Tuesday, March 27, 2012

Tea Time n Photoshoot with Kuching Bloggers





bermula dr idea Chu Majorflava, dia nak buat something for Kuching Bloggers.. dia ni byk sgt idea dan ingin kelainan...  utk kali pertama, Chu buat Tea Time n Photoshoot skali utk Kuching bloggers.. so perjumpaan pertama ni hanya bawa beberapa bloggers dulu, tgk mcm mana slps first tea time baru buat yang lebih gempak lagi.. chewah hehe..


hari ahad panas terik sgt sesuai dgn tema hari tu.. tema vintage.. tak semua yg dtg sbb bz dgn agenda masing2.. xper2.. len kali buat lagi.. so yang datang sy, Chu Majorflava , Zie Madini dan Coeq De Buglady dgn tunang dia.. blog coeq jer yg belom ada link.. sbb dia ckp maseh dlm renovation..


yang best nya.. chu seorg designer tahu apa yang dia nak buat.. she's the mastermind.. dia yang design poster di atas n semua props disediakan oleh chu.. dan camera2 lomo dipinjam dr Wandy utk dijadikan props.. Chu lebih sukakan konsep DIY dan lebih kepada art.. lebih jimat dan kreatif! kesian masa tu dia xbrapa sehat tp excited jugak nak buat.. so dia yang ambik gamba dan edit serta design gamba skali..


orite enjoy the pic ya..  oke ada sebahagian gamba2 sy ambik dr chu... tanya dia perlu tak letak watermark.. sbb dia punya gamba.. then ckp letak jer sbb gamba masok blog sini.. takut org curi pulak.. kalau gamba yang sharp tu chu yang tangkap tp gamba yang kurang sharp tu dr camera biasa .. hehehe..


sblm tba di lokasi, chu , saya dan zie, pegi lunch skejap then bertolak pergi ke Kasuma Resort..





Kasuma Resort



DIY... 




testing2 dulu.. kasi enjin panas.. 




yang ukir nama saya tu Coeq.. terer n kreatif.. suma nama kita org 4 dia lukiskan.. sy tanya dia, mesti pandai buat ukiran inai kan.. yup! dia pernah buat jugak.. no wonder cantek dia lukis! suka!!




oke skrg ini dia hasil2 gamba photoshoot selepas diedit oleh Chu Majorflava












chu ckp chu edit gamba saya sedikit mcm fairy tales n romantic ckit.. bahahhah.. i like!..


byk lagi gamba shoot masa tu.. tp chu kena amik gamba yang betul2 sharp supaya dpt diedit.. designer jer dpt buat.. sy mmg tak reti.. reti nak bgamba jer. bahahahah.. tapi tgk hasil edit chu mmg cantekk!! sbb tu suka tgk dia buat kerja.. rajin2 lah g blog dia nak tgk hasil kerja dia.. mcm2 dia buat freelance, kad kawen, namecard, header, watermark dan mcm2...  ----> Black Bow Diaries 

****CHU! mek adore kerja ktk.. bestt!! next plan gik k.. tggu smua x bz.. yeah! hehe.. harapa next plan lebih byk bloggers dpt join.. ;)






31 comments:

e F a said...

kacak gmbr ktkorg, pandei chu edit. nang kreatif chu ngedit picture2 ya..

Rann said...

ngeee~ :D cambest jaa. nak ekottt! ^^

Elih Japahar said...

Blogger lelaki tak mau ajak kah Eva? hehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

cool event!!! :D

best laaaaaaa nak join gak laaa :D

Am said...

cool n nice =)

Mabel Lai said...

Nice! I like the idea of that photoshoot! =)

AmirFX said...

Kacak gambar dieditnya... Muka ktk nampak berseri jak...

aReLaN said...

uish...sume pompuan je tu.hohoo..takkan kuching takde blogger laki2?tapi memang terbaik la gambar2 tu

Isyatilla Idris said...

suka tgk pic eva. cantek ! :)

Nanan said...

kacak gamba takorg kak eva! :)

ahmad endo said...

kmk nak join juak komen ktk tuk...kacak suma terutama nak pic 5 last akher ya...wiwit!!

Muna said...

Kak Bella, kelak ajak mek skali boleh sik? hee.. tapi, kpg mek di serian :p boleh sik masuk kuching bloggers?

ZYASH said...

Semua cantik2...tapi mane kucing nyer??

ZYASH said...

hahahahah, gelak utk diri sendiri...dah paham dah.... blogger KUCHING.... Tu lah jadahnyer kul 2.30am tak tito lagi...aptb..

namasayatihah said...

alooo..rjn nya..actually community bloggers in semenanjung ad yg active but event dieorg way over the top..mcm too grand..tihah ska yg mcm ni..nmpk lbh intimate n bkn large grup..br best nk bonding..;)

seronoknya....;D

Bunny Nur Riena said...

cantik sangat2.. suka dengan hasil kerja Chu.. :)
Eva pun sangat2 cantik dan jelita.. :)

missnadira said...

waaaa..firstly I love the poster! 2nd ly I love your cardigan! you guys are pwettey!:P

My Life's Journey said...

Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kmk nang salutttttttttt la gan chu ..super kreatif dan ohsemmmmmmmmmmmmmm!!!


gambar kitak nang abis cun yunk ..untuk dapat muka kacak ..suka2 ..kitak tok gan cdak noklain ya bagus jadi model jak ..serius madah ..pandai posing .. nak kenak belajar kmk tok ..kmk c pandai posing

Farhana Ahmad said...

cantik...:)

CHU MAJORFLAVA said...

model mek semua muslimah..i loike..terpancar bidadari syorga melalui photo..insyaallah.

HeNRieTTa JoSe said...

chanteknye shoot....macam pre-wedding plak....suka chu punya editting...so sweet....

Hanie Dew said...

mmg macam fairy tales pix ko eva. hehehe..syok kan berpotoshoot. =)

mrs. daydeck said...

sik dinafikan talent chu tok. nang berbakat! kacak gmbr kitak eva :)

Uchi kay-f @hmad said...

kacaknye evaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

RT :Hanie Dew said...
mmg macam fairy tales pix ko eva. hehehe..syok kan berpotoshoot. =)

CHU MAJORFLAVA said...

namasayatihah: agreed.hehe..tujuan gathering nie untuk merapatkan silaturrahim antara bloggers, better to organise simple events, members wif less than 10 & less budget iz the best choice.yang penting we have e really gud time together & share minat yang sama besides gain knowledge in lomography,design & art.

Zyash: hehe..x payah gelak,no worries dear,sememangnya kiterang akan buat photoshoot,picnic dengan kucing kesayangan..kira zyash tahu apa plan kiterang seterusnya.=D

teha said...

cantik laa korang ! :)

hani apandi said...

kmk suka semua hasil kerja kak chuu.mek salu silent reader kat blog nya.nang kreatif la nya lok! uhuuu.bestnyaaa.

gambar ktk semua kacak2! orang nang kacak, polah gik gambar gia alu menyerlah.hehe.

Yumida said...

bez..ktk org sia eh..mok join juak....jeles nangga..cam happening jak...

Cik IFAH♥ said...

Good Jobs ! :)

[sutera kasih] said...

kacakkk ehhhh..nang kacak !
kmk kawen kelak mom tempah sidaknya pegi sabah la hihihihi


honestly nang kacak ehhh ! :)


ktk bla mok photoshoot ngn kmk yg gundut tok wakakaka

L@dyKichiMachiko said...

cney Kasuma Resort tok? bestt jakk.. nak molah planning pg cya kelak mun ada rezeki cuti bulan 5 tok kelak!