Sunday, April 22, 2012

Bila Perasaan Diganggu





kalau saya dalam kesedihan
kalau saya dalam dilema
kalau saya dalam kebuntuan
kalau saya tiada hala tuju
kalau saya dalam keemoan
kalau saya dalam keboringan
kalau saya tak faham dgn perasaan saya sendiri tak tau nak buat apa,, saya...........





1.. saya jumpa geng... gelak ketawa bersama mereka, melihat telatah rakan2, mendgr luahan perasaan dan masalah mereka membuat saya lupa perasaan jiwa yang memberontak.. dr situ sy akan fikir ada lagi yang lebih susah dan masalah diaorg lebih hebat.. so xda guna sy nak emo apa semua.. setiap masalah ada penyelesaian..



2.. yess!! shopping.. tp kalau ada duit, kalau takda.. menangis sepuas-puasnya haha.. sy lebih suka shopping di tempat luar.. cthnya saya dok kat kuching jadi sy terbang ke KL jalan sepuas2 nya.. suasana berbeza di tempat sendiri.. kadang2 kta perlu kluar mencari suasana yang lain.. bagi refresh balik semangat dan nyawa kita.



3. kadang2 terluah dekat twitter.. kdg2 org pun tak faham.. tweet jer lah sesukahati mu.. tp jgn sampai sesakan timeline org.. nanti org ckp " macam kau sorang jer da masalah"  hohohoh.. apa2 boleh jadi



4. yeah driving.. saya suka driving waktu malam sorang2.. sbb bila driving kta fokus kedepan begitu juga pemikiran.. so fikiran pun kedepan menjadikan lebih positif..





5. tidur.. yes! nak bagi enjin otak ni berhenti bagi otak tidur sekejap.. penat bila asyik fikir.. boleh jadi migrain.. dgn adanya kucing disisi.. mata dan hati sejok memandang..lebih kasih sayang..




5. tetapi sebenarnya solat adalah yg terbaik antara semua.. dr situ kita saja dgn Allah berhubung.. begitu juga dgn agama2 yang lain.. perasaan tak dpt diluahkan dgn kata2.. itulah rahsia kta dgn tuhan.. tenang menusuk di jiwa.. kta akan rasa rindu yang teramat..




byk lagi tetapi ni diantara2 yang biasa dibuat..  lagi satu yang pelik kebyk dr kwn saya bila da masalah atau stress dia org suka makan.. tp saya tak boleh nak makan.. selera boleh hilang.. sbb tu kurus ni huhu.. setiap org lain caranyakan..
gamba2 di atas dr sumber google.. bye2 selamat malam semua.. ;)




26 comments:

ZYASH said...

hehehe...zy buat semua di atas kalau stress sesangat.

namasayatihah said...

umm..good points..ya..bila ade problems, lain org they hav their own ways of menenangkan hati..if tihah....ummm..nti sy citer kemudian..hee~

owhh..twitter is one of the medium...sy pn suka luahkn perasaan in twitter..but ade certain org they tend to xsuka..but bg tihah, it is my account so I hv the right to tweet anything..tp 2la..cm eva ckp..kdg2..ade jer org yg menyampah kn...and yes..the best way is back to basic..dr ALLAH kta dtg jd kepadaNYA la kita ptt mengadu..;)

~Sweet Honesty~ said...

nah..kmk tok suka tindok mun stress(^_^)

Ini Kisah Tia said...

ada yang kurang dapat saya buat .. hehe .. faktor nak keluar rumah ..

AmirFX said...

Amoi! Kmk mun stress suka mok sakat dak lain.. Opppssss.. Sekdala.. Kmk suka baring2 kejap lepas ya mbak tidur jak.. :D

CikNana said...

kmk kalu stress mkn cornetto aje..hahahhaa

CHU MAJORFLAVA said...

hehe..like this entry...mun mek lu xda idea...ekeke

qlah said...

eva.,..... lmenya qlah tak jenguk sini , hihi . eva sihat >

Rann said...

if dalam keadaan yg tersenarai di atas .. ran lbh suker dgr music and nyanyi ! hehek~

err .. the way Kak Eva tulis seems like ada something jaa. i guess! huuu.

pepon .. semoga dikuatkan hati kita rapuh. Back to basic is the best choice ever actually .. harap semua baik2 jaa .. SEMOGA~ ^__^

teha said...

shopping .. yess .. hahaha ! tp mmg betol pon.. yg last tu paling bagus sbnr nye :)

happy eim said...

tido pilihan terbaek bila jiwa kacau~~

XD

misrah_ibrahim said...

Shopping best bla ada duit,lepak ngan kwn best bla kwn ya sama palak. The best solution is solat. Allah jak yg tauk apa di dalam hati kita. :)

My Life's Journey said...

Umi sokong apa yang ktk madah yunk ..semuanya ..

tapi yang drive sorang2 malam2 ya ..iboh melayang2 fikiran yunk ...bingung kmk dengar .. tapi bila kitak madah kitak fokus ..barulah lega rasanya hihi

xila riston said...

saya suka errr jerit...hehehe

Anonymous said...

penyelesaian, kawin :)

<3 J.M

akuamir said...

waaa,, msama,a, suka driving.. :)

ciksengeh :D said...

kalau kita , kita mesti akan pegi tengok wayang . hehe

elyna mirsada said...

rsnye sy mmg xtolak makanan even ada mslh pn tetap berselera :-)..tp bdn ttp maintain..

[sutera kasih] said...

nang favourite kmk smua d atas kecuali drive mlm2 hehehe

Isyatilla Idris said...

sy kalau ada mslh or sedih, sy suka keluar ambik angin mlm2. kt Perak ni ada Lake Garden. bestt.. tenang je. tgk pokok. hahak. :) oh, em kdg2 sy xfhm ape eva tweet sbb ckp sarawak. hehehe.. XD

aReLaN said...

kalau saya lak,memang parah la.start moto,rempit laju2.memang bahaya.kadang2 kalau tensen atau sedih ke apa,gi amek kasut,jogging la sampai lembik kaki ni.wuuuuu...

ps : tak nampak pon eva jadi pom2 girl masa lari malam tadi.hehehe

amna said...

like.. yang terakhir tu jalan terbaik. lepas solat kira tadah tangan, cerita pada Dia. insyaAllah lega :)

Riena Haiqal said...

yang semua kat atas memang saya ada buat kalau saya stress kecuali No.2 .. hikhikhik.. semenjak ada keluarga sendiri memang tak leh nak fikirkan shopping dan keluar daerah, ada anak lagi.. susah sikit kot.. :)

Mr.Clive said...

apa-apa janji hati kembali tenang dan gembira! :D

Hanie Dew said...

aku biasa buat nombor 5, tido je la. tak pun layan k-drama. kalau masalh tu besar sgt. cari org mintak pendapat. dulu mak aku.skrg hubby aku la.hehe.alhamdulillah masalah berat tu tak de sgt la.

no.6 tu yg paling penting.

Wawa Tasliman said...

yup solat or mengaji it the right way untuk calm perasaan kita.. :)