Tuesday, May 1, 2012

Selasa Hari Cuti Pekerja



assalamualaikum.. hai salam sejahtera pembaca pembaca blog.. sapa2 yang kerja hari ni mesti sronok sbb hari ni cuti utk pekerja... tak yah nak bgn awal2, tp bgn utk solat tu wajib kan.. takyah mandi awal sejok2 sampai mandi xsampai 5 minit pun, takyah nak memeningkan kepala cari bj apa nak pakai sedangkan tiap-tiap mggu bj sama jer.. takyah laundry awal pagi sblm turun kerja, takyah redah jem awal pagi dgn budak2 pintar ke sekolah.. hehe..



alhamdulillah cuti sehari pun cukuplah.. korang hari ni apa plan? ada g jalan2 ker.. kwn saya yg lain pegi zoo lah, ada yang pegi rilek with family kat resort lah.. mcm best jer.. tp saya hari ni dok rumah jer.. buat cleaning house.. baru balik dr miri so byk brg berhabuk kat rumah ni.. adek pulak masih batuk takut dtg asma.. tau jer lah kalo ada bela kucing ni, bulu-bulu  sana sini berterbangan..



tak tau nak buat entri apa hari ni, sy buat entri begamba pasal kucing saya si Bella.. tp asyik2 entri bgamba jer kan.. haha tp tu salah satu nak eskep dr nak menaip byk2.. saya mmg tak pandai nak menaip sgt sbb cara penulisan saya ni direct dr bahawa srwk hahaha. tu yang geng2 saya ya bg komen.. tp ternyata betul.. geng sy mmg gelak jer baca entri2 dlm blog ni.. hehe





hai saya bella.. mata saya mmg menakutkan mcm nak makan org. 


masa utk bermain dgn bella.. tak tau main apa benda dgn adek sy ni.. 




malam tadi, tgh adek makan tba2 tangan bella letak atas paha mcm nak minta ckit ayam penyet.. xsempat nak amik gamba masa tu..


adek tak bg, tggu abis makan baru bagi.. bella buat muka







haa bella paling suka tgk org solat, kalo masok jer bilik solat kene tutup pintu cepat2 sblm dia masok, nanti dia bising2 dalam bilik.. tp kdg2 dia tak kacau, bg jer dia masok kalau tak nanti dia buat bisin ketok pintu ( cakar pintu )jadi dia pun dudok tepi dulu sampai habis kita solat baru dia dtg kacau. contoh adek sy dah habis solat then adek sy buat2 mcm masih solat tak bergerak, mula lah bella minta manja.. dia tau adek sy dh habis solat.. tgk gelagat si bella ..





 kerana tak tahan tgk gelagat manja si bella, kesian pulak tgk bella dr tadi minta manja.. ololo manja..




paling suka tgk bella masa dia tgh tidur.. sejok mata turun ke hati tgk bella.. ;) xtau brapa byk gamba bellla sy amik dr gamba sendiri haha.. gamba sendiri muak nak tgk, baik gamba kucing hehe..





selamat bercuti semua ;)





34 comments:

cik chinta said...

cumel.ni parsi? bli mn?

Am said...

cute alu eh Bella.. paling best time nanga org sembahyang ya.. hihi~

Isyatilla Idris said...

hehe. comel je bella ni. prngai dia sama mcm kucing sy. hehe. :)

AmirFX said...

Mun Bella tinggal kat rumah kmk sik lamaknya bunting.. Pusak laki nang ngarei jak belakang umah kmk tok... haha...

~Sweet Honesty~ said...

smt ari pekeja..cuti na ari tok? men2 sma bella jak naa..

syafiqakarim said...

comel !
tp saya takot kucing :(

Nanan said...

adorable bella :)

Rann said...

Kak eva, cumil !!! hekhekhek~ ^___^


alohhlohhloh .. bella tomeyy2 . :)

Uchi kay-f @hmad said...

slmt bercuti eva romina..


bella manjanye ...emm 6-*

semoge sihat sejahtera jugak utk eva..
terima kasih singgah blog uchi..
daa..senyum byk..

Anonymous said...

ney Ivy ktk?mala jak Bella..berat sebelah tuan nya tok...hihi..:p

eVa said...

Anonymous : hahaha sabar lok.. Mun kmk berat sblh x kmk jaga juak cdak len.. Kmk xshow xbermakna kmk abai cdak

Anonymous said...

heheh..aok..kmk nggu pic anak nya sebenanya..nang d intey..hahaha

eVa said...

Anonymous : hahaha terkejut ktk klak ngga cdak nya sehat gilak2.. Sabar aa hehe

ciksengeh :D said...

comelnyeee :D geram jer tengokkk .

elyna mirsada said...

cmel je ur cat,mmg nmpk mnja :)

Alieza Dayasari said...

kucing sgt cute... hehehe

xila riston said...

comel dowhhh nak culik!!

Elih Japahar said...

Comel mcm tuan dia hahaha ^_^ selamat bcuti jugak..

*baru balik dr Ranchan mandi jap sana..:)

Riena Haiqal said...

Comelnya Bella... Rasa nak gigit gigit lepas tu cubit cubit lepastu peluk Dia.... Comel...
Selamat bercuti..:)

CHU MAJORFLAVA said...

kacak dewi lam ya...aie....nang bella pusak kiut..boleh mek curinya=p

namasayatihah said...

alooo...geram tgk bella...muah2 to BELLA!!

akuamir said...

atoto comelnyeee,,,, siap cium tuh !!!! :)

akuamir said...

dah komen kan?

aReLaN said...

alahai...manjanya bella.hehehe..selamat hari pekerja juga eva

CikNana said...

eva..comel juak tu kucing ktk..kmk org sabah bah.hahha..x tahu sangat cakap swk.hehe

[sutera kasih] said...

cute bella yaaa..comel2 hehe

kelak kmk mok pgg bella la :P

Zie Madini said...

hehehehe...ngegeh si bella ya. geram mek diat nya. nang manjak lah pusak tok

YOUsoF said...

Bella comel! Adorable sungguh!

Pun sama, suka tengok kucing tidur, selesa, nyenyak habis kan..

Hanie Dew said...

bella comel giler. tgk gelagat dia buat aku rasa nak bela kucing, hari tu tgk kat pet shop RM 2 k lebih.. oh pengsan. hahahha..

Akin Amar said...

comelnya bella!!!! mcm tuannya...wee~^^

Nurrul said...

Comelnya kucing parsi nie... manjaa sangat..

*Nak boleh ? hihi

Herma Julianny said...

Comel sangat!>_<!!!

Miss uCu said...

comel nya dia....

Pinkbubblegumprincess said...

comelnya Bella..kiuttt ada jak