Monday, March 26, 2012

Srwk vs Msia 1 : 1 Friendly Match

haha.. lambat betul nak update.. match hari sabtu tp baru hari ni update.. sory byk plan hujung mggu lps.. byk jugak nak update lps ni.. ekot susunan dulu yer... smggu sebelum perlawanan bola sepak Msia vs Srwk.. kak kiki dah msg awal, pegi tgk match sama2 hari sabtu.. masa nak pergi pukol 6.30 mcm tu.. hujan turun dgn lebat.. risau mcm mana nak tgk match ni.. nasib baik kak kiki bawa bj hujan.. comel jer pakai warna kuning. xpernah pegi match hujan gini.. sbb tiket tempat dudok nanti takda atap.. open air gitu..



setiba disana.. pukol 7.20 mcm tu.. masih hujan.. harap2 masa dah nak start hujan dah henti.. lagi sronok nak tgk match.. lps tu, terkejut , sy tak tau yang kak kiki nak join satu group penyokong semangat srwk.. eyh mmg suma yg dtg menyokong team srwk, maksud sy.. mcm group ni bagi memeriahkan dan bg semangat utk team Sarawak..



 ramai jugak dlm group ni. siap dgn drum apa semua.. lagu pun ada gak.. sronok... terasa letih dan mcm xpercaya sy buat jugak nyanyi apa semua buat gaya lagi.. haha.. slalu kalau dulu2 tgk match dudok jer.. yang ni xder dudok langsong.. sepjg permainan bermula sampai habis nyanyi tak henti utk bagi semangat.. siap satu stadium buat mexican wave.. giler best.. jadi sakai pulak hee. group ni jugak yang memeriahkan satu stadium.. nama group ni Galore Buceros...



perlawanan ni diakhiran dgn gol 1 sama.. boleh tahan jugak gol srwk dan msia.. bila srwk menang, siap yang bg gol tu buat flip!!! steady!!
 tgk sampai bawah yer.. sy ada letak bedio.. sy sempat rekod masa habis match.. hehe


 with kak kiki hanako , kazen kiki yang ambil gamba ni






yeahhh!!! pembakar semangat!!
ngap sayott!!




 tak kenal sapa diaorg kat blakang.. tu semua byk kenalan dr kak kiki hanako.. kebetulan diaorg kat blakang.. ada jugak perempuan dekat depan.. tp kita org tgh2..




 habis match.. sempat masok dalam ckit kat padang.. polis pun oke.. he



da kurang ckit mlm tu sbb tak da bj versi srwk..


jom.. tgk.. sy sempat amik bedio masa match dah habis.. syg sama skali tak rekod habis last lagu tu.. suka sgt lagu tuu hoho





edit penambahan... :::

eyhh tadi saiazuan tanya mcm mana boleh msia lawan srwk.. so sy dpt jumpa satu blog dr adek sy yang rekomen kat sini.. biasalah blog laki lagi lebih arif tentang bola kan heheheh... credit to this blog http://ngapajak.blogspot.com/ <---------sila terjah blog sini.. sbb sini byk lagi gamba2 candid masa perlawanan mlm tu.. blog tu suma ckp pasal bola srwk.. suka nama blog dia

"SHOOT SAMPEI BISAK NET TIANG GOL YA!" --- translate to bm : GOL BIAR SAMPAI NET TIANG GOL TU KOYAK!!!  lebih kurang mcm tu hehe
sy copy paste dr blog tersebut ,antara sbb kenapa boleh msia lawan srwk......

  1. Antara sebab K. Rajagopal menelefon Robert Alberts untuk mengadakan friendly match ini adalah Sarawak mempunyai pertahanan yang sangat kukuh - walaupun tiada pemain import di bahagian tersebut.
  2. Menurut info, K. Rajagopal menelefon selepas menyaksikan perlawanan Kelantan menentang Sarawak pada saingan Piala FA. Satu penghormatan yang tertinggi yang patut menjadi kebanggaan semua pemain Sarawak. Team lain neyda gia =p







17 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

owh ini ke match yang eva tengok haritu?

how come msia lwn srwk?

O CIKTEDDY said...

haha..comel je kak eva pkai cmtu..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

oic, satu penghormatan besar pada pasukan sarawak! :D

Rann said...

Kak Eva.tumpang lalu. hehe. saya ada nak bertanya sesuatu pd Kak Eva bkenaan dgn course ECE (early childhood). hrp sudi kgsikan pglmn. inbox sy (ranlotus91@yahoo.com)sy nk kontek Kak Eva, tp xtau bgmna..

namasayatihah said...

rindu nk tgk bola secara live...jum!!

aReLaN said...

memang lain nikmat tengok bola kat tv ngan kat stadium ni kan.hehehe..lamanya tak gi tengok bola kat stadium.i sokong kelate!!!

mrs. daydeck said...

semangat kitak duak nangga bol. kedong gik masih single enjoy puas2 nak oooo... (mcm kmk tok ney pat gik haha).

Bunny Nur Riena said...

best nya dapat turun stadium tgk bola.. nak juga.. sobsobsob

AmirFX said...

Meriah ada jak.. Kmk ingin nak pergi time ya p aher gilak balit kerja.. Next time mun ada gik mok juak pergi..

HeNRieTTa JoSe said...

cute la pkai baju hujan kaler kuning...tapi mesti bestkan...happening....biasa rietta tiap thn mesti join sukan tahunan...pusing Malaysia...tapi thn lpas xberkesempatan...tahun ini tidak taw lagi....

faridah nazurah said...

Alololo comelnya tgk bola pkai baju hujan. Haha

My Life's Journey said...

wahhhhhhhhhhhhhhhh nang semangat kitak tok dear tangga cdak main dlm ujan2 hihi ...

suka kmk tangga pic2 ya ..walaupun c tangga ..tangga gambar pun jadilah hahaha :)

Yumida said...

go go go...bujang senang gooooo! support ngap sayottttt!

CHU MAJORFLAVA said...

nak men drum ya kwn mek...hehe..

Hanie Dew said...

baju hujan tu comel. aku pakai pancho cenggitu pagi tadi naik moto. maluuuuuu....

mesti bingit kat stadium tu kan. ouwwhh...tak suke sgt. penah pegi tgk match live sekali je pastu serik. hahahaha...

mmg semangat la group tu siap ada mercun, drum bagai kan

[sutera kasih] said...

sabah udah lawan m'sia ria hehe

GUSTINO BASUAN said...

cool..!