Friday, March 2, 2012

LOST N FOUND RM950





macam biasa tiap hujung bulan.. hutang kena bayar.. so balik dr tadika singgah kejap nak cucok duit sbb dah janji lunch dgn nazzie..kluar rm1K  tolak rm50 beli relod rm 30 tinggal rm20 utk lunch so tinggal rm950...

sesudah mengisi perut dan hati pun senang.. hantar balik nazzie ke ofis..  drive pegi kedai perabot.. pilih2 mana satu perabot berkenan di hati, trus ke kaunter nak byr cash.. bila korek2 dlm beg, tgn tak capai pun my purse.. purse saya besar n pjg.. mustahil boleh sembunyi tempat lain...tgk2 mmg takda.. ckp dgn cashier tggu sekejap purse tertinggal dlm kereta.. bila cari dlm kreta mmg xder.. mula gelabah.. slalu jugak purse tertinggal dlm kreta.. tp yang ni mmg xder teringgal.. hilang.. 3 kali kluar masok kreta cari balik.. sbb mmg tak percaya...


mula gelabah.. duit byk woooooo... trus call nazzie nak tanya nampak tak purse.. dia ckp slps sy byr makan tadi dia nampak sy letak purse dalam beg... so sy pun masok kedai perabot cari tempat mana sy pilih2 brg tadi.. mmg xder... so sy kena pegi balik kedai makan.. bg tau kat cashier perabot cancel jer brg... kalau jumpa balik duit baru sy dtg byr..








masok kreta.. nak start enjin tba2 air mata jatuh..( asyik menangis jer, benci aku haha) xtau apa perasaan masa tu sbb sy tak pernah cuai bawa duit byk.. sampai kat kedai makan, pegi dekat cashier, tanya ada tak nampak purse.. so org tu kluar my purse dr drawer tempat cashier.. diaorg bg tau budak skolah yang jumpa... rupanya purse sy terjatuh dekat tepi jalan raya tempat sy parking kreta.. sy baru tringat lps saya bayar makan, otw nak pegi ke kreta borak2 dgn nazzie tgn men masok jer dlm beg tak sedar my purse tak masok dlm beg pun.. kuikuikuikui


cashier tu minta maaf kat sy sbb dia terpaksa bukak purse sbb nak cari nama contact.. so dia ambil card contact, nasib baik dia ambil kwn sy punya name card.. kalau card yang org bagi jual brg.. habislahh...


bersyukur sgt dpt jumpa.. smua brg ada tetapi duit rm 950 tinggal rm 800.. so rm150 tu dah hilang.. errrrr.. xper.. nasib baik tinggal byk .. trima kaseh yang jumpa dan simpan elok2..





24 comments:

EyqaLuvender said...

sis eva kena be careful la pasni ok?
aish,kalo ade duit byk dlm tu cmne?
naya je...kalo kena kat kte pon nanges gak,cuak kot purse ilang...huhu

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

nasib baik ada orng jumpa..kalau tak, msti for the rest of the month eva mencari zuan, nak pinjam bahu sebab nak nangis...lalala

aReLaN said...

nasib baik jumpa.yang RM150 tu buka rezeki eva la kan.hmmm..sabar ye.lenkali kena lebih berhati-hati la ye.

ps : ayat zuan kat atas memang power.hahaha

L@dyKichiMachiko said...

nasib bait jumpa dear thou duit dah kureng lam purse ya.. next time must be careful k..and don't careless anymore..

[sutera kasih] said...

ya ampun ktk tok va..knk cuai cmya gilak, byk ya ehhh...tp sik hal nsb dpt jmpa gik..urmm, aggp jak 150 ya bkn rezeki ktk k? rezki org lain ya..redha jak k dear..

Yumida said...

nasib bait dijumpa blt...even dlm ya berkurang..syukurlah..ditemu blt..mun sik..byk benda nk di settle..kmk pnpnh tertinggal purse dlm toilet kfc..nsb bait pekerjanya jumpa...syukur juak...

[sutera kasih] said...

va, aok lah bena2 haha..tp kmk skda idea nk nyuruh nya molah camney..suk jak ati ngga header org kacak2 hehe

faridah nazurah said...

nasib baik jumpe balik.. haha kesian sis duit hilang~

namasayatihah said...

owhh...alhamdulillah..at least ada rezeki jmpa balik purse. Tkpe eva..anggap je la..money yg hilang tu bkn rezeki kita ok.

No worries, rezeki itu ada but we hv to work for it..;)

Btw, u r most welcome sweet..nti plg ke miri spend time with family ya..release all ur stress and b happy with loved ones.

tke cre love~

Vicc. ™ said...

iTU SANGAT MENAKUTKAN.. RM900+ omgg..

missnadira said...

ciannye eva, xpela, kadang2 kita dah hati2 pun jd jugak, kita fikir baik je k..anggap 150rm tu upah sebab budak tu da pulangkan purse eva..mana tahu nanti rezeki eva kat tempat lain pulak kan.:)

Yui Light said...

Nasib ktk aieeee.....
T___T

Am said...

RM950 banyak eh.. bahaya juak oo.. nasib jumpa balit.. x_x

AmirFX said...

Yorobi Moi.. Nasib ehhh...

Alieza Dayasari said...

omg eva. tp syukur juga dpt jumpa..
walaupun dh lesap rm150.. tak per lah....
yg penitng tak hilang semua.

LAici KAng Ais said...

seratuslimapoloh hilang.kerja 3 hari tu.hati2 lenkali eva

My Life's Journey said...

Uuuu yunk.. cian kitak ..mun kmk pun dah nagis bena2 .. da ic ..da duit nak bayar barang ..mesti sedih ..


cpa yunk ..asal da temu dompet dah memadai ..tapi ilang seratus lebih ya .. terkilan juak la ..


apapun ..berhati2 a... cian kitak yunk :(

faridah nazurah said...

hee bila sis nak update lagi ni?

O CIKTEDDY said...

Alhamdulillah at least ade jugak bakinya..hehe cik pon penah lorh hilang purse..3 hari cari baru jumpe kat library..sedih3..


pss::sorry,lame x singgah..busy.huk3

My Life's Journey said...

Mat petang dear ... datang jenguk dear kejap ..chak!

hani apandi said...

hai kak eva! lama sik singgah belog ktk.tok baru ada masa nak BW>.

next time be carefully kak.byk duit ya, mun ilang semua huuu.nangis entamnya.gik kmk sik ingat sine engkah pun dah ngelabah.huuu.

Hanie Dew said...

Eva eva..syukur sgt dpt jumpa balik.byk duit dlm ti.even hilang rm 150 xpe drpd hilang semua.

Hanie Dew said...

hai eva .ihiks

Uchi kay-f @hmad said...

well everthings will be fine...btw hopefully after these u can be carefully ekceli out from car...!!!

psst...jga diri elok2 eva romina...