Tuesday, March 20, 2012

alhamdulillah untuk hari ini..



alhamdulillah hari ini sy dpt blogwalking ... nampak sgt byk ketinggalan masa bc entri2 korang.. dpt refresh balik minda saya.. thx! ;)


hari ni happy sangat dan bersyukur.. sebab sy rasa saya sgt oke dan rasa sehat sangat2.. sbb tu hari ni dpt blogwalking.. baru tadi saiazuan tanya kat twitter..




disebabkan twitter ni ada limit nak type.. susah betul tak leh tweet pjg2.. huhu. so sy share trus dekat entri jer.. lagi senang.. lagipun mmg nak buat entri pasal ni..


oke hari ni alhamdulillah, saya dpt control cara saya bekerja.. sbb tu xder pening dan rasa penat pun xder hari ni.. tak macam beberapa hari yg lpas.. asyik pening selang seli dgn migrain.. penat semacam mcm org sakit trok.. hari ni oke. sbb tadi sy cuba buat keja dgn rileks.. xnak tensenkan diri, bila buat kerja saya tak gelabah ke sana sini.. sbb biasanya sy mmg jenis mengejar masa. serious sy ckp, kalau saya buat keja saya nak segala2 nya siap jugak hari ni sbb tu sampai pening.. smua nak fikir dalam satu masa..  sy lebih suka buat keja sorang diri xsuka org kacau.. sbb sy nak buat cepat dan ekot kepala sendiri.. ngeh ngeh ngeh..


so biasalah pabila berdepan dgn budak2 dalam class kadang2 kelam kabut.. dgn kecomelan dan kenakalan mereka membuat sy sekejap tersenyum, geram dan pening nak pengsan hahahah... but i really do love them so much.. then lps tu.. masa sy buat kerja, kalau mcm nak dtg tensen tu, saya tarik nafas dalam dalam dan hembus perlahan dalam satu masa.. sangat berkesan..




bila budak2 suma dh balik, mmg mjd rutin bersihkan satu class, gosok meja, sapu, mop, asah pensil dan pensil warna, lap whiteboard dgn kaen... haaa masa ni sy buat semua tu pelan2.... tak macam dulu bergegas sana sini nak siap cepat sbb xsbr balik lps tu penat giler then pening sampai esok.. tp hari ni dgn lembut longlai sy buat kerja.. haha gedik betul tp betul2 dpt mbantu sy...  ** dah janji dgn diri sendiri xleh makan painkiller kalau sakit migrain hoho**




buat masa skrg sy baru nak amal makan buah epal, minum susu dan kismis utk mngelakkan migrain atau pening kepala...







dan satu lagi kay-f ada pesan amal satu doa utk sakit kepala kalau tak silap saya.. insyaAllah sy amal.. trima kaseh utk sharing yer..



smoga berkekalan sehat gini.. aminnn..
errr byk betul sy tulis hari ni..
kalo ada info macam mana nak kurangkan migrain plss share with me k.. ;)




17 comments:

KiKiHanakO said...

yang penting 'ekot kepala sendiri' haha pereyyy

alin said...

semoga cepat sembuh.. may allah bless u

Rann said...

huuu. macam seronok jaa dengar kesah akak dgn bebudak tuu suma aee. btw, nak tanya. akak kat Tadika yg mana 1 kat area Kuching sini erkk? :)

kebetulan assignment memerlukan kita turun padang. sy ambl course Bac. Early Childhood.

Kathy Tuah said...

kmk pun migrain tapi x berapa teruk..tp kmk nang x amalkan makan apa2 pil..huhu..cuma selalu urut palak & minum banyak air..

faridah nazurah said...

alololo sian.. okey tak ni? jgn amik painkiller lagi tau.. babap kang :P

Rann said...

ECE kat unirazak ctok jak kak.. :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm eva, girls who have migraines.. hope kurang ya lepasni.. dan bukanje kurang, trus hilang migrain tu :)

Uchi kay-f @hmad said...

*senyum byk*

dear sllu migrain ke? lah knp xhabaq mai..suke minum susu tak eva? klu mcm tu cube amalkn minum susu "kambing"...terbaek dari ladang..opkoslah highGOAT...

*klu nk bole refer google or tweet sya iye..

okeh daa..terima kasih..jga diri elok2..moge hari ni bertmbh2 okeh dan ceria......

namasayatihah said...

dear eva,

yg ptg we dont skip breakfast..n ingat krg kn maggi ok...jg diri pretty~


kay-f: ehem2...owhh..awk ska eva rupanya..;D

Bunny Nur Riena said...

best nya dapat ajar budak2.. biarpun bermacam ragam tapi memang best...
jangan terlalu sangat buat keja dalam satu masa... lemah longlai dan gemalai sikit yer buat keja tu.. tak la pening2...

AmirFX said...

Susah juak mok elakkan migrain tok.. Kmk mun dah kenak teruk nang ambik painkiller.. Mun gik biasa2 kmk akan jalan2 ngelayo kat luar.. Ambik angin...

HeNRieTTa JoSe said...

bagus la dah shat....rietta pown amal mnum susu tiap pagi sebelum pergi kerja dan setiap malam sebelum tdo...

My Life's Journey said...

Umi doakan agar dear cepat sembuh .,.uuu mun dah kenak migrane ya mesti bisa n c dapat buat kerja ..kmk pernah kenak lok ..c dpt bangun huhu ..

banyakkan rehat a dear ..jgn byk pikir ..lak makin pening kitak lak huhu ...harap kitak cepat sembuh ..amin :)

syafiqakarim said...

epal hijau mmg mujarab.
byk kan rehat la.baring layan jazz
cepat sembuh.selamat ber-bw :p

saye said...

moga x pening2 lg.. jga ksihatan dri ! :))

[sutera kasih] said...

tedahnya lok...cian ktk deng, kmk pun siktauk apa tips k ngilang migrain, makan ubat la deng, rehatkan diri :)

Hanie Dew said...

cian eva. amalkan je makan epal, susu ngan kismis tu.. walnut pun baik utk otak.

semoga sihat selalu la hendaknya si eva ni.