Monday, June 4, 2012

Makan-makan n Movie




tak lama lagi cuti nak habis, mggu ni mggu last.. hari khamis nanti balik ke kuch.. skrg masih kat miri.. 2 hari lepas akhirnya dpt kluar dgn seorg kwn lama, kwn skolah, kawan jiran, kwn sama2 membesar sampailah sy pindah ke kuch.. walaupun jauh jarak kami, but still dekat di hati.. chewah.. she's my close close close friend.. her name is Dyomera.... 



setiap kali kluar ayat pertama " how's ur life??" then crita A-Z.. lps tu crita balik kenangan2 lama.. crita balik pernah bgaduh dulu2 hehehe.. 2 hari berturut2 kluar dgn dyom sementara dyom maseh cuti kerja.. so kluarlah sepuas2nya... 



first dyom ajak pegi urut kaki.. katanya penat sangat.. tukang urut sana semuanya dr china..sy pun join urut skali.. sbb lama dah tak pegi urut manjakan diri.. tempat yang dyom bawa tu superb! sbb walaupun minta urut kaki jer tp dpt extra urut leher, bahu ke bdan sampai ke pinggang (kat blakang jer) sementara menunggu kaki direndam dalam air panas herba dlm 15 minit terlebih dahulu.. kemudian baru urut kaki sampai ke paha.. perghh!! sakit dan rasa geli2 tp sedapp!! 




lepas urut pegi makan.. steamboat!! boleh lah lepak sampai 2 jam, borak sampai penat.. then tgk movie.. Snow White n the Huntsman.. then balik.. sbb mengantok sgt... kemudian keesokkan hari ajak kuar lagi, sbb nak tgk Men In Black 3... seyess bestt MIB 3 tp byk yg ckp yg xbest sbb crita dah lama baru nak kluar MIB yg ke 3.. tp sy suka MIB 3 dr Snow White..




saya dan dyomera


lupa nama tempat ni.. 


siap ada tgk astro masa kene urut..


steamboat!



 

movie
Snow White n The Huntsman : Men In Black 3

rating for movie
 6/10 : 8.5/10

saya tahu byk ckp crita snow white lg best dr men in black.. sblm tgk snow white ni, sy dh tgk crita mirror- mirror so jalan crita sama jer dgn snow white.. beza snow white lebih seyes ckit, n ganas.. so snow white lagi best dr crita mirror2.. suka tgk charlize theron.. cantik sgt bila dia jadi jahat.. watak dia hidup.. itu jer buat sy tertarik tgk crita snow white..  haha..

men in black pulak sy letak high rate sbb jalan crita dia buat sy fokus dr first sampai habis.. mmg agak lama jugak tggu MIB 3 ni baru muncul.. tp sy puas hati tgk MIB 3 hehe..

lain org, lain taste, lain expectation.. hehe.. 



*** arghh benci tulis pjg2,  tak pandai nak pendekkan crita.. nampak sgt BM sy terok... kbye! :D



21 comments:

Wanie said...

wahhh^^ best nya kena urut , sure rasa fresh je lps tu, dok mkn steamboat lagi, btw, snow white nie mmg mcm x best sngt, heroin die pun xlawa sngt, hahaha, xdelah, suka lagi kartun, hehehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

bila eva ckp best, means kena tgk gak la..huhu :P

Aqilah Ali said...

hai eva *lambai tangan .

nak pergi tengok jugaklahh xD

ahmad endo said...

Kmk lebih tertarik ngan steamboat ya..haha..pic no 2 last ya nang style!!

ahmad endo said...

Kmk lebih tertarik ngan steamboat ya..haha..pic no 2 last ya nang style!!

aidajusoh said...

nampak berselera je mkn steamboat tu :)

CikNana said...

eva comel..best ktk ah jalan2 sama kwn tu..selamat bejalan2 sementara masi cuti lagi..:)

Blog Panjang said...

uuu, scary betul tempat urut tu.

elyna mirsada said...

wow..bez jln2 kn =0)

~Sweet Honesty~ said...

waaa..cuti mok abis dh ka?? sik terasa lajuuu jak masa bejalan tek..huhuhu

Riena Haiqal said...

eh.. comelnya korang.. eva cantik la awk pakai maxi dress tu... :) terserlah kejelitaan.. hhiihihi
belum berkesempatan nak tengok snow white ... tapi MIB memang best.. sangat2 suka cerita dia..

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye jumpa kawan lamer....rietta blom tgk lagik semua movie tu...xde masa....huhuhu....sedey....

Yumida said...

kacak tmpt ya eva..bez juak ktk org smbil di urut smbil nangga tv...brapa byr sia?

Nurrul said...

bestnya ! jumpa kawan2.. dah lama cuti sekolah niee.. rindu pulakk kawan..

Yousof said...

Cuti lama dalam keadaan sihat memang terbaik! Syukur.. ;)

Dapat lepak², urut², nonton wayang dengan kawan rapatt, memang seronoklah>

Akak pun cakap mirror² tidak syiok..
Dan Usop belum tengok lagi ketiga-tiga cerita yang Eva sebut tu.. heheh


* Oh yg dalam gambar haritu adik Eva ke hehe ok adik dengan akak sama² manis.. ;D

Zie Madini said...

best li jak agenda tak org ya koh. mek lamak li jak x diat wyg. dgn perut dah kin memboyot kdk tok, laki mek x soh mek kuar gilak. dok umah jak katanya..uwaaa! hehe

ciksengeh :D said...

due-due crite pun kita belum tengok lagi ..

Hanie Dew said...

best nye habiskan cuti dgn bff..
dua dua movie tu aku suke. nak tgk sekali lagi dua dua pon bole.hihihi..
aku minat kriten stewart.. cute,innocent,strong. chewahh...

Uchi kay-f @hmad said...

cuti mo abis iya..xper nnti nk raye cuti lagi eva :D

ViccMalarn said...

Lamak d miri sekali duak jak pnh tgga movie. Adoi.. Nang truk mek.

hani apandi said...

kak eva, kacak lah dress2 yang ktk pake..kmk layap nanga dress2 ktk.ktk salu beli kat sine dress2 ya? hehehe