Wednesday, June 6, 2012

Cuti dgn TV



Assalamualaikum.. Hai semua...


sepanjang cuti ni sy banyak menghabiskan masa d rumah dengan menonton tv.. hehe.. nanti balik kuching xsempat dan xda masa nak tgk tv.. ada tgk pun tp tak habis.. sadissssss


baru2 ni ada dua crita sy suka tgk.. mesti korang pernah tgk crita ni.. cuma sy lambat ckit nak update pasal crita melayu.. sbb sy lebih kepada crita korea, dgn crita mat saleh.. ngehehehe.. oke first movie sy tgk ... 


AKU TAK BODOH





Serius kelakar.. kebanyakkan scene2 dlm crita ni kita pernah mengalami dan kta boleh nampak benda2 ni berlaku sekarang.. gelak, sedih semua ada dalam crita ni.. adek laki ngn mak sy pun tgk.. sesuai utk satu family.. kalau satu family tgk, konfom ada yang terasa.. muahaha.. yang blogger pun trasa jugak sbb ada jugak pasal blogging dlm crita tu.. sentap mak aii.. hahaha..



crita ni lebih mengutamakan tentang keluarga, kasih syg dan sahabat.. masalah mak dan ayah xtau nak handle anak diaorg yg bermasalah.. anak pulak ponteng skolah, bergaul dgn kumpulan gengster, anak bergaduh dgn ayah dan mcm2 lah.. serius klakar...


sy dpt tau yang AKU TAK BODOH ni dari crita I'M NOT STUPID dr spore.. tp sy xda tgk.. xperlah.. tgk Aku tak Bodoh pun dah cukup.. setiap scene ada mesej tersendiri.. tak bosan tengok.. kalau ada ulangan lagi dalam tv, nak ajak adek yg sorang lagi tgk.. sgt menghiburkan.. 5 bintang!




2.  Pokok kalau tak berbuah





haa yang ni baru pagi tadi tgk.. mengisahkan seorang datok ni datang dan tinggal kat rumah anak dia.. anak dia dah ada family, dah ada 3 cucu.. so datok ni mmg istiqamah solat berjemaah kat masjid.. masing2 pulak bz sampai lupa nak solat..

jadi bila datok ni dudok dgn diaorg, diaorg rasa mcm menyusahkan sbb nak hantar datok g masjid 5 waktu.. so dr situ crita bermula dgn pelbagai kerenah dan alasan masing2.. suami dan isteri bz dgn kerja, anak pertama asyik dgn bola sampai balik lewat tgk match kat kedai mamak, anak perempuan pulak asyik on9 chatting dan yang laki bongsu suka main X-BOX... haha.. trasa pulak.. :D tapi ending dia sedih.. bgs jugak sy tgk crita2 mcm ni.. ada jugak kesan utk diri sendiri.. hehe..



** punyalah lama nak cari apa tajuk yg sesuai utk entri ni.. : / lantak jer lah.. mmg xda idea

25 comments:

Rann said...

kmk nangga Aku Tak Bodoh nanges sampe bengkak mata T__T hahah.

psstt... idea nak try dunia blog nii pon inspirasi dari filem nii. hahah. bukak jugak rahsia >_<"

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

hehehehehe... at least terisi juga masa cuti awak...

Wanie said...

cerita 'aku tak bodoh' mmg best pun ^^ terbaik

Uchi kay-f @hmad said...

blm tgk lagi "ATB" tue..kesian TB kt kuching tue :D

Am said...

cuti duhal.. lamak alu x lepak ctok eh... crita yg first ya nang best... sebab kdak everyday life mpun crita... =p

ahmad endo said...

kesian ngan jalil hamid last2 ya ow....dekat suro gik ya...diat daknya makan ubi rebus + sambal ya rasa mauk juak gi restoren ya eh...hahaha

NABIL said...

yesss! movie 'Aku Tak Bodoh' tu harusss lahhh best! ada aeril zafril kottt! HAHAHA

AmirFX said...

Kmk alu sik nangga tibi minggu tok tek Moi.. Mok tgk wayang jak kelak la.. hihi..

Blog Panjang said...

patut le cuti.. sakan semacam je nampak.. haha

*rainbow mouth tu mcm crave for something..

Riena Haiqal said...

AKu tak bodoh tu dah tengok dah.. memang best cerita tu..
tapi paling saya suka Pokok kalau tak berbuah.. sedih cerita dia...dah banyak kali tengok tapi memang still menyedihkan..

namasayatihah said...

nice..rjn awk...hehe!! sy mmg jrg tgk citer melayu unless if sy lpk wif nenek n my mum..normally akan tgk sports, history channel n movie channel ja....sbb...remote dipegang oleh my daddy cool...hee~

tp....skrg sy suka tgk slot samarinda citer Ameera sbb syamsul yusuf encem sgt....lol~

Anonymous said...

huhu..cuti tok kmk bz dgn 'journey2 kuching'.. blom pnah gk ngga cita tk.ada tv d umah pun mcm xda tv jak mala brebut chanel dgn hsemate.

wan niahix said...

cita nk first ya jk penah ngga... nk second ya x tauk... ^^,

Bobo said...

cite aku tak bodoh tu best! kelakar part bapak die belikan beg sekolah tu hahaha

Bui Junaidi said...

MAOK KMK CARIK DISK AKU TAK BODOH YA KELAK...

HeNRieTTa JoSe said...

aku x bodoh tu mmg terkesan juga lew ngan rietta....hehehe....tapi yang pokok tidak berbuah tuh....blom tgk lagik....

aReLaN said...

dua2 citer pon tak tengok lagi.hmmmm

ciksengeh :D said...

kedua-due cite tuh tak tengok lagik . uhuk :(

ciksengeh :D said...

kedua-due cite tuh tak tengok lagik . uhuk :(

Yousof said...

Kalau tak silap TV Singapore ada siar Aku Tak Bodoh.. Sempat layan iklan dia je, terlupa nak nonton masa siaran.. ;D


Minat dengan Jalil Hamid dari zaman lagu 'Ayam' top dulu.. hehe

Yousof said...

Tajuk tu boleh tahan comel dan sesuai la.. hehe

Hanie Dew said...

ahahha..aku tak pernah tgk movie aku tak bodoh tu..kita sama more to k-drama and english drama series >>vampire diaries *woohhooo.. va ko try tgk citer ni plak since Vampire Diaries Season 3 dah hbs, The Secret Circle.best gak..

movie kedua ko tgk tu aku pernah nonton..

O CIKTEDDY said...

aku tak bodoh besh!

kak eva,rindunya kak ^^

Nurrul said...

cerita aku tak bodoh dihayati memang buat Nurrul nangis.. >_<

MawardiYunus said...

citer aku x bodoh tu mmg best