Thursday, March 1, 2012

hidup memang begini

ketika nak melelapkan mata.. mengantok.. mcm biasa dgr lagu dulu sblm tidor.. tak terhingga by marcell.. sedap lagu ni.. raba2 hp bb.. xder apa nak tgk dlm pictures, msg pun kosong, bbm pun suma bz dgn agenda sendiri.. tutup balik semua.. hanya tinggal wallpaper screen kat hp ku.. gamba mak dan ayahku..


tba2 sayu pulak hati kecik ni.. rindu teramat kat mak dan ayah.. tengah buat apa mak dan ayah sy kat sana kan?.. dah tido awal kot.. skrg mak dan ayah jer tinggal kat rumah.. adek perempuan no 3 dah berhijrah kat KL mencari rezeki di sana..  jasa kedua ibubapa takkan dpt terbalas.. terlalu byk pergorbanan hingga skrg masih lagi... 2 org adek lagi dudok dgn sy.. kami berpisah.. pisah ngn mak bpk pisah dgn adek bradek..


sebak sgt malam ni.. kita ni kalau nak rindu ayah dgn mak bukan tiap hari.. yelah masing2 byk fikir.. fikir dgn kerja.. fikir dgn duit, fikir dgn masalah kawan, fikir utk esok hari.. tapi kalau mak ayah skrg mesti hari2 fikir anak2 dia.. 24 jam... rindu anak tiap2 hari.. mesti diaorg mcm terasa cepatnya anak2ku dah besar.. berjaya membesarkan anak sampai dah boleh berdikari sendiri sampai rela dgn hati terima keputusan anak2nya nak pegi mengerjakan impian masing2...


lps tu saya jadi baby di tengah malam ni merengek sbb rindu kan mak dan ayah..  " pesal bila dah besar mcm ni dah pandai fikir , mampu dpt jaga mak ayah tp waktu mcm ni tak boleh.. sibuk dgn keja, study n macam2 lagi... masalah smua tak pernah habis... mcm mana nak lari semua ni.. tapi tak boleh eva..


ntah apa2 saya merepek ni kan.. mcm budak kecik!! biasalah saya kurang sehat.. sbb tu mcm emosi tak stabil.. rindu sgt mak dan ayah bila sakit..



andai dpt ku putar masa kecik2 dulu, mak ayah adek2 suma ada dalam satu rumah.. masing2 memerlukan,.. xnaklah dah hidup besar mcm ni.. tgk apa jadi.. semua jauh.. tp apa boleh buat.. hidup mmg begini..

"ENGKAU KENA LALU JUGAK HIDUP NI EVA ROMINA"

:'(


okelah selamat malam semua.. abaikan jer post ni.. bc2 lupakan jer entri ni.. saja nak post sbb blog peneman setia saya..





15 comments:

aReLaN said...

waaaaaa...rindu my parents gak.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

eva ada rancang nak pindah ke kl ke? :)

hmm slow2 balas jasa diorng ngan kurangkn beban diorng..tolong apa yang mampu :)

Am said...

don't be sad eva eva =)

AmirFX said...

Olakaseh koh.... Pagi2 kelak ktk kol sidaknya.. Padah sayang ngn sidaknya... Will be alright after that.. Try lerrr... Ok Amoi?!

Vicc said...

Alololo.. siannya koh.. boh sedeh gilak kak. be strong keh.. :D

namasayatihah said...

Dear Eva,

get well soon ya...jgn sedih2..nti dtg kl instagram dgn saya eh..hee~

mayb eva shud take a weekend off n plg to miri..nti if saya kena pergi site office sana sy visit eva..;D

btw, tihah pn main cuba2 jer style tudung but I like one of your tudung style..hehe~

CHU MAJORFLAVA said...

kadang2 hidup cam dah ekot flow jak...b strong jak lah..dugaan ya confirm sesuatu yang dpat ngajar kita lebeh matang

Jue said...

owh tedah eva sedih2
besala dear
ku pnah rs pa ko rs
kdg2 kita rs down
alu mulala kita bfikir scara serius sampei it's effect us
don't worry, it will fade away
just like a dust kena ngan bulu ayam hehe

My Life's Journey said...

rasa sedih pulak bila baca entri tok yunk ..apa dipadah kitak ya nang benar .. tersentuh jak rasa hati kmk ..bila kitak madah ..mampukah kita jaga sidak mcm sidak jaga kita huhuhu

EyqaLuvender said...

iqa pon rase rindu jgk kat mak....dahla jauh skrg ni...huhuhu
ayah mmg da tade, mak jela 1 1 nye yg iqa ade....huwwwaaa!nak balik umah...=(

Yui Light said...

hugs! :')

Just try ingat, ada lagi orang yang bernasib lebih teruk gyk dari ya. So, kita mesti syukur dengan apa yang kita ada ^^

Alieza Dayasari said...

baca utk masa terluang jer...
hehehe

[sutera kasih] said...

sabar va..kmk pun sedih bla ngenang putaran hidup kita tok..adehhh..dolok kmk bkn main gik smgt mok keja d cnun, tok kmk pkir dh, sikmokla jaoh2, mok dekat mak bapak jak..so, pksa carik jdoh org ctok juak hahaha

hani apandi said...

bena padah ktk yaa.kmk tok umur baru 21 dah jaoh dari orang tua.sedih gilak asa, terpisah negeri.malam2 sblum tido mesti mek nangis huhu

Hanie Dew said...

Va ko masih bole balik weekend kan.ke jauh.aku ni seberang laut lagi.rindu aku tak dpt nak diungkap dgn kata kata dah.uii jiwang kejap komen aku.hihi