Wednesday, February 1, 2012

sudah sebulan di tadika


hari ini masok bulan februari, sudah sebulan bekerja di tadika sri keria.. sy kerja di bawah cikgu anas.. so belum menjadi cikgu sepenuhnya.. lps setahun baru dpt nait ckit kot.. hee hopefully.. tp rasanya setahun jer nak keja kat situ.. snn nak cari tadika yg lain pulak..






6.30 pagi mcm biasa breakfast mee kolok + horlick peng + tapau nasik lemak utk break dlm class, dgn anastasia, anabelle dan fyzah.. tak jauh dr tadika.. 5 minit dah sampai.. kalau jumpa diaorg bertiga, mcm biasa topik pasal budak2 dlm kelas, mention kanak2 yang lemah, kanak2 yg lucu, kanak2 yg nampak perubahan dan mcm mana nak tingkatkan lagi cara nak ajar diaorg..


sy xderlah stress sgt mengajar2 dgn budak2.. malah sy lebih suka dan sronok.. dlm kelas ada masa sy bergurau, tp kdg2 xboleh nak gurau sgt sbb diaorg nanti lebih pulak2.. kdg2 ada masa sy perlu tegas sbb diaorg boleh leka sekejap dan menjadi manja dan malas.. dan kdg2 jadi garang sekejap..  xblh garang lama sgt, tp garang sy tak menjadi.. pernah skali buat muka garang lps tu budak2 gelak pulakkkk.. sy pun gelak balik.. adoiiiii.. susah mcm ni.. xper.. cikgu anas garang ader.. hehe




29 comments:

KiKiHanakO said...

wahh jadi cikgu.best best

WaWa said...

Cekgu cekgu, yaman dow jak rupa mi kolok ya eh. siney kitak makan ya? hihi. Terliur nangga. XD

apix said...

he3 .. rilek jer kerja sebagai cikgu nih ..

♛ Dea Arematt ♛ said...

mak mek cekgu tadika.. sian ny, since hri isnin ya keja sorg, xda pmbntu, cuti bersalin...mk tolong, tp knk pegi lab, da keja...;)

Rozana Razali said...

seronok sebab diorg fresh lg, ni kadang2 budak sek rendah dah pandai mencarut la, grr.

Alieza Dayasari said...

Ohhh cikgu ea.. Liza tgh praktikel.. Ngajar muird thn 4.

EyqaLuvender said...

cikgu,cikgu bdk laki tu cuke kacaw ktew laa...cikgu babab la dye...huhu

budak penjara said...

hai cikgu tadika..ak nk anta ank ak kt ko leh tak??haha

cahaya mata said...

cikgunye pon comel mcm students..mmgla students gelakkn klu wat mke mrh..hehe

My Life's Journey said...

Waaaaaaaaaaaaaaa mee kolok? sedapnya!!! holick panas? hrmmm memang tengah lapar tok hihi

Ieja said...

seronok kan ngajar budak2..hehe
cikgu comel macam heliza :)))

EG said...

seronok je jadi cikgu tadika. haha

Masz Sidek said...

karenah miak tok... macam2 jak...
p rindok melayan daknya...

Kathy Tuah said...

kmk nangga muka ktk pun kmk rasa ktk nang xpat nak molah muka garang..hehe..

noor said...

cutenyer chegu ni hihihi

monica said...

good morning teacher.. XD

A'ishah Kamaludin said...

eva mana leh garang2.. Lembut sahaja orangnya.. Tu yang nak garang sampai tak jadi tu..

Hanie Dew said...

ko kan kemain mentang mentang susah nak gemuk pagi pagi makan mee kolok. tea time makan nasi lemak. tsk tsk tsk.jeles nya aku. aku nak diet lunh ni minum banana shake je la nak bagi kenyang. huhu.

muka ko lucu agaknya tu yang diorang gelak. hihii

Nanan said...

wahh mst jadi teacher favourite tok nak? mun kmk tok ng garang ngn miak. hehe

Mishter Izwän said...

garang awk tak cukup ikhlas. mmg la kena gelak balik, tp tak pe la dyer gelak, jgn nangis plak. nnti susah nk pujuk

Mishter Izwän said...

new entry http://speechless009.blogspot.com/2012/02/hacked-wireless.html

Azie Azman said...

seronoknye keje dekat tadika..
azie pun teringin nak bukak tadika nanti..insyaAllah :)

Yumida said...

bez hoo ngaja nembiak kecik..sukati kita mesen jak...dibulak pun cayak juak..hihi..jaik mek hooo..nasib bait bkn cegu sebenar

Anonymous said...

u r always beautiful as usual. :)

Jue said...

selamat petang cikgu! haha knak mkn kolo mee sorang2 oi...nsb bkn gamba laksa tek..else nang kecur air liur ku haha

O CIKTEDDY said...

kak eva cantek sngt..sbb tu dieorng gelak bile kak eva garang..huhu

qlah said...

hai cikgu cantek =)

[sutera kasih] said...

sgt enjoy ngaja miak ehhh..suk ati !! :))

CHU MAJORFLAVA said...

hehe..interesting karier & profession.mula2 kita kerja dari dibah untuk amik pengalaman & gain knowledge.now kita dah cerik sa keja dibah mun nait atas kita tauk betapa susahnya kita keja carik duit.benda camtok banyak ngajar kita.tol x dear.