Sunday, May 27, 2012

Masai



*entri yang simple dan pendek sbb nak tido lps ni.. keletihan berjalan sana sini dan mengantok ;D



sapa2 tahu tak apa maksud Masai? saya pun tak tau jugak.. sy jumpa word tu dr satu tempat sy dgn kiki hanako pergi ptg tadi... petang2 tiba2 rasa lapar, ajak kiki hanako pegi makan laksa.. fuhh.. asyik makan laksa srwk jer.. 







semasa jalan2 pusing dlm spring mall terjumpa sesuatu yang menarik .. siap lagi ada props!! dr situ tgk satu perkataan ~~~~~ Masai!! apa tue?errr tp sronok bgamba.. nak cari apa motif buat semua ni kan.. mungkin nak memperkenalkan budaya hidup Africa kot.. interesting!!




serius saya cakap, gamba laki tu nampak hidup giler.. menakutkannn


mmg tinggi mcm ni ker org org africa ni??


haaaa!! Masai! apa maksud dia... apa lagi sana ckp " Try Me" buatlah aksi2 yang sesuai kat situ.. SESUAI tak? hahahahaha...



Last snap! kebetulan ada org lalu sana, minta amik gamba skali bertiga.. bertiga? hahaha 





* asyik kluar jer,, yelah sebab dah nak cuti balik miri hari rabu ni, kwn2 dah janji nak kluar sama sblm balik nanti.. 





27 comments:

ciksengeh :D said...

menakutkan gamba org2 tuh ..

Yumida said...

spring cne? kuching ka?
x byr ka ambik gamba sia?? cam bez jak...

elyna mirsada said...

ish puak dr ne 2 eva..so unik..hehe

HeNRieTTa JoSe said...

mcm org btl kan....rietta xtaw maksud masai...klu nama tmpat, xsilap kat jhor ada nama masai...klu kt cni, org kata org yng xterurus tu kusut masai...hehehe....

Suka dress eva....sgt chantek....cam tuan diye...

♛ Dea Arematt ♛ said...

lmk dh xbjln d spring..;p

AmirFX said...

Puak Masai ya Moi... Boleh google pasal sidaknya... Nway, ktk dah tengok lom cita Johny Depp ya?

Nurrul said...

OOUUH , MASAI tuh cuba.. hehe.. ingatkan akak Eva gi Masai , Johor.. huhu

*hehe , best lah dpt tahu sedkit sebnyak pasal org nie.. *

Riena Haiqal said...

eh menyeramkan la orang2 africa tu.. seram jer muka mereka2..takut ar..

namasayatihah said...

ERR...like the above said, masai is nama tmpt in Johor bahru..hee~

xtahu plk ade puak nama masai yer..hee~

comel jer dua2..berani btl die posing...sy if rmi2 bole..sorg2..umm..mmg x..hee~

nurfazilah wahed said...

hihihi..btul la apa yg kmk tga ptg marek...mek nga ktk n kak kiki...hihihi..mok tego,tpi tkut ktk xknal..mun ktk msih ingat,kmk yg layap nga ktk 2 bgmbar..k bju n tudung biru dngan sorang pompan k suar pendek n sorang laki gemok..hihi...

Blog Panjang said...

haha comel je gambar2 ni.

My Life's Journey said...

wahhhhh kacak kitak yunk ..suka2 ..baru jak kmkduak adam cita pasal kitak tek ..nya muji kitak mcm heliza ehhh!!! time nikah kmk ..kawan2 kmk pun madah kitak kacak mcm heliza!! i like(^_^)

best nya tangga ktk n kakak kiki ya happy :)

[sutera kasih] said...

puak masai la eva hehe

cute kali jak ktk ngn kiki hehe

~Sweet Honesty~ said...

weyh..kmk pn ada bergamba d sia..hahahah..tpi malu sehhh.. ramai gilak org lalu lintas.. hihihi

Cik Yatt said...

gambar ke..ingatkan btul2 tdi..hhuhuh

CikNana said...

eva...sangat cantik le baju..:)

KiKiHanakO said...

saya suka buat kawan saya happy !! kelak kita melancong ke lain tempat gik k.. hahahaha :)))

Nur68 said...

yah, kamek balit miri juak this Wednesday...hope to bump into you one of these days....

happy holidays Eva...

ASaDa RyutaRo said...

ngutik!!! camney benda camya boleh ada tgh2 spring bah?? mesti sidak ya bangun mun dah tengah malam macam dalam movie night in the museum ya..

Abg Stalker said...

gambar no 5 dr bwh tu awk tgh bt apa?hahah..tangan ntah kt mana la tu. :p

My Life's Journey said...

Mat pagi dear ..chak! jln2 tgok gambar lagi hihi

YOUsoF said...

Ingatkan Masai Johor tadi.. hehe


Kalau tengok gambar tanpa baca serius ingat Eva ambik gambar dengan orang betul.. Real kan gambar dia?

Yang duduk tengah main² daun tu gambar ditampal atas papan atau bentuk 3d ek??

YOUsoF said...

Yup nampak sangat 'timbul'. Jelingan maut tu yang tak tahan.. heheh

Herma Julianny said...

ingatkan di muzium tek, di spring duhal..
cm best jak..=)

Zie Madini said...

hahaha...best jak tak duak bergamba di cya. mek ariya nk bergambar di cya wak. tp dillah malu indah...cehhh :D

aReLaN said...

masai tu bukan ke nama kaum ke???hmmm...

Hanie Dew said...

eva kelakar buat tangan mcmm bertapa tu hahahahhaa,