eva said...

azuan : dua2 semua skali hahahha

Nyna said...

wahh congrates to group sys yahh:)btw,,lomo-II ni comellah:)

Azuan said...

hahaha..
patut lah u so sweet.. :)

Am said...

nang style lah lomography towk... thumbs up! mok join..mok join =)

fathiahRAIHANA said...

org ade satu aje kamera taww akak. kasi la satuuuuuu,hihihi.

^_^ Zaza Nur Iman said...

wow..syokknya :)

CHU MAJORFLAVA said...

hehe..all da best ANALOG GARAGE!!Belum berkesempatan design semua brg A.G

akuamir said...

peerrggghhhhh!!!! camera lomo beb,, tak jumpe pon kat memane,, alaaa,,, nakk sket la evaaaaaaa!!!

Ieja said...

wow mcm best je...sy suka fotografi tapi guna dslr je..x reti dan x tau sgt lomo ni
nti blh la mintak tlg ajarkan ek..hehe

teha said...

wah , kau hebat ! :)

Bobo said...

ni amik gmbr terus keluar gmbr tu ek? bestnye :)

syabab said...

wahh sgt2 menarik..jap syabab konfius yg bertundung tu eva ka?sbb rase td tgk cm heliza lak..hihih

Hanie Dew said...

Waahhhhh...aktif kan lomo club kat kuching.hobi ni makan masa,duit dan kene ada minat.sebb dia guna filem kan.bukan mcm digital kalau salah,tak cantik bole delete.ni burn je la filem tu kan.tsk tsk tsk.

ShichiSaeit said...

lalalalalalalalala

miss-nabil said...

yess, tapi kann kak. kamera lomo ni mahal tak ? ke dia ni same price with dslr?

Jue said...

pergh ku suka ngan nok pakei cap ya!! **tetiba haha

ok dah ngereco..sorry..mok fokus tp tganggu nanga taht guy..huzey maafkan ku!!hahahaha

♛ Dea Arematt ♛ said...

sis, berminat la ngn lomo tok... where to buy?..:)