Saturday, July 14, 2012

Jue & Hanie Part II

sambungan dari entri lepas Jue n Hanie part 1, dpt lihat dr vlog jue n hanie mmg peramah n sempoi kan..  so nak crita sikit kesah pertama kali jumpa dgn jue n hanie..hehe 


klik sana------> Jue & Hanie's Blog



of coz mmg excited sebelum fly to KL.. xsbr nak jumpa tp bila dah sampai kl tiba2 nervous pulak haha. sbb sy bukan jenis yang akan memulakan perbualan dulu.. sesetgh org trus jadi peramah kan.. tp sy akan 'baca' dulu gerak geri baru sy masok line diaorg hehe..

then hari sabtu, jue msg ckp jumpa kat midvalley.. dia akan bawa sy pegi ke lrt dan kat sana bertemu dgn hanie. sbb pagi tu hanie keja..  plan sama2 nak pegi ice skating... thx jue n hanie sbb nak jugak diaorg g ice skating.. hehe

first time jumpa jue, sejujurnya -----> cantekkk orgnyaaaa.. bahasa percakapannya lembut... soft spoken! haa baru betul..  berbanding dgn sy mmg jenis kasar hahaha.. sbb jue ada crita balik kat sy, dulu bila dia kol sy, dgr sora mcm lelaki, dia cek balik kat screen hp betul tak dia kol sy.. mmg sy yangg jwb haha malunyaaaa 

sayang skali gamba jue tak byk.. sbb dia asyik tangkap gamba kitaorg dgn slr dia.. masa tu sy masih lagi malu2 dan segan.. hehe.. tp sy cuba utk kurangkan, snap first pic letak kat twitter.. SNAPP!!







haa masa ni tggu hanie dtg kat lrt.. jue mmg borak jer.. sy maseh sepatah2.. sbb seyes sy masih neves dan tak percaya yg sy bjumpa dgn jue... hehe so bila neves sy byk diam.. tp cuba utk borak2 dgn jue.. jue buat rilek jer so perasaan neves makin berkurangan hehe.

bila hanie dah sampai...... alahai comel nyer dia.. betul kata jue, hanie ni manja2 orgnya hahaha.. suara dia halus.. dan asyik senyum jer.. mcm anak org korea bertudung hehe.. yg hairan nyer.. bila jumpa diaorg ni langsung xda mcm kekok tau.. trus jer borak2 then truskan perjalanan ke sunway pyramid sambil amik gamba apa semua dan amik video.. 


masa naik bas rapid KL sy tertido pulak, tak sangka diaorg amik gamba then uplot kat twitter hahaha!! hanie mmg cepat nak update.. 




sampai sunway kita org agak kehausan sbb jauh jugak perjalanan.. diaorg bawa g starbuck nak minum kopi .. tau jer hanie n jue mmg gilakan kopi.. tp jue baru tau yang sy xminum kopi.. jue mcm gelabah ckit haha.. sbb susah nak crk tempat.. mungkin ada tempat lain cuma letih sgt nak jalan lagi.. sy xkesah sbb slalu kalau pegi starbuck sy order vanila jer..




agak lama jugak kita org lepak sini .. sambil tu bukak crita hebat2 ngehehhehe. mmg sronok..  tangkap gamba harus!hehe lps tu baru main ice skating.. jue n hanie mmg takut sgt nak main.. sbenarnya sy pun takut gak sbb tak pernah main pun.. tp diaorg main skejap jer lps tu xnak main.. sory jue n hanie sbb korang byr utk main tp sekejap jer main.. rasa serba salah pulak..  huhu xbest main sorang2.. nasib baik tak jatuh.. hampir2 jer.. heheheh.. lain kali nak main lagi.. :D






bila saya nampak hanie n jue ni, nampak betul keserasian even perwatakkan diaorg jauh berbeza.. sbb diaorg ada crita mcm mana diaorg boleh jadi BFF apa semua.. sy kagum bila dgr crita dia berdua.. suka tgk persahabatan jue n hanie.. no wonder blog hanie dan jue lain dr yg lain.. entri post berlainan oleh jue n hanie tp bila bergambung jadi MANTAP!! blog berkualiti.. sy suka!

tak sangka pertama kali jumpa mcm dah kenal lama.. seyes!! enjoy gila hari tu.. sampai ke malam baru balik. sepatut last plan nak g koke.. tp mlm tu mahal sgt.. kalau ramai2 lagi berbaloi.. terharu sgt diaorg hantar sampai sy selamat pulang kat kl sentral..






last pic.. otw nak balik ke KL sentral.. kepenatan dan mengantuk.. tak puas kluar dgn jue n hanie.. terasa cepat masa berlalu walaupun dh penat masa tu hehe.. xperr tggu jue n hanie dtg sini ataupun sy fly ke sana lagi.. mau jumpa lagi dgn kamu berdua!!!!

thank you so much for everthing jue n hanie! ;) XOXO






25 comments:

khairul akmal bin azman said...

bakar line tui..

jeles gila ni..
wah2...

kalau la gua de sekali..
sempurna hidup gua


haha..

Rann said...

sooo suwiiittt ^_^

Azham Vsvc said...

Hehe....sgt gembira tgk wajah2 keseronokan anda bertiga hehehe....sempoi la diorang....abes kerja terus g skating kan? heheheeheh

Ni link masa lepak dgn Jue dan Hanie...diorang belanja makan heheheheheh
http://azhamvosovic.blogspot.com/2012/05/blogger-interview-jue-hanie.html

namasayatihah said...

bestnyaaaa...comel jer tiga2..both hanie n jue mmg spesies korea..heee~


hugssss semua~

namasayatihah said...

bestnyaaaa...comel jer tiga2..both hanie n jue mmg spesies korea..heee~


hugssss semua~

syAzAnA said...

hehe. rindu pulak dengan budak berdua tuuu. hahha.


nanti bila eva fly sini lagi, jom jumpa nak? sekali dengan jue and hanie. :)

Yui Light said...

Wooot! wooot! harap2 kita dapat jumpa next time weih! :D

Hanie Dew said...

aauwww..malu saye..hahahahaha...
eva kata aku nmpk ganas bila komen..err..tee-hee..

teringat blk masa hang out tu.rasa kejap je masa bile borak,ambik gamba,jalan2,makan,nasib xssempt karok.kalau tak...huhuhuhuhuhu..next time okeh dear eva..

AmirFX said...

Jeles eh dapat men es sketing... Men rollerblade jak ngn kmk Moi.. Kat kuching tok ada juak tempat.. :D

sYiRa LoKMaN said...

lalalala ~~ menari nari di sini yee ^_^ maap ! :P

aReLaN said...

amboi..sakan habis eva ye.lain kali ajak saya lak.hahaha..tapi pasni susah la.kang bini marah. :P

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye.....sweet jew...."hope u like it coz we cant return it back to the shop" ....

Psss....jika dh siap HDR pntai, t rietta upload....

Kathy Tuah said...

wewitttt~ kacak suma org nak di atas ya ^^

Bobo said...

mereka berdua ni mmg happening! hehe

Prettywrite said...

hi eva..
kita yang baca ni pun dok tersengih2 taw..dapat rasa the happiness..:)
hope the frenship will last forever k..

Patrick Star said...

kad HB tu smart gilak!

NahDaTuLIzaH said...

waa...bestnye..can feel how you all enjoying the moment.. :)

akuamir said...

best bestt!!

Yumida said...

beznya ktk org...sweeeeeeeeeet!
3 dara pingitan..ehehe

Blog Panjang said...

sopannye eva tido kan. haha meleleh tak?

lame tak singgah blog ni kan, maklumlah takde tenet.

Hanie Dew said...

kkekeke..rasa selamat yer..tu baru 1st time harusla kasi rasa selamat..harharharhar....eh gurau je la..ala kalau sesat tanya.tak sesat da la.teringat yg carik red box tu klakar gile.

Hanie Dew said...

kan.kalau dpt karok pastu mesti puas hati..hahahhaa...

adam mmg hensem.eh bukan..sweet..wootwoot!!!

Hanie Dew said...

eh lupa semlam Jue ada abag whip cream..hahahahaha

Zie Madini said...

hehe...happening jak upa tak org hang out ya

Yousof said...

Seronok². First time jumpa dah boleh ngam.. Tu tandanya kauorang kena jumpa lebih kerap lagi lepas ni.. ;D


Jue cakap memang lancar, no wonder lah dia buat prank call menjadi! haha

Tersenyum lebar je semua, harap² kauorang jadi makin rapat..