Thursday, March 8, 2012

Kesihatan Terganggu




askum... hai apa kabaran semua hahaha.. sapa2 dh tgk jozan lawak der.. give me 5.. mmg lawak giler.. sampai terekot ckit word kabaran tu.. hehe.. wow!! bgitu lama x mengupdate blog kesayangku ini.. belum masok smggu.. baru nak kecoh.. aisehh men.. apa bunyi derr.. ahhah.. adoh2.. nampak sgt tak betul ni.. sbb lama tak update.. oke2..



hoho.. last update jumaat lps.. sebenarnya kesihatan terganggu.. boleh dikatakan setiap hari pening kepala kemudian mesti ada migrain yang sgt bisa.. sampai tensen, bukan tensen dgn kerja ataupun study tp tensen sbb slalu sgt sakit makin menjadi2 sakit sampai nak putus asa.. tak tau putus asa mcm mana tu..



lebih teruk time mengajar budak2.. kepala mmg nak pecah.. seyes mmg nak pecahh... nak mtk balik cuti sakit, takut pulak dgn boss.. terpaksa ckp dgn cikgu nak minta rehat kejap masok store nak bukak tudung sbb mmg tak tahan kepala nak pecah.. seyesss.. terasa sampai nak berhenti keja jugak masa tu..  sbb sudah 2 mggu berturut pening kepala kemudian migrain lps tu pening kepala hari2 then migrain...



then tba2 ckp mayb ada cancer kot.. so nak p kinik.. blood pressure normal.. doc tanya adakah saya tensen bekerja.. saya ckp xder.. sy mmg suka keja dgn budak2.. enjoy sgt.. lps tu sy crita kat doc sy slalu skip mkn tghari.. sbb balik  rumah dr tadik trus tido.. sbb takut penin.. lps tu makan painkiller.. doc marah sbb tak suroh bg sy makan painkiller.. nanti masok umor 40 kidney failure.. susah nanti.. lps tu sy gelak then doc " haihh sempat lagi gelak, im trying to save u my dear" so doc pun ckp jgn skip makan lagi.. dan NO MORE PAINKILLER!! cukup lah panadol tu.. tp doc penting cara pemakanan..



saya mmg tau sgt2 tak baik makan pil lagi2 painkiller.. apa2 pil pun kene kurangkan.. tp bila kepala saya sakit sy mcm tercari2kan painkiller.. mcm org addict.. sbb sy jenis tak tahan sakit.. susah bila nak control semua tu.. huhu



gitulah cerita dia.. so skrg sy jadi malas...rajin main twitter jer then men game temple run.. skrg saya dalam keadaan penat dan masih nak cari macam mana nak kurangkan rasa pening dan migrain.. sbb hari ni dtg lagi penin.. bila dtg kepala ni sakit.. automaticly down tp cuba buat biasa2 jer.. sakit tau kat dalam. mental jadi sakit.. tp xlah sampai jadi gila... :(







sorryyy lama sgt tak jenguk blog korang2.. makseh byk2 dtg blog senyap ni.. nanti sy dtg ke blog korang k.. mesti byk kene tinggal.. huhu..



22 comments:

Am said...

jaga kesihatan ya.. :D

Nyna said...

jozan memang lawak giler masa kat lawak ke der,,even dah berulang-II saya tengok still boleh ketawa terguling-II lagi,,btw,semoga cepat sembuh ye kak eva:)

ZYASH said...

Alahai...ciannyer..zy pun lame tak jengah kat sini. Jage kesihatan yer...

shat mashuri said...

cian dia.. byk skit ke?.. bersabar ye.. mgkin ujian sementara..

Uchi kay-f @hmad said...

eva romina knp ni?

hrp pasni anda lebey berdisiplin iya..jgnlah skip mkn tghri iye..ingat pesan doc tue...

i will pray u get well soon dear !!!

Uchi kay-f @hmad said...

slm eva romina..izinkan uchi share sstu yg mungkin berilmiah buat anda..


adalah molek anda amalkan selawat syifa usai solat & sblm tidur untuk merawat kesihatan anda..

bole rujuk sini:-
http://www.youtube.com/watch?v=TpI_j2GRlWE

http://3.bp.blogspot.com/-Dg1F8mI-pqY/TcvkHUtM0FI/AAAAAAAABto/C6vvo8soQYo/s400/selawat_syifa.jpg

uchi hrp ini sedikit sbyk dpt membantu eva..amin!!!

baeklah minta diri dulu...moge baek2 selalu..wahai kamu ^-*

LYNN said...

Kan?part jozan plg lawak,,hehe,,akk pun suka skip mkn ea?smelah,,ptutlah kat sklh dlu lynn sllu pning time claz ptg rpnye sbb skip mkn,,ea,kak eva ad twitter gak?nme?hehe

Yui Light said...

Aie ehhh....iboh makan ubat painkiller ya...kan dah addict. Grrr...mesti ditapok ubat ya. Hahahaha xD

My Life's Journey said...

Aduuuuuuuuuu ktk sakit ka yunk? patut la kitak senyap jak ..cda entri baru ..

kmk doakan agar kesihatan kitak mulai bagus ..cian ktk dear .. cuaca panas dan terik tok la buat kitak c sihat ..rehat2 ar ..

[sutera kasih] said...

tedah ktk ehh..kmk tauk apa dfikir ktk yaa..emm, cuba ktk tenangkan fikiran yaa..luahkan apa yg tependam, jgn fikir hati org jak, fikir hati ktk jgk k?

pegi tepi pantai hehe..bw joging2, swimming2

Adam Malaysian Idol said...

Salam .... yah, lamak kamek x jenguk blog kitak tok va ... al maklum la bz juak kamek koh dengan kes hfmd yang cepat na dah merebak di negeri kita tok koh ..

So eva .. ciannya x berapa sihat ... jangan lupak gi check up, makan ubat n rest yang secukupnya k.

Faham dengan situasi kitak ya koh dengan karenah dak miak2 gik nak? tambah2 gik keadaan kesihatan yang x mengizinkan, lagik la power sakitnya ...

Pa pun eva ... jaga kesihatan k ... jangan lupak check tangan, kaki n dalam mulut cdak student2 kitak ya o ... mun tang da something wrong, hantar terus ke klinik k ...

Masz Sidek said...

jaga dirik ktk bait2... nang sik bagus selalu makan ubat ya...

namasayatihah said...

sbb tu la tiap2 ari tihah hav to remind eva psl mkn...hehehe...ok jum mkn..;P

jg diri darl..muahhhxx~

faridah nazurah said...

Sis.. Jangan makan painkiller lagi tau.. Tak elok la. Xnak kawan la camtu :p

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hey! jaga kesihatan tu elok elok.. skarnag ni bnyk penyakit..

p.s nk majuk sbb dia tak datang blog zuan :P

Yumida said...

take care eva

Syahirah Suhaili said...

sama kita lmk xhapdet entry..haha..p kmk bkurun gk la..
ktk da migrain ka? aiseh..mena ya,boh salu mkn pil<xbgus..bkn rambut cpat bruban juak ka klak? haha..pepandey jak kmk..mun xslh la..so,jaga mkn k..

O CIKTEDDY said...

x sihat tp still cntik..hehe

ekabukanmakcikkau. said...

walaupun kau sakit tapi kehelizaan kau tetap tak hilang weh hahaha. eh aku rasa muka kau macam sorang artis kpop nilah . nama dia jiyeon kumpulan t-ara. sebijik ahh hahahhaa

AmirFX said...

Olaterdah anak pusak.. Amoi mbak rehat aaa.. Jgn skip makan.. Dengar padah doktor ya... Ada masa terluang ktk eksesais sikit.. Ambik masa 10 minit jak... OK Moi.. Banyak jak kerepak kmk tok.. Take care ok... :D

Hanie Dew said...

bahaya la eva selalu migrain camtu. pegi buat detail scan la.

part makan painkiller tu mmg tak elok. kalau malas masak pun pegi la kedai. heheheh..

skip lunch. hadoi..ko ni dah kurus keding nak skip skip lunch pulak.

Izzati Tatie said...

Ya Allah..cantikknyer mata k.eva!! suke..saje godek2 entri lama.hehe