Tuesday, April 24, 2012

Lomobooth at Waterfront Kuching



seperti biasa setiap bulan kami, Analog Garage aka Lomohunter Kuching ada buat pameran lomobooth di waterfront.. tp bulan ni lain sikit sbb buat hari ahad yg lps..  slalunya hari sabtu.. kali ni bukan JKKN yang handle, tp DBKU.. diaorg bawa tema PUKULAN GENDANG ETNIK SARAWAK.. so byk lapisan kaum sarawak dibawa utk mempersembahkan mlm tu, kaum cina, kaum melayu, kaum iban, bidayuh.. dan mcm2.. sronok sbb dpt mengenal mcm mana dia org main gendang dalam setiap kaum.. 


sepatutnya dah ready siapkan booth pukol 4 ptg tapi hujan lebat bila tiba disana.. xnak angkut brg2 lomo dulu.. so sy dan shichi menunggu saja rakan2 yang lain.. 



 hujan lebat..


masih awal. acara start pukol 8.15 pm.. 



 me n shichi sedang menunggu rakan2 yang lain..



antara rakan2 yang sudah dtg.. isi perut dulu sblm pameran.. 


semua siap sedia.. kita org just letak camera2 lomo utk display.. sebarang pertanyaan ttg lomo kami sudi berkongsi..




our group : Analog Garage... baax jd model bj hehe..


persembahan tak lama lagi nak bermula2.. diaorg tgh rehearsal


 tak ramai yg datang.. sbb masing2 bz dgn keja.. lagipun hari ahad.. kalau hari sabtu senang suma boleh dtg..


 baax, minie, chu majorflava (blogger) , me, nazzie, shichi (blogger) n dino.. kesian salam tak masok skali bergamba sbb dia yang amik gamba ni hee.. 





salah satu antara persembahan pada mlm tersebut. 


*** saya letak 3 video yang saya rakam masa tu.. sekadar bermain.. first video pendek jer.. sbb nak testing jer.. then 2nd video pjg ckit.. hehe.. sory yang 2nd video tu ckp srwk.. lagipun sy tak ckp byk, kwn sy nazzie jer.. dia pandai.. saya malu ckit bahhaha.. abaikan suara sy yang kasar.. hehe

video dua2 ni xda edit.. xda masa nak edit macam 1st vlog dgn 2nd vlog dulu.. so sy tak letak video ni sbg V-log.. video ni hanya suka2.. xda motif.. abaikan gigi saya yang serabut.. ekkeke..


1st video - 34 saat




2nd video 5minit 36 saat.... simple jer.. ckp pasal event ni diadakan sekali setiap bulan, xnak tgk abis pun xper.. just utk geng2 tgk jer.. hehe.. xda motif... just suka2..





oke bye selamat malam..





22 comments:

Rann said...

setiap minggu ke-3 every month .. OK set! hihik~

tak pernah bpeluang nk p ..-.-

Alieza Dayasari said...

PENDEK KATA... awk mmg lawa..
hehehe
actually, nak puji juga.. tempat tu menarik... bestnyer..
tahun depan lah ke sarawak.
tahun ni ke tawau n k.kinabalu..
hihokk

wan niahix said...

1st of all...
kck header...

2nd...
gmba ktk kh rah header ya? gorgeous... hehe... pujian ikhlas...

3rd..
mok lomo sigek... hehe... xda lah... main2 jak...

"keep smiling"
^_^

aidajusoh said...

hye...lame x singgah blog ni..he2...anyway,nmpk mcm best je aktiviti korg :)

Nur68 said...

As'salam Eva

Saw you meli kuih di sukma pagi tadik..ada nok kereta kelisa parking betul2 dpn stall ya..kereta kamek lah ya...P)..nak negur tp sik tertegur indah ...P)...

have a nice day to you...

namasayatihah said...

owhh...cm best..rindu nk jln dkt area situ..rindu mee kolok...huhu!!

nak cuti2!!!

AmirFX said...

Hai..!! Kmk James Bond.. Boleh panggil kmk Bond jak.. haha..

asha said...

yah, ktk tauk sik.usu kmk ada polah prsembahan kt sia yang gambar no 12 ya.cidak da juak polah ri ya masa kmk sanding.hehe

My Life's Journey said...

kacak juak kamera lomo oooo .. cute da juak ..berapa ndak harga nya yunk ?

Riena Haiqal said...

comelnya.. suka tengok suka tengok... :)

Ika Abdullah said...

va, ktk pake owning ka (skati mek mesen jak ngeja :p) before psg slendang?

CikNana said...

best best best..he

~Sweet Honesty~ said...

ee nape tak buat sabtu ke ahad ke..bole jmpa eva n the geng..(^_^)

[sutera kasih] said...

rajinnya ktk and the geng ooooo..mun berkesempatan maok juak nangga2 booth ktk org ya :)

elyna mirsada said...

bez je nmpk,leh tgk persembahn pelbagai etnik kn..

happy eim said...

wah, meriah ja tengok..^^

c'axoera ヅ said...

lomo app tahu lah tapi lomo camera tak tahu hehehe

Wawa Tasliman said...

nice blog.. :)

ciksengeh :D said...

seronoknye nampakkk :D

ciksengeh :D said...

seronoknye nampakkk :D

aReLaN said...

aktif betul geng2 lomobooth ni.huhu

Zie Madini said...

Happening jak upa lomobooth tok di ramey leh tak org yg suprb supporting

psstt..mek luput ati tetak diat muka abg mek Minie ya k spec. kurengggg lalu jak keensemannya..hehehe. kdk nerdy pun hado :P

thats y mek x mok k spec w/pun mek pun rabun juak actually :D