Wednesday, August 29, 2012

Rayaku Riang Ria 2012



assalamualaikum dan salam sejahtera! 


haii.. mcm mana raya tahun ni? hehe.. lama tak update sbb bz then xda idea nak tulis apa tp gamba byk.. gamba yg byk pun uplot kat instagram jer.. semenjak dua menjak ni dah kurang pakai camera digital.. pakai hp jer.. so kualiti gamba pun kurang bila masok post kat sini..



semalam sy baru dpt terima kad raya dr Jue n Hanie.. terharu.. sebenarnya lama sgt tggu.... tiap hari cek dekat postbox haha.. pastu terbaca twitter usop n hanie ckp dah trima kad.. oh! sy jeles bila membaca tp buat diam jer.. ahahaha.. but then dpt jugak yeay!! thx jue n hanie.. isi dlm surat buat sy terharu ;') love both of u more n miss hanie n jue so bad... xper.. nanti dtg lagi KL hehe.. bila dpt kad ni baru ada semangat nak  update.. hehe.. 



oke entri ni pasal raya.. tahun ni sgt best sbb dpt beraya dgn family, aunties uncles, cousins dan geng2 keras..  dan tidak lupa my student pun ada dtg beraya rumah saya.. of coz dgn family skali.. 6 taun tau nak dtg beraya rumah cikgu.. ;')  terharu.. lebih meriah dr taun lps.. syukur dan gembira sgt2.. ;)



maaf terlalu byk gamba sy letak .. malas nak buat entri sampai part 2.. sbb masa ni dah mula sibuk dgn kerja dan study.. huhu.. so sy dtg blog korang pelan2 yer...  lama gila tak bc blog korang.. rindu gelak ketawa sedih seyes nak membacanyer  :D...mesti byk yg tertinggal.. huhu 




kad yang dinanti2kan oleh Jue n Hanie ;')

tak yah bg tau isi.. hanya sy dan jue n hanie tau ekekeke..  lagi satu, ada special byk dgn kad raya ni.. material kad ni bukan mcm kad biasa tp mcm apa ekk..ermmm mcm carpet gitu.. lembut, ada bulu2.. mesti mahal ni.. pandai memilih.. tq jue n hanie! 


pelita rayaku


hari raya ku 2012

with my bro huzey..  tahun ni kaler turquoise..

cousins dtg

cousin sama membesar dr kecik.. pembuli no 1!



di rumah cousins.. tgh bermain mercun.. tetapi ada sesuatu kejadian yang tak brapa nak happening.. raya pertama.. pukol 9 pm.. tgh bermain mercun.. tba2 dtg seorang jiran lelaki melayu dtg marah ckp jgn main mercun kalau tak dia report dgn polis.... pffffffttt!! raya pertama oke! cousin pun ckp boleh tak ckp elok2 ckit.. xperlu dtg buat marah2 pulak.. kitaorg boleh consider.. lps tu berhenti kejap main.. tp masih mcm tak puas ati yelah sbb semangat raya berkobar2 hari pertama kan.. main jugak malam tu, kasi kuat lagi bunyi  BOOOMMMMM!!! hahaha..  ;D




my lovely friends, Aisha.. n her princess Mai dtg beraya.. bj raya sedondon sgt comel 

beraya dgn geng2 keras.. sempat buat photoshoot d rumah shichi 


terima kaseh datang beraya rumahku!

my beautiful girlfriends


rakan blogger saya.. Le Shasta Femelle.. Chu MajorFlava n Efa Amoi Sepet.. agak sedih jugak Le Shasta Femelle xdpt buat beraya bersama tahun ni.. masing2 agak bz dgn perancangan raya sendiri.. 


my girlfriends


 with si adek comel nuri.. dtg kerumah dia for open house..
dgn dolly dolly ku shichi dan kak bee.. diaorg berdua dah mcm kakak sendiri dah.. paling best bila dtg jer masok rumah diaorg, kak bee n shichi dendangkan lagu raya.. haha.. 


Yuri! suka bgamba dgn dia sbb dia pandai bergamba dgn spontan... umo 3 tahun lebih.. anak buah kepada shichi n kak bee


balik dr airport hantar parents balik.. huhu begitu cepat masa bulan ramadhan berlalu.. rindu mula terasa..

 agak suram dgn keadaan blog ni...  xnak pakai pink lagi.. mood pink dah habis haha.. nak tuka header baru dan tuka semua skali.. nak amik mood blogging balik yang lebih ceria dan aktif  slalu ..  ;D

28 comments:

Nurrul said...

wahh ! bestnya... tapi bilacuti berakhir,.. memang moment yg paling menyeduhkan.. :"/

namasayatihah said...

Bestnyaaa..awk da update..sy mmg xsmpt..sobbbss..raya awk best compare to sy..huhu

wan niahix said...

best na juak raya nya tk... kmmk xbrapa ilak raya, member2 xda nk dtg...
member cdak adik beradik bnyak la...
hehe...

"keep smiling"
^_^

-Wan Niahix-

ckynnogha78 said...

Memang best beraya wit frens n family. Jemput ke blog. myhabibysuperb.blogspot.

ckynnogha78 said...

Nice story.

Isyatilla Idris said...

selamat hari raya aidilfitri eva.. suka tgk gmbar byk. nnt ltak lg byk. haha. meriahnya raya eva. seronok. c:

Izzati Tatie said...

cantik betui kak eva nie..rasa macam nak kuarkan mata tu pindah dekat saya.bahaha

bdway,selamat hari raya :D

iyka zulaika said...

selamat hari raya. kita pon berbaju terquoise jugak. hee :))

CikNana said...

selamat hari raya eva..cantik mata..hehhe

RaMa-RaMa Fareeza said...

parent ktk x tinggal di kuching ka?

Anonymous said...

cantiknya eva adik-beradik.

Blog Panjang said...

woah bestnye raya disana. happy holidays. :) lame tak singgah. ape khabar ? hekhek

My Life's Journey said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bestnya beraya ktk yunk ..yang paling bestnya ..kmk suka tangga gambar .. semuanya cantik2 ..blink2 mata kmk .. suka tga empuan kacak .. muahhh2!!!

ktk nang meletop yunkkkk!!!! kacak

mat hari raya dear ... hari ya c sempat nak wish kat blog ..uhuk2

HeNRieTTa JoSe said...

salam lebaran....mohon ampun dan maaf atas segala salah dan silap...

PSSSs....meriahnye raya eva....kad hanie n jue pown sgt chantek...

asha k said...

eva raya kt kuch ke? sara tak balik raye.. no pictures of her.. btw, selamat raya maaf zahir batin pwetty!

Cikgu Vina said...

assalamualaikum..
wah..seronoknya raya..hehe..kalo kat kpg kan..takdenye orang nak kecah2 kalo maen mercun..hahaha..bbtw, sy dah follow awk..kalo sudi..singgahlah belog sy..tengok kami beraya di matu..hehe..and kalau sudi lagi..follow lah..hahaha

Cikgu Vina said...

assalamualaikum..
wah..seronoknya raya..hehe..kalo kat kpg kan..takdenye orang nak kecah2 kalo maen mercun..hahaha..bbtw, sy dah follow awk..kalo sudi..singgahlah belog sy..tengok kami beraya di matu..hehe..and kalau sudi lagi..follow lah..hahaha

Uchi kay-f @hmad said...

emm..slmt hari raye eva romina...

maafkan sya yg lps2 disini mahupun di tuit..

moge cepat2 jumpe mood bloging yg ceria dan aktif iyee...(^_^)

kaizen said...

huyooo meriahnyer cuti raye eva...

*skali tgk cm heliza pon ade cik eva nih...*

Riena Haiqal said...

wah meriahnya raya Eva.. comel la..

syahirooAhmad said...

raya raya raya.. eva, tahun depan try wat biro turqois lak..

Azham Vsvc said...

Cantiknya Anak-anak Sarawak hehe...berkenan sangat :)

Eva, kad raya Jue dan Hanie tu sangat lembut kan permukaannya? Macam guna kain baldu, seronok pegang! Mesti mahal gak harganya tu hehehe....

Salam Aidilfitri 2012 yea Eva :)

Yousof said...

Haha tak tau pulak Eva jeles bila baca tweet tu! ;D

Tapi ok la kan dapat jugak kad yang sama, lawa kan?!


Turquoise, warna cantik sesuai dgn kauorang.

Saja nak bagitau, tahun ni dah masuk dua tahun Usop tak bakar mercun langsung, so tak ada la orang yang nak saound marah² kan hihihi

[sutera kasih] said...

semua gamba ktk dh kmk tgk di instagram hehehe

e F a said...

nang sempat update pasal raya, kmk way back byk alu tertinggal

Zie Madini said...

yalah tek eva ow. LSF xda mok agenda raya. Insya'ALLAH taun depan nk ow. mcm mek raya taun tok...nang kureng kit mek berjalan raya. coz tgh sarat na kmk time ya. hehe

BuluMataPalsu said...

evaa..kacak kaftan ktk ya? cney bli? kch ka?

eva said...

bulumatapalsu : kmk meli dr kwn kmk jak.. nang area kuch juak hehe