Saturday, March 24, 2012

Kelisa Excident Lagi



 buat kali pertama adek laki bongsu sy excident slps dpt lesen P... 
dan buat kali ke-7 kereta Kelisa Excident Lagi..
4 adek bradek dpt excident kreta Kelisa setiap kali baru dpt lesen P..
sejarah tak mungkin berulang lps ni..
sbb xda adek lagi lps bongsu ni.. hehe


Semalam balik dr keja, dapat kol dr adek, dewi, cakap huzey (adek laki bongsu) excident kreta.. cepat2 datang tempat kejadian.. nasib baik tak jauh.. tym tu otw nak balik rumah.. kat situ jugak dia excident kreta. 7 minit baru sampai.. sebelum otw nak ke sana.. sy kol huzey trus nak tanya excident macam mana sbb sy nak dgr dr adek dulu baru org yang dia langgar.. sy tak pernah nak handle benda mcm ni.. takut pun ada gak.. kena tipu ker apa.. adek sy dewi pulak kerja xleh kluar.. kebetulan org habis lunch.. so bawa cool bila sampai sana.. ramai jugak org.. errr


risau kalau kakak tu nak bawa repot polis, kalo dia mintak jugak, sy minta sy yang jadi pemandu langgar kakak tu.. kalo tak, habislah lesen P huzey kena gantung.. dgn saman lagi.. sbb adek langgar lampu merah.. dia xprasan traffic light tu dah merah... haishhh 


tp alhamdulillah.. lps kakak tu kene pujok staff2 sama keja dia yg turun padang tgk kejadian ( masa tu kakak ni nak g keja, office dekat jer dr situ )  tak yah bawa repot polis, suroh sy jer tanggung cost kreta dia.. sbb kalo nak ekot semua procedur repot polis, compound,  duit byk kluar nak byr saman lagi..claim lagi tggu approved dr insuran ambil masa yg agak lama..pakcik2 kat situ pun ckp takyahlah pjgkan benda ni.. benda dah jadi.. selesai cara bgs.. then sy kol ayah kat miri crita semua.. ayah ckp oke ayah bayar semua.. hmm kesian ayah ;(



kreta adek






 kreta kakak kena langgar 


no 1 dan 3 main ketok jer.. no 2 tu kena tuka pintu baru.. cost dia mahal.. biasalah savvy pun brg mahal2.. metal dr volkswagen...


kreta adek kena ketok2 semua tu dan  tuka lampu termasok spray.. 



alhamdulillah adek dan kakak tu xda cedera apa2.. lps ni nak hantar kreta kat bengkel.. dalam masa semggu dua2 kreta boleh siap... skrg jd masalah transpot utk adek duak org nak g keja dgn g class... 




kreta kelisa mak ni dah brapa kali byk excident.. kita org empat bradek jugak yang bawa kreta ni sampai excident.. ;D ;D ;D



soryy.. ayat2 semua tu tunggang langgang.. makin trok skill menulis.. hmmmm.. kalo tak paham klik jer komen tanya k..







23 comments:

Elih Japahar said...

Mcm mana lah tak perasan lampu merah kan? tapi teruk jg kemek tu kan, nasib baik lah tak ada apa2 kecederaan blaku..dan kakak tu snang runding kalau tak, sian lah Huzey tu..kat mana kjadian ni Eva?

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm tak la teruk sgt..dia trauma tak? hehe :)

eva said...

elih : itulah.. mungkin dia teralpa kot.. byk sgt pikir. hehe.. kat sukma ria..


zuan : haha.. mayb kot.. kesian dia.. lps mesti dia jarang nak bawa kreta. ngeh ngeh ngeh

Bunny Nur Riena said...

teruk gak ar kerosakan tu... nasib baik juga kakak tu tak g buat report kan... jauh nampaknya lamunan dia tu sampai tak perasan lampu merah...

Yumida said...

malang x berbau hoooo...nasib bait sik apa2...

ZYASH said...

Semaik adek tak pape... tak pe, pengajaran...pas ne mesti dia bawak kete lagi berhati2 xmo ulang lagi....hehehe

*Vivilicious* said...

Kmk ria eksiden dlm P. Claim insuran bla..bla..report polis.. sebulan juak dlm bengkel. Ya hasil ehsan pemilik bngkel relative kolik. Main pujuk release awl. Min ikutkn..tggu insurance claim aprve bru dpt kuar. Tggu apprv berbulan2. Huhu

saye said...

mesti adik eva cemas time tu kan? hee.. naseb baek orgnya xjadi apa2.

missnadira said...

nasib baik akak tu considerate kan..tapi takpe, adik eva lelaki, susah nak trauma, maybe after this dia akan jadi lebih alert..:P

O CIKTEDDY said...

harap2 die masih berani nk memandu pasni..hehe

AmirFX said...

Nasib sik teruk gilak.. Ok lah ya.. Mmm.. Next time be careful.. :D

Muna said...

Saya penah eksdien pas dpt lesen. terus tak bawak kete dah smpai skrg! Takut la.. =,=

amna said...

lebih kurang mcm sy xcdnt akhr thun lepas. pecah seblh lampu. ganti lampu, plish, cat n ketuk.. huh~ mmg kena berhati-hati selalu~~~

HeNRieTTa JoSe said...

Naseb baek kakak tu cool jew....xpe...yang penting adek selamat...kereta boleh repair...adek tiada ganti....

My Life's Journey said...

Ummm mcm ne leh terjadi mcm tok deaar? nasib baik adik kitak n cdak ya cda apa2 ..



harap cda gik berlaku .. kecian sapa yang acident ..mesti berliang jak ati adik kitak..

Vicc said...

Ish2.. habeh duit. takpe, org tua2 cakap, kena excident dulu baru expert ;p

L@dyKichiMachiko said...

aduyaiiii....nasib bait ur bro xpa2 owh. harta rusak dpt diganti tp mun nyawa sikda tukar ganti gik... be careful next time.

Nikolai said...

perghh nak di langgar ya.. geng keras.. French Muscle car ..

Princess Nusy said...

huhu..sbb tu smpai skrg xsambung2 lagi lesen kereta..huhu..takut..hehe ^^ adik ok je kn?Alhamdulillah..kalu x mesti trauma nnti..huhu

mrs. daydeck said...

padah ngan adik kitak lain kali hati2. bahaya langgar lampu merah.. nasib bait sekda papa.. terok juak kelisa tak org oo.

Hanie Dew said...

kete kelisa tu tahan lasak la kan. =)

kete akak tu pintu satu pun mahal ye. tak leh ketuk je ke tu..

sian huzey. dia masih pandu slow lagi ke.

[sutera kasih] said...

tedah huzey oh..sik pa, kelak lamak2 ok ya nya drive..ktk beriknya smgt hehe

NABIL said...

rasa fobia nak bawak kereta. kita pun dah 2 3 kali jugak langgar lampu merahh... >,<