Saturday, May 12, 2012

Bella



hari ini hari ke 7 bella tak balik balik lagi.. hmm.. lama dah nak post entri ni tp keberatan sangat2 sebab terlalu sedih.. sbb tu sunyi dr update..  tgk gamba jer asyik2 menangis.. terasa sgt bila bella xda.. yelah hari2 dgn dia... setiap kali nak pulang dr keja hati xsbr nak balik manja dgn bella, bukak jer pintu masok rumah " askum sayang bella?? hmmm skrg dah xda.. bila kawan2 tanya bella dah balik? mulalah nak menangis.. xsedia nak jawab..  sampailah hari ini.. sbb masih tak percaya yang dia betul2 hilang.. ;'(


macam mana bella boleh hilang?malam sebelum dia hilang, pukol 12 tgh malam dia tido kejap dgn sy then mcm biasa dia kluar dr tingkap bilik sy nak rilek kat luar atas bumbong.. sbb rumah bertingkat kan.. klik sini ---> tempat bella slalu lepak so dh biasa mmg tempat dia... then esok pagi suboh dia xda.. biasanya bla sy bangun dia mesti masok balik tp xder.. lama saya fikir mcm mana boleh bella terjun dr tingkat atas.. sbb tinggi sangat. atau kene culik manusia awal2 pagi.. hmmm..
malas lah nak fikir byk.. semggu2 dah cari satu area siap buat poster.. skrg hanya mampu menunggu dia balik..






sebelum ada bella.. 4 taun yang lps.. saya pernah kehilangan seekor kucing.. yang ni pun kes sama jugak.. hilang.. sampai sekarang rindu dia.. nama dia Oreo.. ni last sy tangkap gamba dia... 







hmm xnak sayang lebih lagi.. inilah akibat terlalu sayang bila kehilangan yang disayangi..



37 comments:

KiKiHanakO said...

olatedahnya.... seminggu da mnghilangg ooo

taliaaaaaaa said...

Bella, please come back home...

~Sweet Honesty~ said...

laaa..sian ktk ya..sedih kmk baca.. mudahan bella dijumpai..'(

Riena Haiqal said...

sedihnya.. bella hilang ker? sayang sangat2 dah la comel dan manja sangat.. suka tengok bella.. semoga bella cepat2 balik. :)

Abg Stalker said...

sabar k eva..dia ikut jantan kot.hrp2 la..klu ikut org lg ssh.

elyna mirsada said...

sbr ek eva..ely fhm bl kehlangan..(n_n)mga bella cpt blk

ef.ae said...

i know how it feels like. I lost my dog for about 7 days too! so much joy when I finally find her ^^ and now that she has passed away, i miss her more...

iyka zulaika said...

alaa. sedihnyaa... comel lak tu kucing tu. org amek kot. :(

Uchi kay-f @hmad said...

hrp2 bella akan pulang, jgn sedih2 iye eva.....

Uchi kay-f @hmad said...

saperlah yg bawa bella pergi ni..hurmm.....

ciksengeh :D said...

sedihnye .. moga bella balik rumah ye .. amin .

Cik Bella said...

her name bella ? just like me :DD
harap bella balik lahh ye ASAP ..

Alieza Dayasari said...

lah hilang kucing ker awak...
huuuuuuu

Masz Sidek said...

sayang ehh... huhuhu... seminggu dah ilang...

O CIKTEDDY said...

hurm sedih..:( moga bella cepat diketemu!

namasayatihah said...

kuat k my dear...tkpe..bia syg lebih jgn kurang syg...hugggsss~

Blog Panjang said...

persian cat kot tu.. tak menangis ke ? mahal kot.

Cik Wani said...

sy doakan moga Bella datang balik..be strong dear!

aReLaN said...

sabar ye eva.moga diketemukan kembali ngan bella.hmmmm

Herma Julianny said...

Hmmmm.... Saya pernah mengalami perkara yg sama... Kucing yang amat disayangi hilang tanpa kesan... Masa tu memang rasa nak gila je.. Awal2 pagi saya bangun mencarinya, bunyinya mengiau terngiang-ngiang di telinga... Akhirnya saya menangis duduk di tangga kerana penungguan tak berakhir,... Dia tak kembali sehingga kini... Sejak tu saya nekad takkan 'serahkan separuh jiwa' pd kucing lagi... Tapi hingga kini saya masih sayang sangat pada kucing. Kalau diingat kembali pada kucing yang ilang tu, memang sebak rasa hati.... Sabar ya...

asha said...

sabar eva
mudahan ktk jumpa juak dgn pusak ktk o.amin

RaMa-RaMa Fareeza said...

kesian..seyes mcm rupa pusak kmk

muna munie said...

anak kucing sy pun ilang gak! sabar ye kak eva?

Kathy Tuah said...

sabar k, doa2 jak nya balit.. mun x pun orang nemu pasya anta dgn ktk kah..

FEDO said...

Dia jumpa kekasihnya kot..Tunggu la kepulangannya.

kaizen said...

emm kucing kalo dah lame sgt hlg tu redha je laa...

*kucing sy plg lame hlg pon 2 mggu kalo lebih tu pham2 je laa

HeNRieTTa JoSe said...

She is so cute...harap harap bela cepat ditemui...

Hanie Dew said...

aku paham rasa kehilangan kucing sbb aku pernah rasa. semoga bella dpt jumpa balik.

tp susah utk tak sayang lebih kat kucing ni sbb diorang ni kadang faham pe kita ckp dan rasa.

syafiqakarim said...

mohon bella cepat kembali.

My Life's Journey said...

uuuuu sedih kmk baca entri tok ... sedih kmk ..kmk doakan agar bella cepat pulang a ..c sanggup kmk tangga ktk sedih ..kmk harap bella bait2 ajak .. dan cepat dapat jalan pulang ..amin40 ..

ya allah .. pulanglah bella ke pangkuan tuannya ..amn40x

My Life's Journey said...

uuuu amin240x ..moga bella cepat pulang ..

Uchi kay-f @hmad said...

S
E
L
A
M
A
T

H
A
R
I

G
U
R
U

E
V
A

R
O
M
I
N
A

~CERIA LAH IYA~

~Sweet Honesty~ said...

selamat hari guru eva.. sama-samala ktkorg jdi guru yg berjaya.. aminn..(^_^)

[sutera kasih] said...

aiii, nya belom jmpa gik ka? tedahh ehh..ney tuju bella ya huhu

bena kata ktk ya..mun syg sesuatu or seseorg, sik bole lebih2..kelak merana

Jue said...

o tedah..nek tok dah jumpa lom dear?
ku phm pa rs aie..nang ssh mok trima hakikat..hrpnya balit kelak huhu

Elih Japahar said...

Macam kucing yg selalu dtg rumah sy jak ni..haha ^_^ betul2 serupa..time dia lapar je dtg rumah, pas makan je larik entah ke mana...

e F a said...

tedah lok, cney ndak tuju pusak ktk ya ka. kali ada org curi nak? ada kawan kmk madah, ada org curi pusak bah. pkei sidak jual... jaga mena2 pusak ktk, mun boleh malam ya kandang kan.