Tuesday, April 10, 2012

April in KL



Assalamualaikum.. hai semua ;)  baru balik hari ahad lepas.. masih terasa penat sampai skrg.. seronok shopping n outting with my sis, my cousins n my friends.. nasib baik esok cuti hehe.. dpt lah update blog yang sudah lama diabaikan..



tak banyak sangat nak cerita. gamba pun tak amik byk.. trip kali ini sgt relax tp rushing.. eyh pelik betul bunyi.. hehe.. xbyk nak crita.. kebanyakkan menghabiskan masa lepak dan jalan2 dgn kazen... sronok bila jumpa kazen2 yg lama dah tak jumpa.. borak2 pasal masa zaman kecik2 dulu.. sronok sgt..



lps 2 malam stay kat rumah kazen dekat damanasara mutiara, baru lah stay dgn adek tak jauh dr midvalley.. xdpt nak stay awal dgn adek sbb adek keja.. kwn sy sorang lagi pulak dtg dr kuch nak sambut befday sy kat sini.. xderlah sambut just nak bawa makan2..

jom gamba!


 sebelum fly to KL.. adek tlg hantar pegi apot.. sebelum pegi, siap bagi pesanan penaja terakhir haha



sesampai rumah kazen, kebykkan masa rilek dok rumah.. ( bukan kaki saya di atas meja. kaki kazen) haha






comel tak?.. my kazen, maatin yang design.. nak beli hari tu.. tp budget tak cukup.. xtau kalau masih ada lagi tak skrg ni.. sbb byk org booking dh.. rm250 shoes dgn bag skali.. kasut tu boleh lipat dua dan masok dlm beg comel tu.. beg tu jugak boleh jd beg tgn.. kreaftif kan? limited lagi tu.. congrats maatin!!




 jalan2 dgn kazen.. Bukit Bintang, Pavillion.. xsempat pegi lowyat.. ekot kazen sana sini..



 my cousins.. maatin n marianne.. ada kazen lain lagi.. diaorg dah jalan dulu.. masa ni tggu traffic light



 The Curve with sara n aisha.. Flea Market.. paling suka beli kat Flea Market.. buka mata besar2, dompet pun kene buka besar2..



 cantek restoran ni tp tak tau pa nama.. salad dia sedap! 




 Kemudian di malam hari, aisha n sara bawa pergi dinner sempena befday sy... wahh.. tempat dia mmg sgt cantek.. The Garden, MidValley..



 Carrot Milk


 Salmon... ermm lupa nama makanan ni



 The Garden... dalam sarang burung tu ada org main piano.. romantic n sweet 






 then balik nak tido.. sempat bgamba bila dah nak balik ,sepatutnya nak tgk movie lps dinner.. tetapi oleh kerana kekenyangan, ,mengantok dan penat yg teramat.. sebulat suara kami bertiga jom tido rehatkan badan.. maaf posing ntah apa2.. yelah bukan model pun.. haha.. saja2 teringin..  baru prasan tgk pakai sandal flat jer ahhah.. kantoi.. malas nak pakai wedges.. kaki dh penat.. beg pun tak sesuai dgn kaler bj.. hentam sajaaa~~~ haha







 view dr balcony.. sgt tenangggg dan cantek sungguh pemandangan.. 


( gamba di bawah ) dr KL sentral naik KLIA Transit otw to KLIA rm35.. kemudian sampai KLIA naik bus pegi LCCT rm2.50.. sepatutnya dr KL Sentral nak naik bus ke LCCT.. lagi murah rm 9 jer.. tp masa mmg suntuk sgt.. janji cepat sampai n selamat..








akhirnya beli jugak portable charger..


arghhh masa ni geram yg teramat.. masa d KL..ada dua blogger sy nak jumpa sgt2.. hanie n jue dan tihah.. tp sempat jumpa tihah jer.. sepatutnya dpt jumpa hanie, sebab hanie sudah berada di tempat nak jumpa, kat Curve.. sy pun kat curve jugak masa tu.. kebetulan sy punya hp BB off low batt.. benci!!! nak kontek susah..  cari satu curve dan ikano nak cari bateri bb.. uwaa masa tu nak menangis... hmm rezeki xder nak jumpa hanie walaupun berada satu tempat.. masyaAllah mmg takda rezeki.. xper.. len kali sy dtg kl lagi hehe.. oke nanti ada entri pasal jumpa blogger tihah yer. esok atau lusa kot... comel jer tihah tau.. ;)



 huh!! byk betol gamba.. sory2..  skrg nak BW!!! wah rindu nak bc blog korang.. bye2..






32 comments:

hani apandi said...

gambar ktk make baju kuning ya kacak.kmk suka jeans ktk kak! hehe.ada pegi jalan TAR sik? hehe.btw exam kan? all the best :)

aReLaN said...

uish..sakan nampak.sempat lagi jadi model.hahaha..nak majuk la.eva datang sini tak jumpa saya pon.wuuuuu

faridah nazurah said...

alololo comelnya sis nih.. heee adik sis pun comel gak :P

Rann said...

huuu .best aee .. :)

BlogLeader said...

Hmmm...

Tgk u outing... rasanya da lama aku tak keluar jejalan kat KL...

Ika Abdullah said...

ktk xorder carbonara ka d garden? carbonaranya nyaman aie. dh la portion nya byk. kenyang mkn.

Nanan said...

kak eva, flats ya comel glak! nya xda jual flats jak ka? kmk ska nok mustache ya. siyes kiut! :P

eva said...

hani : first tym pake terang ya eyh.. haha.. ermm xda gilak g jalan tar cya hani.. pa rushing ilak.. cgek kedey jak masok then alu chow balit apot.

exam? haha okelah.. haha.. cgek paper gk huhu



arelan : model tak bertauliah tu hahaha.. alaa majok pulak.. plan suma tak mjadi.. xbrani nak buat janji dulu.. nanti sy dtg boleh buat plan jumpa nanti yer ;)


faridah : ahhahah adek dulu yer ;p


rann : heheh bestt tp kejap asa eyh huhu


blogleader : hehehe.. eyh jarang kluar ker??


ika : xda koh.. dak adek mek first time juak.. suma xtauk hahaha.. medak jak order haha



nanan : comel ow!!xda deng.. nang seset nya jual.. mun x nya rugi.. hahaha aok nang juak eyhh. kmk geram nak beli huhu

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

tak berpeluang bertemu heliza helmi..hehe

Lai said...

wow
model ke ni?haha
nice blog :D
im gonna follow it :D

http://lai-journeyoflife.blogspot.com/

CHU MAJORFLAVA said...

WAAA.....KCK AIE..AISHA ambik gbr ktk..best trip yarh!!

CikNana said...

ya eh..mcm heliza helmi.bila p sabah?kalau p sabah kita lagi berjumpa ye eva..hehe

DaYiNi said...

comell gilaa . hehee . sukaa tengok pakai maxi skirtt . aumm . ~ comel-3x !hehe

eva said...

saiazuan : hahaaha yelah heliza..

lai : haha bukan model.. model perasan jer haha.. hehe tq! ;)


chu : yalah tek... tp aisha terer juak amik gamba bh..


cik nana : hahaha eyh heliza pulak.. boleh2.. tgk cuti kalo ada mmg nak g sabah hehe


dayini : hahaha aum aum.. kan kan.. maxi skrg dah ada mcm2 style.. hehe

ciksengeh :D said...

mid valley ? dkt sgt dngan rumah sy tuhhh .

Alieza Dayasari said...

waaaa memang jalan sakan ni... jeles mak... hahahahaha

Riena Haiqal said...

Wah.... Jalan2 Sakan ye... Bestnye Bestnye.... Nak juga terbang g keyhel nanti... Jom kumpul duit dr Sekarang... Hikhikhik.. Btw, smart ar masa Eva pakai Baju kuning tu.... Sesuai sgt... :)

Elih Japahar said...

Kacak gambar kitak oo..kalau tjumpa ni mustahil sik kenal lagi hahaha..:D rest sgt sampai kaki naik atas meja kah?

My Life's Journey said...

Kitak yunk nang kacak ..suka giler kmk tga kitak berfesyen ...cantik gilakkkk ..suka2 kmk diatttt ..

happy birthday dear ..suka kmk wish gan kitak hihi ...

nak lagik gambar dear ..suka kmk baca cita kitak jalan2 kat cnun ..kasut ya nang ohsemmm la dear :)


dearrrr ..lak mintak alamat meyurat ar ..kmk mau invite kitak ke majlis kmk :)

si kiut lavender said...

alalh...comeynya kasut tuh..::)

gambar byk buat skl teruja jerk...-_-

ejulz said...

perghhh.. puas bjalan.. haha

[sutera kasih] said...

wahhh rindok ati baca entry tok va..alu kmk rs mok g KL juak haha bila ohhh

L@dyKichiMachiko said...

wowwwwwwwwwwww....bestnyaaaaaaa dpt g KL.

Azuan said...

Bestnya dia jalan2 kat KL.. Tak sempat nak jumpe skali.. :)

nabila said...

1st : kak eva ohsem. canti sangat.
2nd : kasut tu gila comel. haha
3rd : best nya dapat jenjalan :D hehe

HeNRieTTa JoSe said...

mmg happening la round2 KL...klu trun Penang plak...gtaw rietta yea...

CHU MAJORFLAVA said...

hehe..apa mek sa muka abg mek pun ada iras2 huzey ow..tapinya dah ninggal.mayb tang mata li..& nya minat music sama ngan huzey.

Hanie Dew said...

hhhmmm....jeles. hampa. kecewa.. hahha..

weh..aku ada baju kuning sebijik macam baju ko. waaaaa...act masa sabtu tu aku pun pakai baju kuning ni.. hahha..

mungkin sebab tu tak terjumpa. kalau tak jadi boria..hahaha..

nnt aku pakai baju kuning tu aku tgkp gambar bagi ko tgk.

alaahh..baru n ak beli portable charger..waaaaaa...evaaaaaa... T___T

Yuzai said...

salam cmne ek nk dptkn kasut mustache ngan hangbag 2?

Yuzai said...

salam kt mne ek blh dptkn kasut mustache ngan handbg 2?

Yuzai said...

salam kt mne ek blh dptkn kasut mustache ngan handbg 2?

Yuzai said...

salam kt mne ek blh dptkn kasut mustache ngan handbg 2?