Monday, April 16, 2012

Shichi Si Budak Kecik



lama sungguh tak lepak dgn shichi si budak kecik ni , beza 4 tahun jer.. tp mcm sebaya haha.. beberapa hari yg lalu bbm terasa sunyi .. jarang nak pegang bb dah skrg ni..  sbb slalunya asyik bbm dgn shichi jer .. tp skrg buat masa ni masing2 bz..  alkisahnya ptg tadi tba2 rasa nak bbm dgn shichi.. rindu.. lama xjumpa xborak2.. baru nak bbm dia tanya khabar, shichi yang mula2 dulu bbm.. dia ajak minta teman pegi makan sushi king.. happy giler dia ajak kuar.. heeeee


then cepat2 bersiap... nak pegi awal sbb senang nak balik awal.. yelah esok nak keja... huzey pun minta pesan belikan NE-RU solution utk contact lens dia.. sampai rumah nak amik shichi, dia tuka plan.. pegi makan kat MCD sbb kan skrg ni ada set meal murah dr pukol 6 sampai 9 malam.. kalo tak silap sy lah kan.. then dia nak makan mcflurry horlick crunch.. tapi sampai disana, frust!! mcflurry horlick sudah habis.. xpa.. janji makan sama..




shichi - bukan nama sebenar.. haha tu nama jepon dia.. geng lain panggil nama ct, sy sorang jer panggill nama shichi.. nama ct tu byk sangat org pakai..






scene : jom bergamba (gamba dibawah)
bila saya tekan snap, tba2 bunyi snap tu bisin sgt.. malu org tgk!! ingatkan dah letak silent mode.








bila hantar dia pulang, sampai rumah, sblm kluar dr kreta, last dia cakap " eyh penat aku dah bercakap" ahhaha tergelak sy dgr.. sbb dr saya amik dia kat rumah dia tak berhenti ckp.. itulah kesan dia lama tak berjumpa haha.. sy mmg rindu nak dgr dia bercrita.. sy lebih suka mendgr org bercrita.. 

geram betul shichi ni tak update2 lagi blog dia.. sbb tu dia tak berhenti ckp tadi kot.. haha.. shichi.. guro jak chi.. rindu nak berguro ngn ktk.. haha




20 comments:

Rann said...

so suwittt aee .. hehek~

Pykaa Pdott said...

sweet kan . bak skit mcd tuh . hehe :p

aReLaN said...

shichi = tujuh.kenapa panggil tujuh kat shichi???hmmmm

Yumida said...

kenak shichi x make-up kim kardashian gik..ske mek tangga..

NABIL said...

kak eva.... dulu kawan kak eva ni chubby kann ? so jelly when I saw her was cute miut kurus lagi comel.... >,<

Kathy Tuah said...

mun lamak x bertemu dgn kawan nang kedak ya owh..rasa x sabar nak jmpa..pasya bila dah berkelaka, nang rasa kamboh jak..tapi tetap best ^^

CHU MAJORFLAVA said...

haha..lucu da jak komen arelan..adeh..kdk kamek chu..babi..gney ya..tapi bahasa cina.walhal chu stands for lucu

Riena Haiqal said...

hahahahahaha.. lucula gaya korang berdua... best gak ada kawan yang gemar bercakap.. jadi kita tukang dengar ni best jer dengar kan... :)

L@dyKichiMachiko said...

bestnya dpt lepak2..kmk pun mok join lepak bleh? Hehe...

AmirFX said...

Owhhh.. Kuar ngn sichi duhal.. Kin chubby mukanya.. haha..

Stilla Royazrie said...

22 cute...suka ngr gbr ktk 2 ya...:)

ciksengeh :D said...

due2 cantik :)

[sutera kasih] said...

nmpk sebaya? konfius kmk..sama ada nya nampak muda or tua atau ktk nmpk muda or tua? hehe :P

My Life's Journey said...

Sweetnya tangga ktkduak tau ..kitak nang best yunk .. bait gan kawan2 .. umahhhhhhhhhhhhhhhhhh

Nanan said...

kmk pun tringin nak rasa horlick crunch ya kak eva. mcm nyaman oh? :)

HeNRieTTa JoSe said...

Teringin juga nak mam horlick md flurry tu...tapi xsempat nak pergi...huhuhu...

mmg dah habis ke, habis utk hr tu sj?

hani apandi said...

22 cute! tapi mcd sedap gik! apa kaitan? hehe

EyqaLuvender said...

nmpk sebaya sbb sis eva nmpk muda..kan3???
anyhow,both of u r so cute...hihihi

namasayatihah said...

hurmm..tgk pic...teringat masa kita sibuk camwhore with ipad...hee~

p/s: tudung awk dlm perjalan ke kuching syg!!!

Hanie Dew said...

ye la shinchi ada irasa siti. hahahhaha..

lama dah takmakan mcd. tp tak teringin pun.

best kan kalau jumpa bff rasa byk bende nak cakap sampai macam tak cukup masa.