Tuesday, July 17, 2012

Novel Salina, A. Samad Said







Sapa pernah baca novel ni?give me 5!!! hehehe.. masa skolah rendah dulu slalu pergi library pinjam buku.. suka pinjam buku novel jer.. buku lain mcm fakta sejarah xbrapa minat.. ngehngehngeh.. terjumpa buku ni kat celah2 buku lama2 kat satu rak.. dahlah library tu besar.. ternampak buku ni mcm lama n koyak2 ckit tp mcm best so trus nak pinjam..


novel ni lah kali pertama sy dpt bc sampai habis.. dahlah tebal tp bc mmg feel habis sampai keja skolah x siap sbb nak habiskan buku ni ;p... siap imagine lagi pelakon sapa boleh amik watak jadi salina utk buat jd movie,, umie aida dgn ako mustapa..  haha..  jalan cerita dlm novel tu tak heavy sgt so mudah sy nak paham.. hee..dr situ sy minat A. Samad Said.. hehe..  ada novel best tak korang pernah bc?? post utk sy boleh?? hahahah just kidding..



A. Samad Said



** tba2 jer post entri ni sbb dlm tweet hanie tadi sebut A samad said.. teringat novel dia.. hehe



tp lambat hanie nak mintak autograp.. huhu.. sbb sy lambat reply ..alaaa hehehe



22 comments:

namasayatihah said...

Nk novel??sy ade byk..tkt awk xlarat..heee..pnh dgr fifty shades??sgt besttttt...except bdsm part..heee

Fikri said...

Waa.. skolah rendah dh pndai bc novel ek. Haha :D

Riena Haiqal said...

dah pencen dah baca novel2 ni.. (^_^)

AmirFX said...

Jarang baca novel.. Dolok2 suka baca buku komik Doraemon ngan Dragon Ball jak.. :D

Blog Panjang said...

perempuan dengan novel susah nak dipisahkan. laki dengan novel ? pergh, mana nak letak telur ni. haha

tak baca novel sangatlahh..

~Sweet Honesty~ said...

kmk penah interview a.samad said time praktikal dolo d ukm sinun.. beliau siap berik kmk sowg 1 senaskah koleksi sajak2 beliau..siap ada otograp gik..hihi

NahDaTuLIzaH said...

da lame tak bace novel..tak sempat..huhuhu

khairul akmal bin azman said...

perempuan layan novel is #ohsem..

HeNRieTTa JoSe said...

dulu sekolah rendah selalu baca karya karya sebegini....

O CIKTEDDY said...

cik plg tak suke bace novel.huhu

aReLaN said...

novel???memang tak baca la.hahaha..baca pon masa sekolah dulu sebab wajib.

My Life's Journey said...

Hihi yunk!!! ktk minat a samad said ka? waaa tabik spring kmk gan ktk yunk ..

kmk rasa mun kmk baca novel ya mesti c habis .. hihi sebab a samad said ya sungguh misteri luahan ayatnya ..

hrmmm awang murshid pun best juak ..lupa la ejaan namanya yang betul ..hilang ingatan jap hihi

Yui Light said...

Novel? Ada juak lah baca. Tapi pengarang yang paling feveret kinek, hlovate. :D

Azham Vsvc said...

Cakap pasal A. Samad Said...teringat tahun lepas masa buat temuramah beliau untuk satu assignment literature.....kalau berminat nak baca boleh tgk kt sini hehehe

http://azhamvosovic.blogspot.com/2011/11/mlie-exhibition-acknowledgment.html

Elih Japahar said...

Terbaek! suka baca novel juga..baca sinopsis haha :) haii Eva,untung dpt jumpa ptg tadi ya..sib baik kenal mek juak

My Life's Journey said...

Cayang!!! mat pagi ..

Dalam kesempatan ini ..umi nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak kepada dear seisi keluarga ..moga ramadhan tahun ini memberi kita seribu keberkatan ..amin2

Hanie Dew said...

tu la..tmpt aku lepak petang tu mmg tmpt biasa beliau minum2 gak..hhihihi.

Masz Sidek said...

kmk sik pernah baca novel tok...

sekolah kmk dolok sik ada novel macam tok... cerita 5 penyiasat ya byk...
kinek tok jak baruk ada novel2... ya pun kazen kmk madah... :p

Salam Ramadhan Kak Eva...

teha said...

dh lme xbce novel =='

Uchi kay-f @hmad said...

patutlah tetibe minat a.samad said...(^_^)


salam ramadhan eva romina,maaf tidak ke sini...

Yousof said...

Sekolah rendah lagi Eva dah layan novel? Ok rasa loser habis.. ;D


Minat A. Samad Said, pernah dapat sekali je autograph dia masa belajar dulu, tu pun dah terhilangkan buku tebal tu..

ruhi_hayat said...

try laskar pelangi, sang pemimpi, edensor, maryamah karpov, padang bulan dan cinta di dalam gelas....