Saturday, February 18, 2012

Ustaz Don Semalam di Kuching



Semalam saya dan ejant last minute plan pegi tgk ustaz don ceramah.. mulanya 2-3 nak pikir nak pegi ke tidak.. sbb saya tak berapa sehat, masih selesema dan mula batuk dah.. so badan masih lemah.. then rilek2 slps keletihan balik dr kerja.. kemudian petang whats app dgn ejant, tanya dia pegi tak.. berbunga2 pulak ayat ckp pegi ke tak.. tp sebenarnya nak ajak.. haha.. dia ckp dia g sorang.. lps tu sy ckp sy pun g sorang.. lps tu baru dia ckp jom pergi sama2! haha.. ON!

Sangat luar biasa semalam sbb tak sangka ramai yang dtg.. FULL.. audi tu cuma dpt muat 400 atau 500 kalau tak silap saya.. sampai ada yang dudok kat luar hamparkan tikar.. tv screen kat luar pun dah disediakan.. saya dan ejant pulak dah kira lambat sampai, nasib baik ada kawan ejant yang kerja kat situ dapat tolong reserve seat utk saya dan ejant heheheeh..

sebenarnya saya tak brapa kenal sapa uztad don sebenarnya.. sana sini ckp pasal uztad don.. kemudian kwn ada bagi link utube suroh tgk ustaz don ( saya ada letak utube kat bawah).. first tgk, blinang air mata.. uztad don cerita pasal mandikan jenazah iaitu ibu bapa.. sanggup tak kita yang muda mudi nak mandikan mak bpk kita.. dia ceritakan semua tu.. barulah saya tahu uztad don ni.. ejant pulak tak kenal sapa ustaz don.. langsung tak pernah tgk rupa dia.. haha.. dia ckp teringin sgt nak pergi ceramah agama.. alhamdulillah pergi jugak semalam..






ejant n me



ustaz don memang kelakar semalam.. haha.. tp sayang sekejap jer ustaz bg ceramah.. masa tak cukup sbb lambat start.. sepatutnya lps isyak dh start tp kol 9.30 baru start.. sejam jer then balik.. ustaz don bagi ceramah ttg kehidupan Rasullullah S.A.W, kenali keluarga Rasullullah S.A.W..  suka dengar.. tp crita belom habis.. huhu



haa ini dia video ustaz don.. first time sy dgr dia ceramah.. insaf.. skrg tgh cari kat mana ada kursus mengurus jenazah.. sy nak sy yg nguruskan jenazah keluarga sy sendiri.. tgklah video ni..









19 comments:

EyanaNoorAzlan said...

bestttt ehh..mun pat kmk da cmtok nang mek agak..

Miziey said...

Waa~ untung aa pat tgga Ust Don ceramah live. Jelesss~
;)

Mishter Izwän said...

ni ustaz yg slalu kua tv9 kan. suke dngr dyer bg ceramah, tp tak pnh tgk live, untung lah awk dpt tgk live, mmg rugi kalau tak tgk depan2

O CIKTEDDY said...

cik slalu tngok kat tv al hijrah =)

Yumida said...

kmk da nga rancangan ust don tok tv9...time posa ya tek..bez juak hoooo

Masz Sidek said...

kmk ada dengar nya datang kuching tok.... p mek sik tauk bila ceramah nya... huhuhu rugi rasa sik pat pegi...

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

ustaz don! tringin nak jumpa sekali, nak dengar ceramah dia :)

My Life's Journey said...

wahhhh bestnya .. bangga umi tengok dear pergi dengar ceramah mcm ni tau :) ..

aReLaN said...

cam best je.saya dah lama tak gi ceramah agama.dengar kat utube je skang ni.hmmm..kem salam kat ejant leh???heheh

AmirFX said...

Sik juak kmk tauk duhal Ustaz ya tek nama ustad Don.. KMk pernah tgk videonya dalam Youtube.. Semoga Allah memberi rahmat kepada kita semua untuk mensyukuri nikmat yang sementara di dunia...

H.J said...

pergh..ada keinginan nak urus jenazah keluarga sendiri..terbaik

Jue said...

Ingat ejant ya laki tek hihi
Aku sik pnah dgr cramah nya. Kelak cek d utube hihi

Elih Japahar said...

Wah bestnya kan, tak sangka Eva pi ceramah tu :P

CHU MAJORFLAVA said...

hehe..best da entry ktk nektok..dah panjang2..mek g seh ngok ngek..kdk miak skolah upa ejant gya.encem ow ustaz don.

Nerd Always WIn said...

ustaz don demarco :) steady pun ustaz .. hari nya dekat sultan iskandar jemat ya make baju suit.. make cermin mata itam hahaha..

miss-nabil said...

:'(

namasayatihah said...

sejuk hati ibu bapa awk eva..bsr pahala mandikan jenazah..;)

Rindu nk solat jenazah masa g umrah..;)

btw, water mark picture eva cantik la...cane mau buat ya?

^_~

Hanie Dew said...

ustaz don selalu aku tgk kat tv al-hijrah. kalau dia dress up da mcm model. jadi lelaki paling hensem dlm serba serbi.

alhamdulillah masjid sebelah umah aku selalu buat kursus fardu ain begini. aku pun nak mandikan jenazah family aku sendiri. insyallah. amin.

[sutera kasih] said...

uncle kmk gago madah ustz don dtg cnun hehe